Subvencije u poljoprivredi za 2018 godinu

A kada da se ljudi okupe, kada svi rade kod "investitiora" od jutra do sutra, i vikendom, i praznikom, i za svetac,...

Da Brankovicu Slavica mi rekla. Ja samo znam da kod mog oca vec nekoliko godina nema resenja za porez za zemlju. Isao pitao i rekli nema. Samo odvodnjavanje. A i to smo bili oslobodjeni kad je bila poplava. A za ovo novo su rekli da ide retroaktivno od 2013. A msl da je rekla da neki covek sa 40 ha i objektima u dvoristu treba za god da plati 200 000. Zato sam se iznenadjo.

A tek komentar da mi prodajemo naftu i da nas subvencionisu toliko da to nije normalno,bogami jesu spinmajstori zavadili bi dva oka u glavi,voleo bi da cujem o cemu pricaju kada se kamere ugase kako i o cemu razmisljaju,pa jel moguce da misli da ce zauvek da vlada?

Zašto spin majstori ?

Hoćete da kažete da sve pobrojane subvencije nisu ponuđene ?

To što seljaci ne mogu ili ne umeju da ostvare pravo na te subvencije nije problem vlade. Vlada već subvencioniše školovanje kako bi seljaci umeli ostvariti podsticaje.

I da, naravno, spisku treba pridodati i subvencije po grlu stoke.

Ili da i ove godine plačemo kako na zapadu imaju subvencije, a mi ne, i pri tome da se vajkamo kako su i porez na imovinu počeli da naplaćuju (sic !).

Papir trpi sve. Garant ce ministar opet reci da je sve isplaceno za proslu godinu. Da mogu da se skupe svi kojima nije isplaceno za stoku i masine, pa da bar jedan iz neke emisije uzivo pozove upravu za agrarna placanja da vidimo sta ce reci.
Nego ne sljivi niko poljoprivrednike, mahom se u gradjanstvu u velikim gradovima(i u mom malo gradu znam gomilu takvih) misli da su to neuki seljaci koji rade zemlju jer je to najlakse a ne umeju nista drugo. Cast onima koji znaju kakva je situacija. Pa tako i svaki ministar koji je bio i koji ce tek da bude, moze da vrti pricu koliko drzava pomaze agrar i kako ulaze iznova i iznova a kako ti neuki seljaci ne umeju to da iskoriste.

Kako da ne ,jeftinije gorivo ? evo danas sipao gasno ulje polako je došlo do 150 din,još jedno ili dva poskupljenja (a hvala bogu svake nedelje je poskupljenje) i taman će da bude skuplji za 25din nego prošle godine,i sa najavljenom subvenciom od 25 din (ako je bude) opet je država tu profitirala.

Kolege iz BG-a ne hvalite se....
Eh sta su ti izbori.

esti/grad-beograd-4-konkursa-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-za-poljoprivrednike/

Opa,dobijate 80 % od pune cene sa PDV-om,ako sam dobro razumeo_Ovo je rekord srpskih subvencija.
Izgleda da su ovi izbori jako bitni.
Botovi sendvicari ima da crknu od muke,citav dan pisu komentare za sendvic i malo dzeparca.Ko vam je kriv kad niste ucili skolu da budete poljoprivrednici.:haha:

- - - - - - - - - -

http://subvencije.rs/vesti/grad-beo...u-bespovratnih-sredstava-za-poljoprivrednike/

https://www.blic.rs/vesti/ekonomija/...ika-do/y3dq510
Zanimljivo je to da ako ne bi bilo izbora ne bi ni objavili sve ovo. A ako su vec objavili onda zasto i lazu?
Na sva vrata su rekli da nece biti povracaja za traktore jer ce ove godine to biti preko Iparda dok ovde kazu kako ce biti konkursa i za traktore. Ko je ovde lud?

Nista se ne zna sve dok ne izadju pravilnici.A to verovatno nece biti pre aprila.

Verovatno ce ubaciti klauzulu ogranicenja da sve ono sto moze preko IPARD-a ne subvencionisu.Naprimer,nece davati subvencije za jagodicasto voce preko 2h,za drugo preko 5h,itd.

Papir trpi sve. Garant ce ministar opet reci da je sve isplaceno za proslu godinu. Da mogu da se skupe svi kojima nije isplaceno za stoku i masine, pa da bar jedan iz neke emisije uzivo pozove upravu za agrarna placanja da vidimo sta ce reci.
Nego ne sljivi niko poljoprivrednike, mahom se u gradjanstvu u velikim gradovima(i u mom malo gradu znam gomilu takvih) misli da su to neuki seljaci koji rade zemlju jer je to najlakse a ne umeju nista drugo. Cast onima koji znaju kakva je situacija. Pa tako i svaki ministar koji je bio i koji ce tek da bude, moze da vrti pricu koliko drzava pomaze agrar i kako ulaze iznova i iznova a kako ti neuki seljaci ne umeju to da iskoriste.
Već dve nedelje Uroš zove u svoju emisiju ove iz plaćanja da kažu kada će biti isplaćene subvencije za prošlu godinu ali nikako da se odazovu.Čekamo sledeću nedelju.

Već dve nedelje Uroš zove u svoju emisiju ove iz plaćanja da kažu kada će biti isplaćene subvencije za prošlu godinu ali nikako da se odazovu.Čekamo sledeću nedelju.
Nisam pratio njegovu emisiju zadnjih mesec dana, promasim je a mrzi me da odgledam na njegovom yt kanalu. Bas bih voleo da se odazovu. Mom stricu nije isplaceno ni za djubrivo jos uvek mada, kasno je i predao u septembru mislim.
Meni nisu isplatili sta je poslato za svinje i junad posle juna 2017. A imao sam ispravku za junad poslatu u novembru 2016 i jos uvek je "u obradi" kako kazu kad god pozovem. Sreca mi ne obradjujemo zemlju tako kao oni.

Послато са Moto G (5S) уз помоћ Тапатока

Upravo sam dobio nezvaničnu informaciju da će za 2018 subvencije biti 4000 direktno po ha i još 4000 za djubrivo...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh