Rasa91
Član
Ma nesto si usro sigurno, ili si pare potrosio na drugu stranu
Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hahahaha, ćale i ja u isto vreme podneli zahtev, on dobio odavno, zaboravili na nasMa nesto si usro sigurno, ili si pare potrosio na drugu stranu
Gde može da se pročita opširno o ovome i šta je sve potrebno da bi se konkurisalo??Jeste i koliko sam pročitao u prolazu ratari i stočari nisu planirani.
Danas stiglo rešenje. Bila je inspekcija proletos. Prebrojavanje, provere... Očekivali smo da će naći neki razlog da odbiju ali ipak nisu.Ljudi kako stoji stvar sa subvencijama za ovce,ja nisam dobio još ni rešenje,kolega je dobio rešenje a ne i pare.
Sto se tice subvencija za goveda, ovce, svinje, tu samo vodite racuna da zadrzite stanje koje prijavite i nece biti nikakvih problema bar sto se inspekcije tice.Danas stiglo rešenje. Bila je inspekcija proletos. Prebrojavanje, provere... Očekivali smo da će naći neki razlog da odbiju ali ipak nisu.
Polomili noge koliko zure da isplate subvencije za masine.Nije glupo,jer trtaže dlaku u jajetu da ti sjebu subvencije,valjda imaju inspektori neki dinar od toga,jer samo matičena dobija.
Glupo je to kako su formulisali subvencije u već razjebanom stočarstvu u Srbiji,u pravu si i ja sam takvog stava da svaka šivotinja treba da je subvencionisana,divlje sa manje para a matičene zbog troškova više subvencije ,npr.mat. 5000 a divlja 3 hilj. za ovce,tako i sve vrste životinja samo drukčije pare.
Još veća glupost da prvo daju pare za mašine u ratarstvu,a ovce su zadnje.
Jak je lobi ,odn. dobro su podmazali ministarstvo ovi što prodaju mašine da oni što pre dobiju pare .
Marjanu Rističeviću se zagubilo 11000 tona kukuruza od robnih rezervi, bili inspektori i kaznili ga tako što su izmislili konkurs samo za njega i dodelili mu 400 hektara državne zemlje, doduše na tatu njegovog kao investitora, period 30 godina imaće čovek preko 120 godina kad istekne ugovor...Jadan čovek...Neko pomenu da inspektori imaju nesto od toga, imaju odbijanje od plate ako dodje kontrola posle njih i vidi da nisu prijavili nepravilnost. Sto se tice toga da neko ima dobar broj ovaca/svinja/teladi ali nema bas te koje su prijavljene, to bi onda znacilo da ovi preprodavci sto stalno drze na stanju 50-100 komada mogli da uzimaju subvencije, pa vi onda vidite kad bi tek onda dosle pare do vas kad bi se i oni grebli o budzet.
Ne kazem da je sve idealno, ima tu dosta propusta u tim pravilima za subvencije, ali nije bas ni tako lose kao sto ljudi misle, cesto gledajuci samo svoje dvoriste a ne i siru sliku. Lako je kad se neko posten zali sto mu nisu isplatili subvencije, on je potpuno u pravu, ali da znate koliko je prevaranata koji uzimaju te pare i zbog kojih svi mi sto secemo usi da krpimo **greška najebemo uvek.