Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Već sam to pokušao, ali ne vredi. Da li zbog toga što se loše vidi QR kod na odštampanom fiskalnom računu, ili zbog toga što to ne fukcioniše sa fiskalnim računima od ove firme - ne znam. Ali rezultat očitavanja QR koda bude neki šestocifreni broj koji ništa ne predstavlja (nije nikakav link). Kad ponovim proceduru očita neki drugi broj, i tako koliko hoćeš puta, uvek različit broj. Od iste firme sam dobio i fiskalni za ureu iz aprila meseca (mnogo bolje odštampan fiskalni ali nije ni taj idealno čitljiv), pokušao sam identično ovo sa viberom i QR kodom, i isto se dešava. Ista priča je i sa fiskalnim za seme kukuruza kupljen u poljoapoteci. Rezultat očitavanja QR koda je neki broj a ne link... I na kraju isto sam pokušao sa fiskalnim za RWA seme kukuruza, izdat od RWA Srbija, otisak fiskalnog savršen i posle par meseci od štampanja, i najvažnije stvar sa viberom i QR kodom na ovom fiskalnom funkcioniše. Rezultat skeniranja QR koda je neki link i kad kliknem na taj link odvede me do digitalne verzije tog fiskalnog računa.Naravno da možete i vi to sami da dobijete Digitalni fiskalni račun.
Uđite u Viber
Kliknite na ... (Još)
Kliknite na QR kod (Gore desno pored olovke)
Skenirajte QR kod sa računa
Otvorite link
Idite na Štampaj (Print)
Kliknite sačavj .pdf i imate digitalni račun
Ako se ne snađete u Privatnoj Prepisci ako želite pošaljite mi sliku računa pa ću vam ja poslati sve potrebno (Vaše je samo da preuzmete fajlove i da podnesete zahtev za Subvencije). Stojim vam na raspolaganju ako se odlučite za ovu opciju![]()
.
Sam izgled fiskalnog računa će te naći u Žurnal (Jurnal), kliknite na tastaturi Prt Sec, idite na Start menu (Windows dugme na tastaturi i napišite Bojanka (Point), držite CTRL i kliknite V, kliknite na Izaberi i obeležite ga. Kada ste to odradili držite CTRL i stisnite S sačuvajte ga na radnoj površini.Već sam to pokušao, ali ne vredi. Da li zbog toga što se loše vidi QR kod na odštampanom fiskalnom računu, ili zbog toga što to ne fukcioniše sa fiskalnim računima od ove firme - ne znam. Ali rezultat očitavanja QR koda bude neki šestocifreni broj koji ništa ne predstavlja (nije nikakav link). Kad ponovim proceduru očita neki drugi broj, i tako koliko hoćeš puta, uvek različit broj. Od iste firme sam dobio i fiskalni za ureu iz aprila meseca (mnogo bolje odštampan fiskalni ali nije ni taj idealno čitljiv), pokušao sam identično ovo sa viberom i QR kodom, i isto se dešava. Ista priča je i sa fiskalnim za seme kukuruza kupljen u poljoapoteci. Rezultat očitavanja QR koda je neki broj a ne link... I na kraju isto sam pokušao sa fiskalnim za RWA seme kukuruza, izdat od RWA Srbija, otisak fiskalnog savršen i posle par meseci od štampanja, i najvažnije stvar sa viberom i QR kodom na ovom fiskalnom funkcioniše. Rezultat skeniranja QR koda je neki link i kad kliknem na taj link odvede me do digitalne verzije tog fiskalnog računa.
Dakle, sad ne znam da li dobijanje tog digitalnog računa zavisi od čitljivosti QR koda na fiskalnom (kvaliteta štampe) ili zavisi od firme koja izdaje fiskalni?
Ako ste link otvorili preko chroma na telefonu imate gore link pa ga kopirajte (Link pošaljite samom sebi na Viber-u na Moje beleške)edit: sad sam ponovo pokušao sa fiskalnim iz poljoprivredne apoteke i ovaj put je rezultat skeniranja QR koda neki link sa adresom suf.purs.gov.rs/v/'vl..., ali kad ga otvorim dobijem obaveštenje da ova stranica ne funkcioniše.
edit2: sad sam opet pokušao sa skeniranjem QR koda na tom fiskalnom koji se slabo vidi i uspeo sam da dođem do digitalne verzije račun. sad samo da smislim kako da link prebacim sa telefona u komp...
Bravo! I Hvala!
Snašao sam se upravo tako, opcija deli, pa izaberem viber i poslao na moje beleške, pa onda na kompu otvorio viber i otvorio link iz mojih beleški. Inače, na taj način redovno pokušavam da sačuvam korisne videe koji pregledam na telefonu na instagramu, tako da su mi moje beleške u viberu prepune. Bilo bi dobro kad bih sve te linkove, ili još bolje same videe mogao da sačuvam u nekom folderu na kompu. To još treba da vidim kako...
Da se vratim na fiskalni, video sam da je sam fiskalni u žurnalu, mogu da odradim sa print screen i paintom (tako uvek radim kad ne mogu da dođem do slike), ali sam odradio ono sa štampanjem pa umesto izbora štampača izaberem sačuvaj kao pdf. Samo, takva verzija fiskalnog ne izgleda isto kao fiskalni iz žurnala ili papirna verzija iz fiskalne kase. Koliko vidim tu su svi potrebni podaci, ali je dugačija forma. Hoće li to praviti problem za subvencije ili da odradim print screen iz žurnala? Ili da stavim u prilog sve tri verzije, sken originalnog papirnog fiskalnog, print screen iz žurnala i treće ovo sa pregledom štampe pa izbor čuvanja kao pdf. Pa nek biraju šta im je po volji...![]()
Čim dobijem tačan odgovor napisaću vam.Srđan01 treba mi jedno pojašnjene !
U gazdinstvu imam 10ha kukuruza da bi ostvario povraćaj 170000 dinara (17000 X 1ha) dali moram da prikažem 750000 zrna ? Tačnije ako prikažem manji broj zrna (za oko 10%) ali vrednost kupljenog semenskog kukuruza bez pdv prelazi tih 170000 dinara dali ću dobiti pun iznos ?
Neće prestavljati nikakav problem.Ja sam podneo bio zahtev ali nisam dodao šećernu repu pa sam vrati sa ćaletovog gazdinstva pa fakturisali meni i dopunio sam zahtev da li ce se to vaziti sto je jedan dan razlike?