ichbinmilan
Član
treba ući malo detaljnije u problematiku prodaje mesa npr u EU , koga to baš zanima može da sazna kako to tačno funkcioniše i šta sve treba ispuniti da bi se moglo prodavati trgovinama iz EU . recimo jedna od najvažnijih regulativa koja je vezana za kvalitet ide preko veterinarskih i sanitarnih odobrenja , a ovde ta odobrenja vjerovatno ima vrlo malo organizacija ili možda i nema . To su odredjeni standardi , evo recimo znam pouzdano da ovde kod nas tu regulativu o upotrebi antibiotika u proizvodnji brojlera trenutno niko nebi prošao . Poslije se pitamo zašto nemožemo jednostavno prodavati pileće meso na području EU , a odgovori su obično logični i opravdani . Mi mislimo da je sve "domaće" kvalitetnije a najčešće to nije tako priznali mi to ili ne.
Imamo vrlo niske konverzije u tovu , i dobre prinose u ratarstvu , a kako smo došli do tako dobre konverzije , da nije to zbog isforsirane hrane i prekomjerne upotrebe antibiotika ili dali je naš kukuruz ili pšenica baš visoko kvalitetan ili ima možda slučajno često povišene toksine bez obzira na to što je domaći ??
netreba stvari gledati tako površno , ali plaćamo državne službe koje bi to trebale nama da razjašnjavaju a oni to ne rade , a nama je najlakše da kažemo da se zapad eto urotio protiv nas .
Da, da... Standardi, kvalitet, prekomerna upotreba antibiotika... Sve kod nas je loše a na zapadu su ''standardi''. Pre bih rekao: dvostruki standardi. Kad uđeš detaljnije u problematiku prodaje mesa u EU, ima i ovaj tekst:
Danske svinje šire novu superbakteriju
Šta je logično i opravdano i gde su ti standardi ovde? Pojeo vuk magarca kad su pare u pitanje.