Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Valjda treba prvo da ih je sramota sto su podigli akcizu pa jos porez na akcizu, to sto onih smanjenje zahvatanja od gradjana smatraju gubitkom to u stvari i jeste njihova odlika.Evo kazu odricu se akcize za poljoprivredu, kaze drzava ce zbog toga da gubi 35mil€.. Ei kako ih nije sramota da kaze da gubi ako da seljaku za obradu zemlj!!!
Za mene je profi poljoprivrednik onaj koji zivi od poljoprivrede,ne bitno koju skolu ima i sa cime obradjuje zemlju. Naravno da nista manje ne cenim ni ljude kojima je poljoprivreda dodatni izvor prihoda,ali mislim da ako su sredstva ogranicena,prednost treba dati upravo takvim profi poljoprivrednicima koji nemaju drugi iizvor primanja,ali ne onima koji rade na hiljade hektara.Šta ćemo onda mi koji nismo fakultetski obrazovani već imamo završenu srednju Čkolu?Da pakujemo kofere polako?Rasprodamo mehanizaciju?Zemlju u arendu fakultetski obrazovanim profesionalnim poljoprivrednicima?Na tavan međ' šunke...?
Slažem se sa tobom ali da to važi za sve koji se bave poljoprivredom bez obzira čime se još baviA šta ćemo sa onima koji su gazdinstva prebacili na žene-gde se oni svrstavaju.Ko je u boljoj poziciji: onaj što obrađiva 20ha zemlje i radi u firmi gde ima platu od 400E ( Vučićev prosek) ili onaj što obrađuje 100ha i plaća PIO 1000E godišnje (odokativno).Ko je PIO fondu korisniji.Za mene je profi poljoprivrednik onaj koji zivi od poljoprivrede,ne bitno koju skolu ima i sa cime obradjuje zemlju. Naravno da nista manje ne cenim ni ljude kojima je poljoprivreda dodatni izvor prihoda,ali mislim da ako su sredstva ogranicena,prednost treba dati upravo takvim profi poljoprivrednicima koji nemaju drugi iizvor primanja,ali ne onima koji rade na hiljade hektara.
Da li može viša poljoprivredna ?I ja sam za to ali da profesionalno gazdinstvo mora da ima za nosioca lice sa završenim poljoprivrednim fakultetom. Koga su izbacili iz osnovne škole nikako ne može biti profesionalac.
Nema šta da ne dozvole,jednostavno se oporezuje po nekoj velikoj stopi sve što prelazi neki dozvoljeni maksimum.Ja da se pitam, ja bi samo jednu meru uveo koja bi dovela stvari koliko toliko na mesto. A to je uvodjenje opet nekog maksimuma. Ali to ovi veleposednici neće dozvoliti..
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Mora da kupimo diplome fakulteta,to bar ni je skupo u ovoj državi.Zamisli da živimo u nekoj uređenoj državi pa da moramo još i da idemo na fakultet.Šta ćemo onda mi koji nismo fakultetski obrazovani već imamo završenu srednju Čkolu?Da pakujemo kofere polako?Rasprodamo mehanizaciju?Zemlju u arendu fakultetski obrazovanim profesionalnim poljoprivrednicima?Na tavan međ' šunke...?