Subvencije za tov svinja 2014

Tek sam danas saznao da se papiri za svinje prodate do 30tog septembra moraju poslati najkasnije do 15 oktobra? Ako sam zakasnio da li papire npr iz avgusta mogu poslati u januaru i da li cu dobiti i za njih subvencije? Jer navodno sledeci rok je januar mesec

Ja msm da sve tovljenike koji se predao klanici do 30septembra treba da posaljes do 15okt,a ove koje si predao posle 15okt u januaru,barem tako ja msm.Jer sam ih zvao tamo krajem sept da vidim dal da im saljem ilida sacekam jer sam turu predao 10okt i ona zena mi rekla sve sto si predao od 1jan pa do 30sept salji odmah,a ove od 1okt sto predajes saljes tamo od 1jan sledece god.

Sad znam ali sta mislis da li cu dobiti subvencije iako posaljem u januaru te od avgusta?

Danas leglo predao krajem avgusta za 96kom, cekam jos i za septembar, da se nadovezem, na prethodne postove, ove sto sam posle prodao tek od januara ide predaja pitao sam...

Da li ce te ovih dana slati papire za subvencije za stoku koju ste prodali posle 10-tog 2016 do 31.12.2016? Sta treba popuniti gore gde pise za koju godinu se podnosi? 2016 ili 2017 ili da cekamo prvo uredbu koja sve propisuje sto se tice iznosa podsticaja(sta ako bude npr 1.500din po grlu) i ostaloga?

Ja mislim da ako predajes sad znaci za ove ture koje si dao od oktobra pa do kraja godine neces moci da predajes npr. ako si dao krajem januara sad mislim da se jednom moze predati za subvencije.U svakom slucaju ja sam dao par stotina komada bas od oktobra pa do kraja novembra i sacekacu da predajem tamo krajem septembra.

Jel neko dobio skoro subvencije ko je predao prosle godine u septembar?

Ja mislim da ako predajes sad znaci za ove ture koje si dao od oktobra pa do kraja godine neces moci da predajes npr. ako si dao krajem januara sad mislim da se jednom moze predati za subvencije.U svakom slucaju ja sam dao par stotina komada bas od oktobra pa do kraja novembra i sacekacu da predajem tamo krajem septembra.

Jel neko dobio skoro subvencije ko je predao prosle godine u septembar?
Uh puno misli si rekao. Ajd sacekacemo da se neko javi ko je nesto predao i mozda poslao. U glavnom ja bih sad slao sto sam prodao do kraja decembra. A ovo ostalo kako stize po turama. Ako sam te razumeo nece se moci vise u turama nego jednom godisnje? U ostalom i ja zurim a nisam ni sve papire prikupio od prosle godine. Do sad sam slao kako mi koji papiri stigli. Meni nisu septembar platili.

Послато са SM-J500FN

Ja sakuplajm papire od 1.okt pa do sledece godine u septembar pa im sve posaljem odjednom,a ovako pojedinacno nikad nisam slao.Ako sam dobro razumeo mislim da sve odjendom treba da se posalje,ne znam ni ja,mozda gresim.

*Barbu- Nisi gresio naravno sem sto nisi morao cekati sve odjednom da posaljes nego si mogao cim imas papire za najmanje 10 komada jer je u pravilniku iz 2014 i 2015 kad je izasao pisalo u nekom clanu pravilnika da se papiri salju po zavrsetku ture a najmanje 10 kom.Ja sam tako slao cim sam nakupio 10kom,jer sam mali tovljac,150 kom godisnje u 3 ture i slao sam 5-6 puta isto tako koga god od prijatelja sam savetovao da tako urade dobili su.E sad u ovim tekstovima i pravilnicima sto je Sinisa postavio taj clan se ne vidi gde se govori o broju puta koji se salje u toku godine,da li to isto moze vise puta ili samo jednom u toku godine pa sam zato postavio pitanje u postu broj*331,i ako neko bude zvao upravu neka pita ili ako ima informacije kako ce to ici neka postavi ovde.

ja danas zvao da pitam kakvo je stanje kazu ostalo jos samo jedna tura obradjuje se.Sto se tice koliko mozes puta poslati mozes koliko hoces ja poslao 5 puta prosle godine 4 isplacene.Pitao sam posto imam jednu turu iz oktobra jednu iz decembra jel mogu zajedno ka ze moze naravno nisam ni mislio da ne moze nego ajde da proverim,i da na zahtevu se pise 2017 tako mi rece ovo sve jedna gospodj aili je gospojica.

Ja sam zvao u upravi pocetkom 2016 godine kada je izasao novi pravilnik i promene koje su bile da se salje do 1 okt itd itd. Rekli su mi da mogu da saljem koliko god puta hocu zahteve tj na primer ako imam turu dva puta mesecno mogu za svaku turu da saljem posebno ako ima minimum 10 komada kao sto rece Dejo. Tu nema ogranicenja. A i nekako mi lepse kad se posalje vise zahteva u toku godine, bar jednom mesecno legne neka uplata za subvencije :osmeh:

E sad je vec mnogo jasnije. U glavnom ja imam nesto papira gotovo tj za nekih 35kom pa bih poslao vec sutra.

Послато са SM-J500FN

Nazad
Vrh