Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Toga ima na obe strane gde ima vise?Ovi sa malo hektara nisu zavidni na iznose subvencija ivih velikih ali zato ovi veliki ne ispustaju KJ zemlje da ovi mali ne bi uzeli.Jesi cuo mozda da je neki sa 10 h oteo zelju placajuci vecu arendu ili dao i subvenciju za obrnuto sam cuo.Tako da je ovo mnogo zamrseno i nece se skoro odmrsiti.Pozdrav kolegaMogao si Radasine komontno da ne stavljas emitikone jer svakako bas na takav nacin kao sto si i napisao misle svi povrtari, vocari i stocari sa par ha zemlje!
Ko kara ratare jer njima zarada pada s neba bez ikakvih muka, sta ce njima toliko para od subvencija!
I bas u takvim debatama izlazi na videlo da skoro ni u jednom slucaju nikome od ratara koji obradjuje vise zemlje ne smetaju ovi sa manjim povrsinama, ne smeta nikome zaposleni itd vec naprotiv vecini koja obradjuje manje zemlje smeta to sto ratari sa vise zemlje imaju pravo na iste subvencije kao i ovi sa manje ha!
I tu lezi zec! Zavidnost i netrpeljivost!
imamo uvete kolko smemo u % koju kulturu posejat pored milion drugih uveta.vec sam piso o tome negdi pa nebih da se drutze ponavljam.pa aj redom
ocigledno da ste se u gazdinstvu odlucili za osnovno za ratarstvo i da zavisite od neba-tako da ti niko nije kriv ako puknes ponovo osim samih vas
kao drugo porediti povrtarstvo ulaganje ili vocarstvo ulaganje po hektaru,nadam se da se salis i da si ovo napisao slucajno sta znaci hektar voca-povrca ili hektar psenice
kao trece ne dajem ti predloge vec ocigledno da nam se klima promenila i da je soja kultura uz kukuruz koja najvise strada(opet kazem videcemo ovu),slobodno sedi u auto pa kreni od B.Topole auto putem ili putem od Sombora ka Subotici,tu od prilike od Alekse Santica,Bajmoka videces naglu promenu setvene strukure na povrsinama i da su mnoge ozime...jasno ti sta to znaci
ovo da li ces sejati ili ne,apsolutno nikog ne zanima
tvoje vidjenje prilika,medjutim nemoj onda na jesen da krene kuknjava gde je kisa,kad je pala kad nije ako zagusti kao predhodnih 3-4 unazad itd itd
kao trece gmo soja je zabranjena kod nas tako da neznam sta ti ovo znaci da ne vidis razliku jer gde si ti mogao da vidis kao prvobitno pitanje u vezi ovoga,malo cudno sa tvoje strane
razlika je u zasititi biljke--onu bi roknuo glifosatom i bila cista njiva,total 400din litra
slicno je pisao kolega iz hrvatske i kada sam mu postavio pitanje da li ima obavezu da seje odredjene kulture na povrsinama tj neki uslov od njihovog ministarstva zbog subvencija,naravno nisam dobio odgovor,ova tema cini mi se par stranica unazad
u njegovom slucaju je mislim bila repa i kako ne radja vec nekoliko godina mislim da je naveo vise od 10godina da nije bilo plusa na njoj
sto ocigledno govori da ta kultura vise ne uspeva

smemo ili moramo ???imamo uvete kolko smemo u % koju kulturu posejat pored milion drugih uveta.vec sam piso o tome negdi pa nebih da se drutze ponavljam.
citam drugari ovu temu i neverujem kolko mnogo komplikujete oko prostih stvari sta ce biti drugari onda tek ako udete u eu.kolko me secanje sluzi ovde kadse uslo u eu u dve godimne propalo 25tisuca malih do 10ha.u 6 7 godina propalo nas trecina a sad nakon 12godimna pola i vise
evo ovde uveli odove godine daza svaku parcelu gde prskamo moramo ovak vodit evidenciju a od 2027 i vreme primene.
![]()
Pre će se EU raspasti nego što ćemo mi ući.Hvala im lepo.Dokazali su oni koliko smo im potrebni 99-e.I sam vidiš,što si i pokazao sa ovom tablicom,kako samo izmišljaju nove uslove da bi se poljoprivrednici uništili.imamo uvete kolko smemo u % koju kulturu posejat pored milion drugih uveta.vec sam piso o tome negdi pa nebih da se drutze ponavljam.
citam drugari ovu temu i neverujem kolko mnogo komplikujete oko prostih stvari sta ce biti drugari onda tek ako udete u eu.kolko me secanje sluzi ovde kadse uslo u eu u dve godimne propalo 25tisuca malih do 10ha.u 6 7 godina propalo nas trecina a sad nakon 12godimna pola i vise
evo ovde uveli odove godine daza svaku parcelu gde prskamo moramo ovak vodit evidenciju a od 2027 i vreme primene.
![]()
Pa ovi sa manje zemlje su prinuđeni da se zaposle negde i samim tim oni nemaju vremena da rade više čak i da hoće osim da rade noću.Toga ima na obe strane gde ima vise?Ovi sa malo hektara nisu zavidni na iznose subvencija ivih velikih ali zato ovi veliki ne ispustaju KJ zemlje da ovi mali ne bi uzeli.Jesi cuo mozda da je neki sa 10 h oteo zelju placajuci vecu arendu ili dao i subvenciju za obrnuto sam cuo.Tako da je ovo mnogo zamrseno i nece se skoro odmrsiti.Pozdrav kolega