Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A kakva je to kategorija "krave dojilje" zar ove ostale to nisu?
Tu se vidi kompletno ludilo birokratije, naravno da treba dati i neumatičenim kravama, ali nije realno da se izjednače davanja.
Ne vidim logiku, ali ipak je ovo Srbija.To je sad pokušaj na vrat, na nos da se kao popravi stanje u stočarstvu preko noći.
Našao sam na Agro smart evo.
Tu se vidi kompletno ludilo birokratije, naravno da treba dati i neumatičenim kravama, ali nije realno da se izjednače davanja.
Ne vidim logiku, ali ipak je ovo Srbija.To je sad pokušaj na vrat, na nos da se kao popravi stanje u stočarstvu preko noći.
Bradonja, ne iznenadjuje me da tako pises, ali zasto bih ja tebi platio skuplje tvoje zensko tele, ali cu za njega dobiti istu subvenciju kao i za ovo neumaticeno zensko tele? Mlecnost ti je bolja? To ne znas. Mozda i nije.
Ljudi sa takvim razmišljanjem nisu moje mušterije doviđenja.
Eto ti pa sedi pred zadrugom i raspredaj dal je umatičena devojčica simentalka bolja ili nije od neumatičene.
Tebi ako nije jasno da ti umatičenje garantuje genetski potencijal za visoku mlečnost ili za telad sa brzim i velikim prirastom, onda nema šta ni da raspravljamo.
Ti verovatno ne bi umeo ni iskoristiti taj genetski potencijal i zato je za tebe da se maneš matičenja.
Tako da si ti taj koji treba da sedi pred zadrugom i ubedjuje svoje musterije kako je tvoje zensko tele takvo da vredi vise nego od negog drugog, obzirom da ne maticis krave. Cim tebi niko ne dolazi zbog maticenja, samim tim ti i ne proverava mlecnost, pa se sve svodi na tebe i tvoje musterije koje ti veruju kakvu kravu/tele zapravo imas jer dokaza za tu tvrdnju nemas.Ja zvanično ne matičim, te službe su prevarantske i "samo daj pare papir sve trpi".
Bolje te pare sto daju da usmere na kupovinu kvalitetnih junica i podele ih narodu koji hoce da radi i unapredjuje govedarstvo,pa onda da se osemeni kvalitetnim semenom i tako sledeca generacija zenskih teladi ostavlja pravi kvalotetna genetika.....
Bar su nam brda i planine bogati pasnjacima....
Za ovo si apsolutno u pravu, na zalost mnogih. Malo ko i zna da pre ulaska u EU mozemo imati najvise 200.000 mlecnih krava. Bilo je zacrtano prvo 300.000, ali se promenilo na 200.000. Ta brojka je navodno dovoljna u ratnim uslovima da se zadovolji nase trziste mlekom umoliko granice budu zatvorene.A na toj slici je nacrtano: U SRBIJI NEMA MESTA ZA MLEČNO GOVEDARSTVO !!!
Tov da, mleko ne.
Srpsko mleko ne treba da postoji ni za srpsko tržište, a ne za izvoz. Takva je raspodela uloga u toj EU o kojoj Srbi sanjaju.
Teska srca moram da priznam da si u pravu.Sve je to tako kako si napisao.
Samo moraš da vidiš i širu sliku.
A na toj slici je nacrtano: U SRBIJI NEMA MESTA ZA MLEČNO GOVEDARSTVO !!!
Tov da, mleko ne.
Srpsko mleko ne treba da postoji ni za srpsko tržište, a ne za izvoz. Takva je raspodela uloga u toj EU o kojoj Srbi sanjaju.