Subvencije u poljoprivredi za 2019 godinu

Učlanjen(a)
6 Dec 2015
Poruka
1.617
Lokacija
Male Pijace
A koji su to mali posednici, tj gde je crta povucena? Koja ce biti granica za bavljenje suvim ratarstvom? :sta:
Nema crte prijatelju.

Dok budu nestajali mikro, ostali će verovati da to njih neće zadesiti, kad počnu nestajati mali i osrednji, veći će misliti ma ja sam jak, neče mene, kad počnu gasiti sadašnje sa 100-200 hektara neće biti koga da se pobuni... Zvuči ti poznato ?To je kažu zbog mnogih koji su na osnovu zemlje registrovali gazdinstva a ne obrađuju je i uzimaju 4000 din/ha, pa takvih ima kažu baš dosta i kad se to dovede kažu u red onda se neće davati bezveze pare već moguće da i subvencije povećaju jer će ih davati baš onima koji stvarno rade.
Eto kažem ja, na stotine hiljade hektara zemlje po Vojvodini i Pomoravlju zaparloženo, a subvencije se uzimaju ! To Srbija više ne može trpeti, ne, nee !
 
Učlanjen(a)
6 Dec 2015
Poruka
1.617
Lokacija
Male Pijace
Pa jel vidiš da su čoveku iz ministarstva rekli da ima, a ?!!

Ti ne veruješ u ono što spiker pročita u dnevniku, a ? A ni u izneto na konferencijama za štampu, a ?

Tccc...moj Mims, moj druže, nije ti to dobro, nikako ti to nije dobro.

Pod hitno moraš početi snažno da veruješ.
 

MIRBAN

Član
Učlanjen(a)
22 Avg 2016
Poruka
1.555
Lokacija
Obrenovac
Ja samo vam kažem šta sam čuo od njih samih. A kako ne žele da daju poljoprivredi onda će ovo i uraditi. Dakle napraviće model (msl da su ga već završili) ispitaće svakog od nas i onda one koji su prijavili da su posejali a nisu njih će odmah eleminisati. A da i to da će se zbog ovoga što sam napisao uraditi ponovo registracija gazdinstava ( do aprila) i moraju se dati tačni podaci a posle toga kreću u akciju. E sad videćemo da li će od svega ovoga biti nešto. A da li je ovo rekao deda mraz ili je šarena laža pokazaće vreme.
 

markojx

Član
Učlanjen(a)
2 Mar 2016
Poruka
1.368
Lokacija
selo Grgurevci Srem
Kad je subvencija ista za svaku ratarsku kulturu sta ih boli k sta je posejano kukuruz psenica repa sve je 4000 din sta tu ima da se kontrolise
 

adamov zoran

Član
Učlanjen(a)
20 Feb 2008
Poruka
711
Lokacija
Zrenjanin (Botoš)
kako botosani da prijave tacno kad mi neznamo gde su nam parcele. dobili smo nove sa privremenim resenjima.kada ce biti pravosnazna i upisana u katastar to jos niko nezna
 

Maxa

Član
Učlanjen(a)
13 Feb 2011
Poruka
2.144
Lokacija
TM
Prema nekim mojim info ministarstvo će da proverava svaku parcelu koja je upisana u gazdinstvu i šta je navedeno da je posejano. To će ići preko satelita u realnom vremenu. Ako je parcela gola, odnosno ništa nije posejano, dolazi inspekcija koja evidentira stanje na terenu i na osnovu toga se to poljo-gazdinstvo stavlja na crnu listu da narednih 5 godina ne može da ostvaruje nikavu subvenciju. To je kažu zbog mnogih koji su na osnovu zemlje registrovali gazdinstva a ne obrađuju je i uzimaju 4000 din/ha, pa takvih ima kažu baš dosta i kad se to dovede kažu u red onda se neće davati bezveze pare već moguće da i subvencije povećaju jer će ih davati baš onima koji stvarno rade.

U realnom vremenu preko satelita da prate teren to nema sanse od ove nase banane od drzave.Jedino EU ako moze to da uradi.Za to pracenje ce trebati da se idzvoji pola budzeta.
 

BobanNB

Član
Učlanjen(a)
21 Dec 2007
Poruka
1.447
Lokacija
Novi Becej
зар нису изнајмили неки сателит за надзирање ови наши пре 2-3 године....знам да се дигла џева око цене и шта ће нама то. ето њима то већ плаћено и само пичи, ко шта има и грађевине и њиве.

послато са iq1019n уз помоћ плуга
 

diesel d-60

Član
Učlanjen(a)
25 Feb 2012
Poruka
2.099
Lokacija
Vajska
A sta sad ljudi kojima nije nikla repica pa preorali, kako da vec sad znaju sta ce sejati tu u aprilu, i da izvrse promenu, u medjuvremenu oni vide poorano i odbiju ga.
 

tesla

Član
Učlanjen(a)
29 Maj 2011
Poruka
2.403
Lokacija
Stara Pazova
Ma to je iznajmljen satelit da neki voajer snima komšijku, ili ljubomoran pripadnik funkcije da prati švalerku :haha:.
 
Učlanjen(a)
5 Feb 2009
Poruka
1.340
Lokacija
Krusevac/Beograd
U centralnoj srbiji dosta zemlje prijavljene u gazdinstvima je neradjeno. Dosta livada i pasnjaka je pošumljeno kao i njiva. Verovatno ce se ta provera odnositi na te parcele samo me interesuje ko ce to kontrolisati?
 

jucin

Član
Učlanjen(a)
21 Nov 2013
Poruka
270
Lokacija
Donja Livadica -Velika Plana
Juce mi stiglo resenje po konkursu za mlade, a uplaceno mi je pred novu godinu.
Za šta si konkurisao,sa koliko godina,koliko vremena mora da.se vodi gazdinstva na tebe da bi konkurisao,koliko love se dobija,jel ima kamata na takav kredit,koliko je bespovratno a koliko ti plaćaš,ako imaš vremena odgovori,pozdrav

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
 
Vrh