marre2
Član
meni legle pare danas
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
meni legle pare danas
Za koliko krava ?
I treba , to je za nasu dobrobit , Drzava DA NAM OSIGURA GRLA zato sto brine o namaJuče mi u matičnoj službi rekoše da će u sledećoj godini biti obavezno osiguranje umatičenih grla, kako bi ostvarili pravo na podsticaje.
Pa zar je moguce da se dobije premija za umaticena grla i to za samo dva???? JA znam da se dobija za 4+...
Koliko je samo krava Simentalki i HF ušlo u Matičnu evidenciju pri izradi Pasoša, sa par žvrljotina lokalnih "nadriveterinara", a da nemaju ni kap pomenute krvi, i obratno, ljudi koji su godinama ulagali u genetiku, ostadoše uskraćeni za matičenje priplodnih grla, jer su mu u Pasošima, pri izradi, po inerciji, a bez bilo kakvih pitanja, upisivali, Rasa - ML ...Da li je krava simentalka ili hf nema veze ,mora biti u cistoj rasi melezi nemogu za subvencije.
A, gde je još što je zabune sa rasom. Umesto da lepo piše koja je rasa stavljali su C ili CR, pa sad kako kome dođe ili je crno ili crveno. A,šta sa crvenim holštajnom. Mnogo nepravilnosti u zakonima i nestručnih ljudi koji vode osnovne knjige za selekciju. Mada ima i nemarnosti da osemenjavaju semenom za koje ne znaju koje je rase, kaže pa valjda je, znam za mnogo takvih. Krava se oteli, a tele melez, nema dalje.