pakel
Član
Izgleda da će mnogi žaliti za starim, manjim, subvencijama
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sa ovim cenama proizvoda nasim, sve zalosno, ko ne bude da povecava povrsine i ne koristi sve max od povracaja i subvencija nema ga nigde. Na to se ide, da svi koji ostanu da rade zemlju budi u pdv....Najbolje je bilo osamdesetih, bez ikakvih papira, eAgrara i subvencija! Dobre cene naših proizvoda, povoljni inputi, nikakvi papiri, tragovi, podaci... Ovako nas polako ali sigurno faćaju za kojones, gotovi smo! Jebeм ja njegovu subvenciju ako dođe i broji mi stabla u komad, treba mi knjigovođa za na teren, da meri, broji i računa svaki drugi dan i unosi kako se koje stablo osuši u eAgrar. Ozbiljno razmišljam o opciji da batalim RPG. Ko nekad bez subvencija i cepaj dok može. Bar neće niko da me zajebava za moj znoj u mojoj dedovini, mršupčkmtrnu!
Kod nas vec par godina na otkupnom mestu za kajsije nece da ti prime robu ako ne doneses potvrdu da ti je domacinstvo u aktivnom statusu, br poljoprivrednog racuna za uplatu i biljnu proizvodnju. Tako da nemas mnogo izbora hoces li registrovati gazdinstvo ili neces.Najbolje je bilo osamdesetih, bez ikakvih papira, eAgrara i subvencija! Dobre cene naših proizvoda, povoljni inputi, nikakvi papiri, tragovi, podaci... Ovako nas polako ali sigurno faćaju za kojones, gotovi smo! Jebeм ja njegovu subvenciju ako dođe i broji mi stabla u komad, treba mi knjigovođa za na teren, da meri, broji i računa svaki drugi dan i unosi kako se koje stablo osuši u eAgrar. Ozbiljno razmišljam o opciji da batalim RPG. Ko nekad bez subvencija i cepaj dok može. Bar neće niko da me zajebava za moj znoj u mojoj dedovini, mršupčkmtrnu!
Verovatno im je broj iz CR-a potreban radi statistike da vide koliko nosilaca placa doprinose, po bilo kom osnovu, pa ce mozda iduce godine biti uslovJa iz ovoga sto je postavio kolega Dime ne vidim da se igde pominje da samo ko uplacuje PIO preko poljoprivrede ima pravo na subvencije.
Mislim da ce nas iseci odmah ove godine,izbori prosli imaju apsolutnu vlast. Sva udruzenja pod njihovom kontrolom, sta vise pricati.Verovatno im je broj iz CR-a potreban radi statistike da vide koliko nosilaca placa doprinose, po bilo kom osnovu, pa ce mozda iduce godine biti uslov
To provere sa dva klika na tastaturi I misu,koliko placa I po kom osnovuVerovatno im je broj iz CR-a potreban radi statistike da vide koliko nosilaca placa doprinose, po bilo kom osnovu, pa ce mozda iduce godine biti uslov
Ma i ovde, ali uvek može za keš (za sada).Kod nas vec par godina na otkupnom mestu za kajsije nece da ti prime robu ako ne doneses potvrdu da ti je domacinstvo u aktivnom statusu, br poljoprivrednog racuna za uplatu i biljnu proizvodnju. Tako da nemas mnogo izbora hoces li registrovati gazdinstvo ili neces.
Pa kako da prodam ako mi otkupna nesta traže potvrdu o aktivnom statusu?Kad si u pasivnom gubiš pravo na subvencije ali prodaješ i dalje svoju robu bez problema koliko sam shvatio. Navodno ako ne podneseš molbu-zahtev ostaješ 5 godina u pasivnom. Ako podneseš i valjda ako se smiluju mogu da skinu na godinu dana pasivni status.
Traže aktivan status da bi znali da li su u obavezi da Vam isplate i PDV od 8%, jer ako niste u aktivnom statusu ne smeju tih 8% da koriste kao odbitni PDV. Ukratko, ako im predate robu za 100 din, nemaju obavezu da Vam isplate još 8 din PDV.Pa kako da prodam ako mi otkupna nesta traže potvrdu o aktivnom statusu?