Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Lule
Možda je mislio na primer ako 2vreće koštaju 20000 a to ne ispunjava maksimum od 75000,na koji način obračunavaju, da li po broju ili po sumi na računu, jer ima na primer hibridi koji su bili tu negde na granici, oko 16000 3 vreće po 25000 a ima gde su 2 vreće po 25000 koštale isti novac. Ako si me razumeo, ja sam tako shvatio.Znači poseje 50000 u hektar a to košta 18000poseješ 75000 a to košta 16000.

cekaj izvini ja ne kontam sta ti ovde pitas ustvari?

po pisanju si kupio vise semena nego sto treba i to imas na racunu a posejao si manje i sad si ti u dilemi da li ces dobiti pun iznos povracaja?

jel sam shvatio pitanje?

ako sam dobro shvatio
pod 1-zasto si kupio vise semena kad vec nesejes toliko? gde je to seme? posto sam kazes da si kupio i potrosio vise(ako sam dobro shvatio iz pisanja preko 100sem jedinica tj vise od 2 dzaka pionira imas vise na 10h kupljeno

pod 2-zasto bi njih interesovalo da li si ti kupio semena i za sledecu godinu da ti stoji u supi

pod 3-kako oni znaju na koliko si ti sejao na njivi

pod 4-max je do 75hilj zrna a ne minimala 75hilj zrna

ako nisam shvatio pitanja---izvini na smetanju ;)
1. Nisam kupio više semene, kupio sam, samo koliko mi je trebalo. A to je 65000 zrna po ha, a novčano sam platio 20000 dinara /ha. Znači imam račun na 20000 dinara po ha ali nemam na računu 75000 zrna po ha.
Jesi sada shvatio ?

Lule
Možda je mislio na primer ako 2vreće koštaju 20000 a to ne ispunjava maksimum od 75000,na koji način obračunavaju, da li po broju ili po sumi na računu, jer ima na primer hibridi koji su bili tu negde na granici, oko 16000 3 vreće po 25000 a ima gde su 2 vreće po 25000 koštale isti novac. Ako si me razumeo, ja sam tako shvatio.Znači poseje 50000 u hektar a to košta 18000poseješ 75000 a to košta 16000.
sto bi dobio 18hilj ako je propisano do 17hilj???

njih ne zanima cena za koju si ti kupio i u kojoj poljo apoteci ili gde vec?

upravo teorija koju si napisao
ako mu 50hilj zrna kosta 18hilj dobice 17hiljada
ako mu 75hilj zrna kosta 16hilj dobice 16hilj jer sto bi dobio vise kad seme nije ni platio vise

bukvalno kako si i napisao

1. Nisam kupio više semene, kupio sam, samo koliko mi je trebalo. A to je 65000 zrna po ha, a novčano sam platio 20000 dinara /ha. Znači imam račun na 20000 dinara po ha ali nemam na računu 75000 zrna po ha.
Jesi sada shvatio ?
pa dobices max 17hiljada---opet ti kazem nije minimala 75hilj nego maximala 75hilj

dakle tebe nece izaci besplatno seme jer si platio vise nego sto su subvencije propisane

po teoriji sad da racunam i da vracam film koliko je koje seme kostalo me mrzi da racunam

pa dobices max 17hiljada---opet ti kazem nije minimala 75hilj nego maximala 75hilj

dakle tebe nece izaci besplatno seme jer si platio vise nego sto su subvencije propisane

po teoriji sad da racunam i da vracam film koliko je koje seme kostalo me mrzi da racunam
Ako je tako kao što si napisao onda je u redu. Normalno to svi znamo da je maximalni povraćaj 17000din/ha.

Ako je tako kao što si napisao onda je u redu. Normalno to svi znamo da je maximalni povraćaj 17000din/ha.
a koji bi drugaciji nacin bio isplate?

neznam na sta ciljas tj mislis

isto tako mi nije jasno zasto neko misli da ako plati seme primer 15hilj treba da dobije max 17hilj jer vidim da ovde to mnogi pisu kao neki problem

Povrsno sam procitao ali koliko razumem pitao je da li ce mu skalirati cifru sa racuna srazmerno manjem broju biljaka koje je utrosio po hektaru. Ne bi trebalo to da rade jer nigde ne pise minimalan broj biljaka, samo maksimalan.

Napokon sam uspeo da posaljem zahtev.posle 5 dana sam ukapirao da / u onom pfr broju nije / vec 7.
Da li je ok da mi je zahtevani iznos 86000din.a prijavio sam samo 2ha?

Lule
Obracunavaju ti ogranicenje tamo gde mogu vise da te zakinu za kintu. Najjednostavnije objasnjenje 🙂

Nazad
Vrh