Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Verovatno je glupo pitanje,al bolje da pitam. Kod psenice izlazi ovako jedinica mere. Uzeto je 500 kg a dzakovi su bili 25/1 da li se ovde stavlja kom 25 ili kom 500 ??
190af309-b09d-4dfa-90ed-c8b752637c7f.jpg
Pa sve zavisi da li prodavac prodaje kao kg ili kom, pise na racunu.

Probam da pounim ovo za seme na kompu. Popunim pfr broj, datum i vreme. Ovo dalje mi ne da da popunjavam. Kad kliknem na preuzmi stavke računa piše 'greška postoji problem sa učitavanjem stranice.'.....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Moraš popuniti i ono polje gde se bira veličina pakovanja semena (npr. sj 25000). Tek posle toga može aktivirati ono polje ispred pfr polja da pređe u zeleno. A posle toga izađu svi podaci iz preuzmi stavke računa. Tj mislim da je tako, ja sam popodne popunjavao zahtev za subvencije i nije bilo nikakvih problema.

Probam da pounim ovo za seme na kompu. Popunim pfr broj, datum i vreme. Ovo dalje mi ne da da popunjavam. Kad kliknem na preuzmi stavke računa piše 'greška postoji problem sa učitavanjem stranice.'.....

I meni se to desilo. Samo nisi dobro ukucao PFR broj i PFR vreme. Ja sam se zeznuo kucao vreme sto pise na dnu racuna misleci da je isto kad ono nije razlika par sekundi. Samo tacna ova 2 PFR i onda kliknes na zeleno i ucitace.

Probajte ponovo, lepo prepišite PFR Broj i PFR Vreme (Obavezno kucajte -)

xxxxxxxx-xxxxxxxx-xxx

Za početak proverite sam račun da li se pokazuje na PURS serveru (Moguće da je žurnal u problemu tačnije kasa se nije povezala sa PURS serverom)

Uđite u Viber
Kliknite na ... JOŠ
Kliknite na QR kod (Nalazi se pored vašeg Imena i Prezimena i pored olovke)
Skenirajte QR kod na računu
Otvorite link
Idite gde piše Žurnal i vidite da li se pokazuje digitalna kopija računa ili se pokazuje greška Račun je proveren ali žurnal se ne pokazuje zato što se kasa još nije povazala na PURS server.

Sve radi. Nego moraću da skeniram račune. Preko telefona i qr koda kamera ne može da fokusira. Sve je mutno kako god namestim telefon...

Nego kod prilaganja dokumentacije, u koje polje se prilaže fiskalni? U polje gde si obveznik poreza na prihode samostalne delatnosti ili tamo gde nisi obveznik tog poreza?

Nego kod prilaganja dokumentacije, u koje polje se prilaže fiskalni? U polje gde si obveznik poreza na prihode samostalne delatnosti ili tamo gde nisi obveznik tog poreza?

Ako ste u sistemu PDV-a opcija 2, ako niste opcija 3.

Opcija 2

Копија фискалног рачуна о набавци сертификованог семена који најмање садржи порески идентификациони број (у даљем тексту: ПИБ) или јединствени матични број грађана (у даљем тексту: ЈМБГ) са посебном идентификационом ознаком која указује да је у питању регистровано пољопривредно газдинство у складу са прописима којима се уређује фискализација – ако је подносилац захтева правно лице или обвезник пореза на приходе од самосталне делатности у смислу закона којим се уређује порез на доходак грађана

Opcija 3

Копија фискалног рачуна о набавци сертификованог семена – ако је подносилац захтева физичко лице носилац пољопривредног газдинства које остварује приходе од пољопривреде и шумарства, а које није обвезник пореза на приходе од самосталне делатности у смислу закона којим се уређује порез на доходак грађана

Sve sam uradio a neda mi da kliknem podnesi zahtev...?
Ništa, moja greška. Nisam štiklirao da odgovaram za unete podatke...

Molba za dobre ljude na forumu: pošaljite mi sliku šta treba da pritisnem da bi izmenio zahtev za sertifikovano seme. Ne vidim nigde "izmeni"

Nazad
Vrh