Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Realno,kakav prinos imate? Kada sam prošle godine prolazio, u julu i avgustu, sve je bilo već pogorelo od sunca.
Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
Znaci cena ista , a subvencije "samo" 10 puta vece .
45e po ha. Max za 20ha sejao ti psenicu sejao ti papriku paradajz moze i konoplju. Za sve je isto.U moji region ga nema bas, vise smo po vinogradarstvo i vocarstvo. Ali prijatelj u drugi region gde je bolja zemja (Pelagonija) kaze oko 2500kg/ha
E sad kao sto sam rekao ovo gde je bolja zemja, a losija ima mnogo vise i seju vise zbog subvencije + plodored
Jel ima neki sajt (link) gde mogu da vidim subvencije za sve poljoprivredne kulture kod vas ? Cisto da bi napravio sporedbu
Jacmen/pcenica kod nas je 200e po hektaru od 5 do 50ha
45e po ha. Max za 20ha sejao ti psenicu sejao ti papriku paradajz moze i konoplju. Za sve je isto.
Sent from my S60 using Tapatalk
Davanje na obradive povrsine je kod nas fakticki ukinuto (pod izgovorom da nije dalo rezultate) ,i dok je davano bilo je mnogo manje nego u okruzenju ali mi smo tako skroman narod pa smo bili zadovoljni.Au premalo je to, cak i paprika 45 po ha ? Kod nas paprika/paradajz na otvoreno ti je 500e/ha
Ja se nadam da sa tih 500e subvencija platite porez i odvodnjavanje.
Porez na imovinu i naknada za odvodnjavanje su dva drzavna nameta kojima se oporezuje poljoprivredno zemljiste u Srbiji.Kako bre porez na subvencije ? A i uvek fali voda kod nas tako da ne postoji odvodnjavanje
Porez na imovinu i naknada za odvodnjavanje su dva drzavna nameta kojima se oporezuje poljoprivredno zemljiste u Srbiji.
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Naravno da je tako, Srbija je uz Ameriku najjača poljoprivredna zemlja na svetu i u te dve zemlje nema subvencija jer ne može niko da konkuriše našem i njihovom zlatnom dobu. Sledeće godine zapošljavam dva šveđana kombajnera, ne mogu sa našima više da se natežem...Imate Evropske zakone i poreze, a Somalijske subvencije znaci
Kod nas ne placa se ni porez na imovinu tj poljoprivredno zemjiste. Od prosle godine imamo i zelenu naftu 30% ove godinu je 50% a plan je da do kraja 2023 bude 100%. Naravno ima neki gorni limit na sumu, da ne bude subvencionisan onaj koji je vec prevelik i mu ne treba toliko.
Ma znam situaciju ,steta sto nisam ministar.Milane tacno si opisao.Glupo je sto se svodi da pomazu jacim. Jebalo ih ukrupnjavanje
A gde je granica između sitnih i krupnih, u kojoj zemlji evrope se tako dele subvencije?Steta je sto u demokratskom poretku , i u seljackoj paorskoj drzavi , sa milionima seljaka nemoze da se iskoristi ta masa glasova za interes tih istih ljudi . Opet je inteligencija u pitanju . Za razliku od Amerike koju spomenuste , isto demokratija , ali par % stanovnistava tzv seosko pa iskoriste svoje glasove a mi ovde mozda i vecina seljaka pa neznamo nista . Trebalo bi da pred izbore , neko kao seljacka stranka ili samostalan ili u nekoj drugoj stranci pokaze ugovor u kome je tacno napisan plan buduceg zakona o poljoprivredi ili eto recimo konkretno o subvencijama i u kome se vidi da pojednostavim da sitni dobijaju vise , a krupniji farmeri manje pomoci , idalje u tom ugovoru pise ako se ta stranka ili pojedinac u roku od tolko i tolko vremena ne izbori za tacno takav zakon daje ostavku u korist toga i toga . I onda kaze , stotine hiljada paora glasajte za mene imate crno na bijelo sta ce biti ako prodjemo a sta ako ne.
Da mi imamo subvencije kao u komšiluku, išli bi smo 100 godina ispred vas..realno nema koja zemlje, u okruženju, koja bi mogla da isprati našu poljoprivredu ni ovako siromašnu a kamoli sa tolikim subvencijama.Imate Evropske zakone i poreze, a Somalijske subvencije znaci
Kod nas ne placa se ni porez na imovinu tj poljoprivredno zemjiste. Od prosle godine imamo i zelenu naftu 30% ove godinu je 50% a plan je da do kraja 2023 bude 100%. Naravno ima neki gorni limit na sumu, da ne bude subvencionisan onaj koji je vec prevelik i mu ne treba toliko.