Subvencije u poljoprivredi za 2020 godinu

Realno,kakav prinos imate? Kada sam prošle godine prolazio, u julu i avgustu, sve je bilo već pogorelo od sunca.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

U moji region ga nema bas, vise smo po vinogradarstvo i vocarstvo. Ali prijatelj u drugi region gde je bolja zemja (Pelagonija) kaze oko 2500kg/ha

E sad kao sto sam rekao ovo gde je bolja zemja, a losija ima mnogo vise i seju vise zbog subvencije + plodored :)

Znaci cena ista , a subvencije "samo" 10 puta vece .

Jel ima neki sajt (link) gde mogu da vidim subvencije za sve poljoprivredne kulture kod vas ? Cisto da bi napravio sporedbu
Jacmen/pcenica kod nas je 200e po hektaru od 5 do 50ha

U moji region ga nema bas, vise smo po vinogradarstvo i vocarstvo. Ali prijatelj u drugi region gde je bolja zemja (Pelagonija) kaze oko 2500kg/ha

E sad kao sto sam rekao ovo gde je bolja zemja, a losija ima mnogo vise i seju vise zbog subvencije + plodored :)

Jel ima neki sajt (link) gde mogu da vidim subvencije za sve poljoprivredne kulture kod vas ? Cisto da bi napravio sporedbu
Jacmen/pcenica kod nas je 200e po hektaru od 5 do 50ha
45e po ha. Max za 20ha sejao ti psenicu sejao ti papriku paradajz moze i konoplju. Za sve je isto.

Sent from my S60 using Tapatalk

Au premalo je to, cak i paprika 45 po ha ? o_O Kod nas paprika/paradajz na otvoreno ti je 500e/ha
Davanje na obradive povrsine je kod nas fakticki ukinuto (pod izgovorom da nije dalo rezultate) ,i dok je davano bilo je mnogo manje nego u okruzenju ali mi smo tako skroman narod pa smo bili zadovoljni.
Sad je naprvljen "sistem" ulaganja u proizvodnju gde se daje onima koji vec imaju ,a oni koji nemaju -na kazan - ili neka pocrkaju.

To se zove harac.

Gde imam kanal na njivi pa i da razumem, platicu , ali gde nemam ne pada mi na pamet.
Mi uglavnom imamo problema sa susom tako da to odvodnjavanje je uzimanje para na kurvanjski.

Pre par godina kad je plivao malo atar, direktor vojvodina vode izjavi da ne radimo zemlju kako treba zato nam i lezi voda.Treba podrivati.

Znaci oni nisu odgovorni ako mi lezi voda na njivi a terete me da moram platiti?Pa ko je ovde lud?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Kod nas kada dobijes subvencije 45e, mozes da ih uzmes i da im odma vratis tako sto platis porez na imovinu i odvodnjavanje. Barem ja tako, ostane i za neko pivo. Tako da u Srbiji subvencije ne postoje, to se zove presipanje iz supljeg u prazno. A i pivo bude sve cesce prazno a glava sve vise suplja.

Porez na imovinu i naknada za odvodnjavanje su dva drzavna nameta kojima se oporezuje poljoprivredno zemljiste u Srbiji.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Imate Evropske zakone i poreze, a Somalijske subvencije znaci :unsure:

Kod nas ne placa se ni porez na imovinu tj poljoprivredno zemjiste. Od prosle godine imamo i zelenu naftu 30% ove godinu je 50% a plan je da do kraja 2023 bude 100%. Naravno ima neki gorni limit na sumu, da ne bude subvencionisan onaj koji je vec prevelik i mu ne treba toliko.

Poslednja izmena:

Kod nas ne placa se ni porez na imovinu tj poljoprivredno zemjiste. Od prosle godine imamo i zelenu naftu 30% ove godinu je 50% a plan je da do kraja 2023 bude 100%. Naravno ima neki gorni limit na sumu, da ne bude subvencionisan onaj koji je vec prevelik i mu ne treba toliko.
Naravno da je tako, Srbija je uz Ameriku najjača poljoprivredna zemlja na svetu i u te dve zemlje nema subvencija jer ne može niko da konkuriše našem i njihovom zlatnom dobu. Sledeće godine zapošljavam dva šveđana kombajnera, ne mogu sa našima više da se natežem...

Steta je sto u demokratskom poretku , i u seljackoj paorskoj drzavi , sa milionima seljaka nemoze da se iskoristi ta masa glasova za interes tih istih ljudi . Opet je inteligencija u pitanju . Za razliku od Amerike koju spomenuste , isto demokratija , ali par % stanovnistava tzv seosko pa iskoriste svoje glasove a mi ovde mozda i vecina seljaka pa neznamo nista . Trebalo bi da pred izbore , neko kao seljacka stranka ili samostalan ili u nekoj drugoj stranci pokaze ugovor u kome je tacno napisan plan buduceg zakona o poljoprivredi ili eto recimo konkretno o subvencijama i u kome se vidi da pojednostavim da sitni dobijaju vise , a krupniji farmeri manje pomoci , idalje u tom ugovoru pise ako se ta stranka ili pojedinac u roku od tolko i tolko vremena ne izbori za tacno takav zakon daje ostavku u korist toga i toga . I onda kaze , stotine hiljada paora glasajte za mene imate crno na bijelo sta ce biti ako prodjemo a sta ako ne.

Covek casnih namera i cistog obraza nema sta da trazi u politici na ovim prostorima ,veruj mi znam pokusali smo.

Steta je sto u demokratskom poretku , i u seljackoj paorskoj drzavi , sa milionima seljaka nemoze da se iskoristi ta masa glasova za interes tih istih ljudi . Opet je inteligencija u pitanju . Za razliku od Amerike koju spomenuste , isto demokratija , ali par % stanovnistava tzv seosko pa iskoriste svoje glasove a mi ovde mozda i vecina seljaka pa neznamo nista . Trebalo bi da pred izbore , neko kao seljacka stranka ili samostalan ili u nekoj drugoj stranci pokaze ugovor u kome je tacno napisan plan buduceg zakona o poljoprivredi ili eto recimo konkretno o subvencijama i u kome se vidi da pojednostavim da sitni dobijaju vise , a krupniji farmeri manje pomoci , idalje u tom ugovoru pise ako se ta stranka ili pojedinac u roku od tolko i tolko vremena ne izbori za tacno takav zakon daje ostavku u korist toga i toga . I onda kaze , stotine hiljada paora glasajte za mene imate crno na bijelo sta ce biti ako prodjemo a sta ako ne.
A gde je granica između sitnih i krupnih, u kojoj zemlji evrope se tako dele subvencije?

Nema veze , pusti evropu , imamo specificnu situaciju ovde , a pogotovo kod mene u BIH , da je jos uvjek mnogo sitnih seljaka . Jos jako kratko , jer im ponestaje kiseonika , al sad je tako . Znaci primjera radi predlog zakona , do 5ha subvencije 1000 neceg po ha , do 10 ha 500 neceg ,do 30ha 300 necega itd . Pa izvolte ,

Da mi imamo subvencije kao u komšiluku, išli bi smo 100 godina ispred vas..realno nema koja zemlje, u okruženju, koja bi mogla da isprati našu poljoprivredu ni ovako siromašnu a kamoli sa tolikim subvencijama.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Nazad
Vrh