Subvencije za tov svinja 2014

Da li se mogu dobiti subvencije za svinje kilaze 135kg? Ne mogu naci nigde koji je limit. Da li je neko imao iskustva sa tim i dobio subvencije?

Imao sam ja na dve pijemnice prosek preko 130 kg ali sam sacekao da prodam jos koju turu koje su imale manji prosek negde oko 115-120 kg.
Tako da sam sve te prijemnice stavio na jedan zahtev na kom je prosek bio oko 127 kg.
Nisam hteo da rizikujm pa sam tako uradio, i dobio subvencije za sve i ove teske i za ove u klasi. Valjda gledaju samo prosek na zahtevu.

Gledaju prosek po prijemnici. Ako imaš krmače za prodaju najbolje da budu na istoj prijemnici sa ostalim životinjama, tako sigurno prolazi. Kod mene ne može jer prodajem drugome krmače i ne podnosim zahtev isuviše je očigledno. Što se tiče tovljenika nije definisano tako da ne mogu da ospore. Mogu da zovu i pitaju, ali ako kažete da su tovljenici to je to....

Ja dobio danas za novembar predato 30.11.2015 za 31 komad. Sada cekam za decembar 25 kom predao za 20kom 22 decembra. A za 5kom 31.12.2015. Zna li ko jel predavao neko ovako, da li cu dobiti za ovih 5 kom posto nisam nikada predao zahtev s manje od 10 kom. Ali sam morao jer je bio zadnji dan...A mesar nije mogao zaklati svih 25 odjednom nego mi ovh pet klao 29.12. ionako sam jedva izmuvao papire...

Ne verujem da ćeš dobiti za tih 5 jer po pravilu, mora najmanje biti 10 prijavljenih tovljenika na zahtevu. Mogao si sačekati sa tih 20 dok ne stigne za ovih 5 pa da si zajedno predao

Ne verujem da ćeš dobiti za tih 5 jer po pravilu, mora najmanje biti 10 prijavljenih tovljenika na zahtevu. Mogao si sačekati sa tih 20 dok ne stigne za ovih 5 pa da si zajedno predao

Tako je trebalo. Zahtevi se obrađuju za 10 i više svinja.
Da nisi možda ranije trebao da pitaš, a ne sad?

E jbg.. nisam smeo da cekam nisam bio siguran da li cu dobiti papire za ovih 5 kom, nisam imao nikada slicnu situaciju, sta da radimo skola se placa...ja sam mislio da to nema veze jer sam cuo pricu da samo ko ima manje od 10kom godisnje ne dobija, a ja prodam i po 150-200kom godisnje mislio sam da to mene ne kaci, nisam znao da na zahtevu ne sme manje od 10kom.. kao sto rekoh skola se placa...Nista drugari hvala na informaciji...mesar je kriv mnogo mu svih 25kom odjednom...A ja uvek predavao po zahtevu 20-30kom...nista idemo dalje...

A taj zahtev....u kom vremenskom intervalu sme najkrace da se preda? Pitam jer u uredbi pise minimum 10 kom u turi i to po zavrseku turnusa (citiram po secanju).To znaci ako ja imam 3 ture godisnje onda imam tri puta pravo za podnesak...a vi vidim i na svakih mesec dana predajete zahteve. Ja imam od pocetka godine prodato oko 30 kom,ali cekam jos malo pa da na dva puta predam,sredinom godine i na kraju.Kako vi to radite?

Treba ti prijemnica za otkupljena grla , uverenje o zdravstvenom stanju životinja i specifikacija brojeva ušnih markica svinja i sve to overeno od veterinarskog ispektora ( sve to treba da dobiješ od klanice gde si predao svinje

I treba ti da popuniš obrazac Br.4 i to ti je to ( možeš skinuti sa neta ili ga dobiješ tamo gde predaješ za subvencije )
http://subvencije.rs/wp-content/uploads/2015/01/Захтев-за-подстицајна-средства-за-тов-свиња-1.pdf
Kad predaješ sve to moraš imati najmanje 10 kom ( može npr. 2 prijemnice po 5 kom ili nek druga kombinacija)

Mom rodjaku uplatili u petak za 35 komada, poslao 8.12.2015
Ja jos uvek cekam za 50 poslao sam 15.12.2015

Ima li neko da su mu vec obradili zahtev sa kraja 2015-oni koji su poslali samo zahtev bez prijemnice i uverenja.? (oni koji su poslali samo zahtev jer nije bila gotova prijemnica)...posto meni jos nista nije a rekli su mi da cekam da obrade i tek onda da saljem.

Pri registraciji gazdinstva da li upisujete trenutno stanje svinja ili koliko je plan za celu god? Da li ako npr stavim 200 a prodam 600 imam pravo na subvencije na samo 200kom?

Bilo je već diskusije. Treba upisati trenutno stanje jer niko živi nezna koliko će imati na kraju godine. Prošle godine prijavio upola manje od zahtevanih subvencija i plaćali su uredno. Nemoj samo preko 200 gubiš pravo na podsticaje u stočarstvu. Mada mislim da su za neke pozicije i povećali broj svinja.

Da li moze da se u toku godine (pre obnove) doda da se gazdinstvo bavi stocarskom proizvodnjom, i jel to snosi neke troskove, i da li ako se prijavi npr 50 svinja godisnje taj broj mora i da se ispuni?

Moze da se doda ali pravo na subv. tek sledece godine ,ne snosi nikakve troskove i ne moras da ispunis broj predatih sa brojem prijavljenih pri registrovanju.

Prošle nedelje zvao upravu za agrarna plaćanja i posle više pokušaja javi mi se neka gospođa i reče da je zahtev primljen ali da još nije obrađen jer imaju jako mnogo posla. Savetovala me da zovem svakih deset dana da proverim jel obrađen. Zahtev poslat 3 dana pre nove godine.
Imaju previše posla??? Još i da ih ja teram i podsećam da rade svoj posao.
Jeb*m ti državni aparat!

U četvrtak sam zvao UAP kažu stigli su do 20.decembra. Pitam se šta su onda radili četri ipo meseca a uoči izbora narodu napunili uši da su sve subvencije isplatili. Još jedan politički trk, subvencije jesu, ali ovo su podsticaji, a to nisu ni obećavali do kraja marta.

Nazad
Vrh