Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko vremena mora da prodje od registrovanja domacinstva da bi zatrazio prve subvencije?I da li moze naprimer moj otac da podnese za subvencije i ja posle nekoliko godina prevedem na sebe jel sam ja u registru upisan kao nov poljoprivrednik? Mislim da li mi pise da sam nekad uzimao subvencije ili moj otac?Da li po broju parcele mogu da vide da je to isto domacinstvo dal ja mogu da prijavim drugu njivu to jest zasad i da dobijem prvenstvo kao da tek prvi put uzimam nadam se da me razumete Inace smo isto buduci vocari.
Danas sam bio u mojoj opstini odn kanc za poljoprivredu i cuo jedan zaprepascujuci podatak. Naime svi koji su uzimali subvencionisane kredite od drzave grada ili opstine su usli u sistem i sad ce ove godine dobiti resenje za porez za zemlju a cifre su ogromne. Znaci pored onog odvodnjavanja jos i ovo. Dakle uzimala davala. Ali malo dala a uzela x3. Da li je neko imao ovakvo iskustvo ili je cuo slicno?
Porez na imovinu(na zemlju u vlasništvu) plaćamo dve ili tri godine.Visina poreza varira od Opštine do Opštine.
Tako je,svakakvih poreza je do sada bilo .Nije u redu da se plaća porez na osnovno sredstvo za rad a zemljište je nama koji se bavimo poljoprivredom osnovno sredstvo.Da ne tupim mnogo ,da li recimo zidar plaća porez na mešalicu ili mistriju ...Platimo porez kada kupimo zemlju ,plaćamo odvodnjavanja i navodnjavanje ..Pa porez na imovinu se plaća od kako imovina postoji, zar ne ?
Kuća, zemlja, šuma, garaža, pos. prostor...
Nije u redu da se plaća porez na osnovno sredstvo za rad a zemljište je nama koji se bavimo poljoprivredom osnovno sredstvo.
Pre je bilo plaćanje poreza na katasterski prihod a u sklopu njega i famozno odvodnjavanje
Dizanjem cene u ugovoru se diže poreska osnovica, kako za prenos apsolutnih prava, tako i za porez na imovinu, raste "navodna" cena zemljišta.
Sami sebi u džigerice skačemo.
Ali to je praxa. Činjenica. Ukorenjena već više decenija.
Samo što porezi, prirezi i razrezi u vreme nastanka te praxe nemaju, sem imena, mnogo toga zajedničkog sa današnjim globama.
Niko me nije pitao šta mi se sviđa a šta ne.Pre vam se nije sviđalo socijalističko-komunističko jednoumlje, diktatura proleterijata i šta sve ne...
Sad vam se ne sviđaju kapitalistički društveni odnosi.