Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

U jesen će se pravdati računima za seme pšenice, đubrivo, ko je prskao totalnom.

Zaposleni u firmi treba dobijaju najviše, jer rade 2 posla (po ceo dan), pa i logično je.
A ovi ratari što godinama kukaju kukavički, a plaćaju po soma evradi hektar zakupa - njima bi trebalo ukinuti subvencije, jer njima pomoć očigledno i nije potrebna. Mislim ko još plaća toliki zakup, a nema zaradu!? Onda on, da prostite, nije baš ucentriran.
Da im se ne isplati, ne bi bila tolika arenda (još se maltene potuku za nju), već bi bilo parloga koliko oćeš i njive bi se prodavale po 5-6k evra. Prodavale, ne zakupljivale.
Tako, da se razmotri da se zaposlenima da najveća pomoć u vidu subvencije, jer moraju da rade po ceo dan, 2 posla, a ovim potinjim da se iste ukinu!

Ili ti nisi dobro shvatio sta je sve rekao ili on je tup toliko da ni nagori alkolicar ne bi pobrkao stvari kao sto on cini!
Prvo kaze da ove godine nece biti pravdanje sa racunima za sertifikovano seme da bi u nekoj sledecoj recenici rekao da druga rata ce se pravdati racunima gde:

“nece biti za seme nego ce opet biti adekvatljivo svi racuni i ZA SEME i za zastitu bilja sredstva i za opremu i za bilo sta…”

Dakle, pravdace se svakakvim racunima koji pokazuju neko ulaganje u poljoprivredi!

I sad kako zvanicno mozes reci da nece se pravdati druga rata sa semenskim racunima kad prvo kaze jedno a odmah potom demantuje samog sebe recima da idu i racuni za seme???!!!
Jel on zna za sebe ili laje na zvezde dok su ga vezali za neku fotelju!
Ako je vec zvalavio sta je zvalavio onda je trebao biti precizniji i reci da nece vise biti pravdanje racunima SAMO za seme vec sa svakavim drugim racunima!
Nego bla bla bla i jos ne znam kako ce sve biti ali ce nekako biti a vise nece biti kako je bilo!
Magarac teski!
Nece biti javnog poziva za povracaj para od semena (kao prosle godine) ali ce ti svakako trebati racuni za pravdanje direktnih davanja u prolece 18.000 i na jesen (ali ne zna jos koliko para ce biti na jesen)
Pročitajte šta je napisao @banePA , sačekajte Pravilnik i to je sve što ću reći. Samo još nešto gde sam u mom postu napisao da neće moći da se pravda računima za seme (Ja sam rekao da neće biti javnog poziva za sertifikovano seme a ne da neće moći da se pravda istim).
Screenshot-20260209-135753-Facebook.jpg

Link ka Facebook stranici gde je isečak sa gornje slike:
Instagram:

Poslednja izmena:
Ali po prvoj verziji njegovoj posle isplate tih 18.000din direktnih davanja treba da pravdamo gde je otisao taj novac da ne ide u kafane,kod druge zene,svalerke, putovanjima skupa kola itd. I posle tih pravdanja dolaze tih famoznih 17.000din gde mi ratari koji radimo zito,psenicu,kukuruz i suncoret ako dobijemo 10.000din ukupno po ha da se sutnemo i zadnjicu e sad ide kako pravdati tih 17.000din?Znaci opet trebaju neki racuni ili>?
Da su i malo ozbiljni to bi se radilo sve od naredne godine… tj od jeseni ove godine.
Da izadje uredba šta i kako pa da znamo na čemu smo… a ne ovako u hodu.
Ove godine lepo da daju kao i prošle 18000 plus 17000 za seme.
da tu sad mogu biti u problemu oni koji su sejali tavanusu jer nemaju trosak semena koje bi mogli pravdati racunom

kukuruz,soju,suncokret itd tek kupujes ili si vec kupio ali sa racunom pa je tu moguce pravdanje

Zaposleni u firmi treba dobijaju najviše, jer rade 2 posla (po ceo dan), pa i logično je.
A ovi ratari što godinama kukaju kukavički, a plaćaju po soma evradi hektar zakupa - njima bi trebalo ukinuti subvencije, jer njima pomoć očigledno i nije potrebna. Mislim ko još plaća toliki zakup, a nema zaradu!? Onda on, da prostite, nije baš ucentriran.
Da im se ne isplati, ne bi bila tolika arenda (još se maltene potuku za nju), već bi bilo parloga koliko oćeš i njive bi se prodavale po 5-6k evra. Prodavale, ne zakupljivale.
Tako, da se razmotri da se zaposlenima da najveća pomoć u vidu subvencije, jer moraju da rade po ceo dan, 2 posla, a ovim potinjim da se iste ukinu!
Mogao si Radasine komontno da ne stavljas emitikone jer svakako bas na takav nacin kao sto si i napisao misle svi povrtari, vocari i stocari sa par ha zemlje!
Ko kara ratare jer njima zarada pada s neba bez ikakvih muka, sta ce njima toliko para od subvencija!
I bas u takvim debatama izlazi na videlo da skoro ni u jednom slucaju nikome od ratara koji obradjuje vise zemlje ne smetaju ovi sa manjim povrsinama, ne smeta nikome zaposleni itd vec naprotiv vecini koja obradjuje manje zemlje smeta to sto ratari sa vise zemlje imaju pravo na iste subvencije kao i ovi sa manje ha!
I tu lezi zec! Zavidnost i netrpeljivost!

Mogao si Radasine komontno da ne stavljas emitikone jer svakako bas na takav nacin kao sto si i napisao misle svi povrtari, vocari i stocari sa par ha zemlje!
Ko kara ratare jer njima zarada pada s neba bez ikakvih muka, sta ce njima toliko para od subvencija!
I bas u takvim debatama izlazi na videlo da skoro ni u jednom slucaju nikome od ratara koji obradjuje vise zemlje ne smetaju ovi sa manjim povrsinama, ne smeta nikome zaposleni itd vec naprotiv vecini koja obradjuje manje zemlje smeta to sto ratari sa vise zemlje imaju pravo na iste subvencije kao i ovi sa manje ha!
I tu lezi zec! Zavidnost i netrpeljivost!
opet se vracamo na vemenske prilike

kad ovaj sa vise zemlje uospte i razmislja sta ovaj mali misli jer mu zivot i opstanak zavisi od subvencija jer je imao pozitivnu 0 ili minus---e tu lezi zec moj kolega

da imas na 100h u gazdinstvu bar 30bikova u tovu,nebi ti smetala tolika propast sa kukuruzima naprimer

posto ti i dalje sejes soju,kultura koja je izumrla kod nas gore,videces posle ove da li ces i ti morati menjati kulturu tj da tu soju koja je po meni proslost kultura za nas(osim gmo ili navodnjavanja) morati izbaciti sa polodoreda

Pročitajte šta je napisao @banePA , sačekajte Pravilnik i to je sve što ću reći. Samo još nešto gde sam u mom postu napisao da neće moći da se pravda računima za seme (Ja sam rekao da neće biti javnog poziva za sertifikovano seme a ne da neće moći da se pravda istim).
Screenshot-20260209-135753-Facebook.jpg

Link ka Facebook stranici gde je isečak sa gornje slike:
Instagram:
Ok to si mozda ti rekao da nece bit javnog poziva za sertifikovano seme ali nigde nisam cuo da je klempavi to rekao!
On je rekao da nece biti za sertifikovano seme??? Sta??? Nije dovrsio! Da bi potom rekao da ce se pravdati sa racunima semena i svakakvim drugim iz ulaganja!
Aj ovako Srdjane, ja te izuzetno postujem jer svakako si bio od pomoci na ovom forumu u mnogo slucajeva ali tek nakon izlaska nekih zamucenih uredba od strane ministarstva koje su bile mutne i zahvaljujem na pomoci oko svega toga.
Ali ne moras sad tumaciti nesto sto ni sam klempavi jos ne zna ni sta ni kako!
I drugo nije mi se svidjalo uopste tvoja teza, odnosno tumacenje po pitanju vise gazdinstva na jednoj adresi!
Izjasnio si se kao, “ samo polako doci ce i to na red “ kad ce biti samo jedno gaz. na jednoj adresi!
Do pre par dana od svih tvojih postova nije se videlo da si na necijoj strani nekim stavom vec iskljucivo si odgovarao na neka postavljena pitanja i izborio da se to rese!
Mani se debata i drzi se toga sto si do sad radio jer si bio dobar u tome!
Pozdrav!

Pa naravno da ne zna ministar. Ne zna Brnaba, ne zna niko i ništa tu nije zvanično dok svevišnji ne aminuje. Kad on izađe na TV i kaže da će da da poljoprivrednicima toliko i toliko onda je to to. Samo moguće da će morati da se bunimo malo. Glupo da nam da pare tek tako :)

čovek je lepo rekao da će naći već model koji će se primeniti za drugi deo podsticaja. ako nekog ne simpatišete ili se ne slažete sa njegovim stavom ili pričom ne morate odmah pokazati svoj primitivizam ,dajte malo ljudskosti. I onako nas bije glas da su paori neuki neke neobrazovane seljačine pa ne moramo baš ovde kroz taj naš bogat vokabular to pokazivati i demonstrirati . ovo je javno ljudi čitaju i iz drugih sfera dajte se malo iskrontrolisati.izvinjavam.se za off ali ovde svaki post koji se dotakne ministarstva i nekih odredjenih ljudi odmah krene pljuvačina i vredjanje na najniži mogući nivo.smatram da svako može da se bar na trenutak uštine za jezik i pre nego što krene da laje razmisli kakvu poruku i utisak time ostavlja o sebi .

Poslednja izmena:
opet se vracamo na vemenske prilike

kad ovaj sa vise zemlje uospte i razmislja sta ovaj mali misli jer mu zivot i opstanak zavisi od subvencija jer je imao pozitivnu 0 ili minus---e tu lezi zec moj kolega

da imas na 100h u gazdinstvu bar 30bikova u tovu,nebi ti smetala tolika propast sa kukuruzima naprimer

posto ti i dalje sejes soju,kultura koja je izumrla kod nas gore,videces posle ove da li ces i ti morati menjati kulturu tj da tu soju koja je po meni proslost kultura za nas(osim gmo ili navodnjavanja) morati izbaciti sa polodoreda
Aj redom, kao prvo jasno ti je da sam upravo to i napisao da vecem rataru sa vise ha ne smeta nikako taj manji sa manje ha vec obrnuto jer su zavidni I to je jasno u vecini pisanim slucajeva!
Svako ko obradjuje zemlju ima pravo na subvencije bez obzira na sve ostalo, jer se taj novac i daje radi ulaganja u tom poslu i kako bi olaksalo tom poljoprivredniku!
Kao sto neko radi vise ha i ima vise subvencija po ha tako neka i zaposleni ili vocari povrtari stocari nek obrade vise ha ako se vec subvencije daju za ha pa da se izjdnace sa visinom primanja!
Ni cist ratar koji obradjuje 50 ha nema ista primanja kao onaj sa 200 ha a tek onaj mnogo veci!

Nesto te u potpunosti i ne razumem, neces mi davati predloge dal da drzim i stoku ili ne!
Za svoje kucne potrebe, trenutno sasvim dovoljno 3 svinje za tov, u dve ture po 70 tovnih pilica i par kokih nosilja! Sto se tice stocarstva ne trebas mi ti pricati jer u ovom domacinsvu se tovilo na godisnjem nivou desetine svinja i bikova i bilo je uvek najmanje dve krave ali u neko proslo vreme dok nisu krenuli da uniste tu granu!

I zadnje, sta ti imas da lupas glavu za to sto i dalje sejem soju? Da, i ove ce godine biti na nesto manje od pola obradive zemlje posejana!
Niti pod navodnjavanjem a daleko bilo od gmo i ne vidim kakva je razlika u prinosu izmedju gmo i no gmo u susnim uslovima!
Ili nisi ti bas u toku sa tom kulturom!

čovek je lepo rekao da će naći već model koji će se primeniti za drugi deo podsticaja. ako nekog ne simpatišete ili se ne slažete sa njegovim stavom ili pričom ne morate odmah pokazati svoj primitivizam ,dajte malo ljudskosti. I onako nas bije glas da su paori neuki neke neobrazovane seljačine pa ne moramo baš ovde kroz taj naš bogat vokabular to pokazivati i demonstrirati . ovo je javno ljudi čitaju i iz drugih sfera dajte se malo iskrontrolisati.izvinjavam.se za off ali ovde svaki post koji se dotakne ministarstva i nekih odredjenih ljudi odmah krene pljuvačina i vredjanje na najniži mogući nivo.smatram da svako može da se bar na trenutak uštine za jezik i pre nego što krene da laje razmisli kakvu poruku i utisak time ostavlja o sebi .
Daj bre Ratatatui nemoj zajebavati i sad drzati predavanja o ljudskosti i primitivizmu jer navodno i sam ne znas s kim imamo posla!
Bljuvotine, kradje i lazi na sve strane i ti sad drzis predavanja!
Hoces da se vratim i da ti citiram u koliko navrata si pljunuo po njih!

Nazad
Vrh