Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Sada smem i zvanično da kažem da podsticaj za sertifikovano seme neće biti

Da, ali će biti drugi deo subvencija koi će biti u različitim iznosim, ratari, povrtari, dal je u plastenik ili ne navodnjavanje ili ne.

Pa bukvalno nece, ali prakticno hoce jer ce racunima za seme, djubre i hemiju moci da se pravda tih 18000

Ukidaju se podsticaji samo za seme bar kako sam ja shvatio ne mora da znači da podsticaje ne možeš pravdati semenom.
Mislim da je ministar sa ovom izjavom gori od deteta iz zabavišta.Sad će sve što je vezano za poljoprivredu otići gore a mislim da im je to i cilj.Obezvrediti subvencije i puniti budžet.

Ja ako sam ga dobro razumeo, a voleo bih da jesam je da ce sada ici 18000, a na jesen se jos ne zna za cifru, ali da se zna da ce se pravdati racunima.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Sada smem i zvanično da kažem da podsticaj za sertifikovano seme neće biti

Ili ti nisi dobro shvatio sta je sve rekao ili on je tup toliko da ni nagori alkolicar ne bi pobrkao stvari kao sto on cini!
Prvo kaze da ove godine nece biti pravdanje sa racunima za sertifikovano seme da bi u nekoj sledecoj recenici rekao da druga rata ce se pravdati racunima gde:

“nece biti za seme nego ce opet biti adekvatljivo svi racuni i ZA SEME i za zastitu bilja sredstva i za opremu i za bilo sta…”

Dakle, pravdace se svakakvim racunima koji pokazuju neko ulaganje u poljoprivredi!

I sad kako zvanicno mozes reci da nece se pravdati druga rata sa semenskim racunima kad prvo kaze jedno a odmah potom demantuje samog sebe recima da idu i racuni za seme???!!!
Jel on zna za sebe ili laje na zvezde dok su ga vezali za neku fotelju!
Ako je vec zvalavio sta je zvalavio onda je trebao biti precizniji i reci da nece vise biti pravdanje racunima SAMO za seme vec sa svakavim drugim racunima!
Nego bla bla bla i jos ne znam kako ce sve biti ali ce nekako biti a vise nece biti kako je bilo!
Magarac teski!

Poslednja izmena:
Ili ti nisi dobro shvatio sta je sve rekao ili on je tup toliko da ni nagori alkolicar ne bi pobrkao stvari kao sto on cini!
Prvo kaze da ove godine nece biti pravdanje sa racunima za sertifikovano seme da bi u nekoj sledecoj recenici rekao da druga rata ce se pravdati racunima gde:

“nece biti za seme nego ce opet biti adekvatljivo svi racuni i ZA SEME i za zastitu bilja sredstva i za opremu i za bilo sta…”

Dakle, pravdace se svakakvim racunima koji pokazuju neko ulaganje u poljoprivredi!

I sad kako zvanicno mozes reci da nece se pravdati druga rata sa semenskim racunima kad prvo kaze jedno a odmah potom demantuje samog sebe recima da idu i racuni za seme???!!!
Jel on zna za sebe ili laje na zvezde dok su ga vezali za neku fotelju!
Ako je vec zvalavio sta je zvalavio onda je trebao biti precizniji i reci da nece vise biti pravdanje racunima SAMO za seme vec sa svakavim drugim racunima!
Nego bla bla bla i jos ne znam kako ce sve biti ali ce nekako biti a vise nece biti kako je bilo!
Magarac teski!
Ne zna ni on sta je rekao da kaze.
Da tako sam skontao i ja

Proleće - svi po 18k

Jesen

-najviše povrtari/hortikultura sa plasteničkom proizvodnjom, pa oni sa otvorenog polja,
-posle toga (malo manje po ha) voćari sa kap po kap i protivgradnim mrežama, pa obični voćari,
-pa ratari sa zalivnim sistemima i na kraju (najmanje po ha) obični ratari.

Iznosi i uslovi druge tranše još uvek nisu definisani, ali je izvesno da će morati da se pravda, ali skoro svim računima (ulaganja u poljoprivredu), pa i za seme.

Otprilike.

Nece biti javnog poziva za povracaj para od semena (kao prosle godine) ali ce ti svakako trebati racuni za pravdanje direktnih davanja u prolece 18.000 i na jesen (ali ne zna jos koliko para ce biti na jesen)

Ali po prvoj verziji njegovoj posle isplate tih 18.000din direktnih davanja treba da pravdamo gde je otisao taj novac da ne ide u kafane,kod druge zene,svalerke, putovanjima skupa kola itd. I posle tih pravdanja dolaze tih famoznih 17.000din gde mi ratari koji radimo zito,psenicu,kukuruz i suncoret ako dobijemo 10.000din ukupno po ha da se sutnemo i zadnjicu e sad ide kako pravdati tih 17.000din?Znaci opet trebaju neki racuni ili>?

Sve dobijene pare se pravdaju računima, i svi dobijaju po 18000,a ono što je bilo po 17000 za seme davaće u jesen ali ne svima ista suma.

Da su i malo ozbiljni to bi se radilo sve od naredne godine… tj od jeseni ove godine.
Da izadje uredba šta i kako pa da znamo na čemu smo… a ne ovako u hodu.
Ove godine lepo da daju kao i prošle 18000 plus 17000 za seme.

Nazad
Vrh