Subvencije u poljoprivredi za 2023 godinu

Ovaj što je izašao za novootvorena gazdinstva od 01.04 2022 nije za ratarske useve. Biće još jedan konkurs na pokrajni gde će moći da konkurišu i ratari.

Tu se prave nova gazdinstva ko pecurke posle kise…
A tek dodatni poeni za agrosens aplikaciju, zamisli mlad paor tek otvorio gazdinstvo i vec preko sensa varijabilno djubri, dobija dodatne poene i jos mi treba malo pomoc, verovatno mu prazna klima na fendtu pa da uspara negde bar…

To je ova usr... drzava sa gov.... na vlasti,prevaranti i muljatori kakvih nema nigde na svetu.Koliko je takvih konkursa,gde naslov bude koliko je maks povracaj novca,a kad krenes da citas vidis da 90% farmera nema nikakve sanse na istom,u ovom slucaju pod mlade poljoprivrede ne misle samo na godine nego i na novootvorena gazdinstva.Te iste naslove spominju na tv,na vestima po netu i onda ovi iz grada pomisle kako se daje sakom i kapom nama farmerima a u stvari vecina dobije samo kur....
Pisao sam prosle godine u vezi konkursa za navodnjavanje,onako ''izdaleka'' se obradujes kako mozes nesto dobiti od drzave ,mislim da je pisalo 60-70% ,a kad sam procitao ceo konkurs ja nisam mogao izvuci ni 20-ak % ,komicari teski.

Pa vecina stvari u nasoj drzavi se i radi samo radi marketinga, objava na tv-u i politicke kampanje.
E sad posto para nema, to se mora uraditi sa min traskovima, znaci napises 90% povracaja da izgleda pompezno. A posle u tekstu i pravilniku eliminises 99,9% poljoprivrednika. Dobiju samo odabrani, tv reklama ide, i svi kao zadovoljni.....

Pa vecina stvari u nasoj drzavi se i radi samo radi marketinga, objava na tv-u i politicke kampanje.
E sad posto para nema, to se mora uraditi sa min traskovima, znaci napises 90% povracaja da izgleda pompezno. A posle u tekstu i pravilniku eliminises 99,9% poljoprivrednika. Dobiju samo odabrani, tv reklama ide, i svi kao zadovoljni.....
Populisticke mere...

Kod nas daju 5000 evra ko osnuje sp samo da ga skinu sa biroa.Čim se potpiše ugovor počinje se sa naplatom doprinosa i poreza tako da za 12 mjseci preko doprinosa i poreza vratiš državi što ti je dala.U konačnici dobiješ besplatno jednu godinu radnog staža.

Министарство пољопривреде на својој веб страници објавило је када ће се расписивати јавни позиви. Саопштење преносим у целости:

Подсећамо све пољопривредне произвођаче да крајњи рок за пријаву у систем еРПГ не постоји те сте у могућности да пријаву и обнову статуса газдинства одрадите све до тренутка подношења захтева за жељену субвенцију.

Почетак расписивања јавних позива, 3. априла, никако не значи да је то крајњи рок за пријављивање у еРПГ, који је неограничен. У случају да јавни позиви за субвенције које су предмет вашег интересовања почињу касније, нема потребе да журите са ажурирањем и обновом статуса газдинства.

Први јавни позив који ће бити расписан 3. априла је онај за субвенције по хектару и биће отворен чак 45 дана, до 15. маја, како би сви пољопривредни произвођачи имали довољно времена за сређивање стања у регистрима и обнове статуса газдинства.

Како бисте могли да планирате и да се припремите за пријављивање у електронски регистар пољопривредних газдинстава (еРПГ) упознајемо вас са планом расписивања јавних позива:
  1. Млеко 1. квартал од 3. до 15. априла
  2. Давање по хектару од 3. априла до 15. маја
  3. Генетика од 15. априла до 15. маја
  4. Пчеле од 1. до 20. маја
  5. Краве за узгој телади од 10. априла до 10. маја
  6. Тов од 20. априла до 10. маја
Подсећамо, тренутак расписивања јавног позива за субвенцију за коју хоћете да се пријавите није крајњи рок за регистрацију у еРПГ, то можете учинити током целог трајања јавног позива.

2. Давање по хектару од 3. априла до 15. маја

dakle u teroriji i jeste rok do 15maja do kada moras da predas zahtev ko zeli subvencije ove godine

Тако је. Али то је само за оне који добијају искључиво за земљу. Ко има краве или бикове рок је још краћи.

И даље не знамо, нема ничег објављеног, можда ће бити. Мада је ипак боље него што сам се надао, макар су унапред најавили кад шта иде, мислио сам да ће само одједном да нас изненаде са неким позивом.

Nazad
Vrh