Subvencije za mlečno govedarstvo

Imao sam dva puta takav slucaj prodaje posle podnosenja zahteva ,predprosle godine jednu ,a prosle godine dve krave i oba puta su uredno isplacene subvencije.
Prvu kravu sam prodao posle tri meseca od podnosenja ,a ove dve prosle godine nekih 20-tak dana posle podnosenja.
 
U petak stiglo rešenje za krave

Послато са TA-1032 помоћу Тапатока
 
Pozdrav, da li neko zna da li je tacno da ce biti odobrene subvencije po grlu stoke (krava) ? Moja mama se bavi poljoprivredom, kao i tata, a drze samo jednu kravu...i ovce...Culi su da ce se podsticaji davati cak i nosiocima poljo gazdinstva koji imaju jednu kravu, po 20 000 rsd. Da li je to dezinformacija ? Malopre gledah na sajtu ministarstva poljoprivrede, ali nemam trenutno vremena da detaljnije pogledam...
 
 
Sad nesto razmisljam- nije li jednostavnije obrisati grla iz maticne evidencije i slati zahtev za krave dojilje. ???

Kad maticna sluzba uzme svojih 5000 subvencija dodje na isto, a manja je procedura, nemas pracenje mlecnosti, smotre,kontrole...:rolleyes:
 
Ministar je istakao značaj stočarstva i naveo da je u Srbiji veoma malo genetskog potencijala i da je potrebno više teladi.

Zbog toga se na inicijativu banatskih stočara uvodi povećan iznos subvencija za krave za proizvodnju teladi sa 25.000 na 40.000 dinara, a priprema se i subvencionisani kredit za njih.

 
Meni se čini da se to odnosi na sistem krava tele,nešto u zadnje vreme mnogo to guraju. Ko zna koliko njih od gore ima stada kod svojih du..elizaca po celoj zemlji....

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Meni se čini da se to odnosi na sistem krava tele,nešto u zadnje vreme mnogo to guraju. Ko zna koliko njih od gore ima stada kod svojih du..elizaca po celoj zemlji....

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Kakav je to sistem krava - tele. Pa od svake krave ocekujemo tele , a i za produkciju mleka je neophodan redovan reproduktivni ciklus, laktacija, zasusenje, teljenje, servis period....

Nedorecene su sve te izjave. Koja je logika da za neumaticene krave subvencija bude 40, a za umaticene 20 kad maticna sluzba uzme svojih 5 hiljada.

Mozda zele samo neke rase poput Angusa, Belgijskog plavog... da forsiraju, odnosno neke pojedince koji drze vec te rase, a naravno da su bliski odredjenim strukturama vlasti, da ne kazem nesto gore.

Ili mozda zele na perfidan nacin da eliminisu odgajivacke organizacije.

Sve ce to oni da iskristalisu do narednih izbora, ko prezivi pricace.
 
Ništa se tu ne slaže.To je samo crv sumnje ubačen.To nije za umatičene krave a za sistem krava tele je 20000,tako da se tu neko zajebava.Gura ovaj sistem jer ima dosta neumatičenih krava a i umatičene krave su dočekale duboku starost jer žive duplo i troduplo više od neumatičenih.
 
Može samo da smanji.Sve će biti kao i sa otkupom bikova.Koliko vidim sve stoji a obećali su.
Po meni treba zatvoriti matične službe i svaka krava da dobije subvenciju bez ikakvih plaćanja.Za 100E imaš matičenu kravu i nikada ne uginu.Čemu služba i koja joj je svrha-unapređenje kvaliteta grla,malo sutra.
 
Nazad
Vrh