Subvencije za tov svinja 2014

Ja sam pažljivo pročitao uredbu i ne piše koji je krajnji rok za podnošenje zahteva. Moj prijatelj je za svinje od prošle godine predao u martu ove godine i isplatili su mu neverovatno brzo. Meni je palo na pamet da neko nije pročitao godinu. jer su ljudi koji su predali ranije čekali sdo pre neki dan.

Do 31 .12 2014 vazi samo iz te godine, a ko proda svinje i ne dobije prijemnicu na vreme moze samo da popuni zahtev,tacno navede dan utovara,kilazu i prosek,preda u agrarna placanja da bi zahtev usao u ovoj godini i oni te posle zovu jer ti je nepotpuna dokumentacija i ako si u medjuvremenu dobio prijemnicu samo je odneses. Za saleta,,,sve svinje saberes,kilazu i ukupan prosek sa svih 5 prijemnica.

31. 12. tekuce godine. To i mene muci... Mislim da nista od potvrde jer treba da tovarim dan pre doceka.
Pa moze da ti zavedu prijemnicu u 2015.. u svakom slucaju nece se izgubiti pravo na subvencije ili po sistemu kao sto predlaze kuka9. Ja cu da vidim, ako stigne za ovu -stigne,ako ne, neka ide u 2015-u, posto i kod mene ce biti oko Nove Godine.

Pošto nisam našao prigodnu temu za svoje pitanje, napisaću ga ovde:
Koja je procedura ako bih ja hteo od jednog poznanika da prebacim stočne pasoše na svoje ime jer situacija je takva da želimo da zajedno utovarimo i njegove i moje ali da to sve glasi na moje ili njegovo ime?
Moje su markirane na moje gazdinstvo a njegove na njegovo.

Pošto nisam našao prigodnu temu za svoje pitanje, napisaću ga ovde:
Koja je procedura ako bih ja hteo od jednog poznanika da prebacim stočne pasoše na svoje ime jer situacija je takva da želimo da zajedno utovarimo i njegove i moje ali da to sve glasi na moje ili njegovo ime?
Moje su markirane na moje gazdinstvo a njegove na njegovo.

Nikakav nije problem, samo u veterinarskoj stanici kažeš da su svinje sa oba uverenja tvoje i rešena stvar, bar tako rade kod nas. Problem nastaje kod subvencija jer grla se zvanično u bazi ne vode na tebe već na komšiju, da bi prešla da se vode na tebe moraju da se revakcinišu a za to treba da proteknu najmanje 170 dana od predhodne vakcinacije (znači ništa). Ja sam tako kupio prasad prebacio sam ih na sebe i prodao i za sve te tovljenike su me odbili jer nisu bili upisani u centralnom registru pod mojim imenom.

Najbolje je da se prasad obležene ili ne ponovo obeleže pod imenom onoga ko tovi i tako nema komplikacija.

Kakvu kvotu? Ja je nemam, a vajdim subvencije. Poseci markice i zovi da ih ponovo obeleže.

Opet mu ništa ne menja stvar, ako u bilo kom trenutku iste godine bude ima još 2 svinje može da preda zahtev. To je ono što mnogi neznaju ne mora da se predaju 10 svinja odjednom.

Opet mu ništa ne menja stvar, ako u bilo kom trenutku iste godine bude ima još 2 svinje može da preda zahtev. To je ono što mnogi neznaju ne mora da se predaju 10 svinja odjednom.

Sada sam tek procitao ovo pa da pitam :)

Ispadne ovako ako sam te dobro razumeo....? Ispadne da mozes da odneses 8 svinja kod mesara i uzmes taj "papir" za subvencije......ostavim ga kuci da stoji....i na primer sledeci put predam 9 svinja.... i kada dobijem i taj "papir" za subvencije od tih 9 ja imam 17kom i onda to mogu da posaljem kao jedan zahtev....?

Ja ipak mislim da kada odneses svinje kod mesara, mora da bude najmanje 10kom od jednom da za manje od 10 ne prave taj papir....

Da li ste pri registraciji gazdinstva prijavili da držite svinje i njihov broj?
Ne znam šta da radim. Do sada nije prijavljivano a nisu ni subvencije uzimane po tom osnovu.

Nazad
Vrh