Subvencije za mlečno govedarstvo

Nije krave bas tako lako umaticiti, da samo uzmes mlecnu kartu. Kada kravu prijavis za maticenje, tek njena unuka ima pravo na subvencije.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Da ti iskren budem,ne secam se davno je bilo. Znam da su nam ove godine trazili da im dostavimo mlecne karte od ove godine.

A da li znas koliko se dobija za tovne junice? Moraju da budu od tvojih krava, ili mozes da kupis malu telad pa preneses?

Ja sam ove godine ušao u mašinu za matičenje.
Mlečne karte nemaju veze sa matičenjem-to traže veterinari da uzmu novac.
Popisuju se sva grla na gazdinstvu.
Uzorkovanje mleka se plaća za svako muzno grlo bilo da se muze ili je zasušeno ( opet otimanje para za zasušena grla )
Kada se oteli žensko tele od krave koju si prijavio za matičenje.tek onda dobijaš novac a do tada samo daješ.

Meni su još pre mesec dana ovi iz matične službe tražili pare iako obnova gazdinstava nije ni počela, a pre neki dan zovu da pitaju je li obnovljeno pa da šalju zahtev.Zafalilo im para pa mislili ajde da kupimo od ljudi, možda se ponadaju biće pare pre... Sve je to gamad nezasita i neradnička.

Sad su promenili sad vec od 15.03 pocinje podnosenje za umaticene krave do 15.06 , za junice koje otele posle 15.06 podnosise 01-31.01 .2017 .

Nazad
Vrh