paorpaor
Član
Cuti, dobro je dok cutimo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ajde Profesore, ma sta rece. Ne da nisi u pravu nego si 101% pogresio. Ako si raspolozen dodji u moje selo gde cu ti ja pokazati primera koliko hoces gde ljudi nisu ulagali u novu mehanizaciju gotovo ni dinara, a oped su primorani da daju subvenciju.Te babe i dede sto dobiju za Svoju zemlju po 5200 po ha,nisu problem ove zemje,tako su zakupci pristali,njihovom alavoscu za arendama,koje je posledica preteranog ulaganja u masineriju izvan realnih potreba(citaj dokazivanje selu),ti PDV poljoprivrednici su svojom alavoscu preterali,u mnogo cemu,a subvenice treba da iznose minimum 200 evra po ja,jer ovaj sistem davanja po kojekakvim konkursima nije nista manja peracina para preko agencija,samo sto mnogo manje sredstava ode u ruke manjih poljoprivrednika,subvencije po ha nisu dale rezultate,a ovaj sistem davanja je rezultirao,jeste da ne kazem kako,peru se pare,samo au tokovi novca preusmereni na partijske i podobne pajtose.
Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока
Ajde Profesore, ma sta rece. Ne da nisi u pravu nego si 101% pogresio. Ako si raspolozen dodji u moje selo gde cu ti ja pokazati primera koliko hoces gde ljudi nisu ulagali u novu mehanizaciju gotovo ni dinara, a oped su primorani da daju subvenciju.
Znaci li to da svaki onaj ko ulaze u mehanizaciju je bahat, bezobziran, alav i sta vec nije?
Ako cemo tako generalizovati ljude brzo bi dosli do gradjanskog rata.
Ima ljudi koji svojim radom i trudom zasluzuju sve sto su stekli i kupili, al ima isto tako onih koji su neradom zasluzili ono sto nisi stekli.
Oped da se razumemo, postujem tvoj stav, sli se zaista ne mogu sloziti sa njim.
Smatram da su te pare po hektaru oduvek odlazile, u velikoj vecini, na pogresnu adresu i ako im je namera u sustini dobra.
Ta direktna davanja su se nekad, ne tako davno, pravdala racunima za gorivo i vestak. Bez problrma su mogli uvesti "plavi dizel", pravdanje racunima od djubriva i hemije, semena... Al nece, jer im se moze.
Nisam rekao da je bahat svako ko ulaze u mehanizaciju,nego da je dosta primera onih koji su ulozili u istu,a da nisu imali potrebu da ulazu u tom obimu,jednostavno je mehanizacija toliko mocna,da moze da odradi povrsinu mnogo vecu nego sto je atar jednog sela u odnosu na konjske snage u tom selu,npr,opsti je grabez za zemlju u zakup,arende su i dalje u porastu,zato su zakupodavci u polozaju da jednostavno daju zemlju u zakup bez ugovora,a istu prijave u registar na sebe i podizu subvencije,problem subvencija nije davanje po ha,nikada bije ni bilo,problem ne administracija,ministarstvo,koje godinama nije bilo u stanju da pravicno rasporedjuje podsticaje,bilo po ha,bilo po kakvim drugim konkursima,stalno se lovi u mutnom,otvaraju gazdinstva na komsije,rodbinu,mladje od 40 npr,i to je nesto sto daje rezultate a davanja po ha nisu,ja znam x primera ljudi koji su recimo po konkursu za mlade dobijali krmace,plastenike...,a da se o poljoprivredu nisu ocesali,zasto,zato sto sistem nije nista manje truo nego sto je bio,takodje znam ljude koji se recimo vise generacija bave stocarstvom,njihovo dete nije proslo na konkursu za mlade,a necije koje se ne bavi poljoprivredom-bos po oranju isao nije,da kazem,dobije sredstva,kaze dao sam procenat....,itd ,puno je nepravde sa subvencijama ,previse.Ajde Profesore, ma sta rece. Ne da nisi u pravu nego si 101% pogresio. Ako si raspolozen dodji u moje selo gde cu ti ja pokazati primera koliko hoces gde ljudi nisu ulagali u novu mehanizaciju gotovo ni dinara, a oped su primorani da daju subvenciju.
Znaci li to da svaki onaj ko ulaze u mehanizaciju je bahat, bezobziran, alav i sta vec nije?
Ako cemo tako generalizovati ljude brzo bi dosli do gradjanskog rata.
Ima ljudi koji svojim radom i trudom zasluzuju sve sto su stekli i kupili, al ima isto tako onih koji su neradom zasluzili ono sto nisi stekli.
Oped da se razumemo, postujem tvoj stav, sli se zaista ne mogu sloziti sa njim.
Smatram da su te pare po hektaru oduvek odlazile, u velikoj vecini, na pogresnu adresu i ako im je namera u sustini dobra.
Ta direktna davanja su se nekad, ne tako davno, pravdala racunima za gorivo i vestak. Bez problrma su mogli uvesti "plavi dizel", pravdanje racunima od djubriva i hemije, semena... Al nece, jer im se moze.