Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa da, ono ostaje kao do sad od klanice papiri i td.Nisam čitao, jel to onda u dva puta subvencija za junad?
Koliko sam shvatio te pare ce dobiti vlasnici krava a ne tovljaci junadi.Jedino sto su povecali za tov junadi, 5000din. na pocetku kad tele ulazi u tov.
Jedu govna na tone,ako oce da se uozbilji ili poveca stocarska proizvodnja trebali bi da svako grlo dobija subvenciju ali da je u sistemu maticenja i da se na taj nacin popravlja i genetika,a sad kad su poklane krave kao se setili da daju i za ne umaticene.Znaci po meni svako grlo, svaka kategorija i svaka vrsta stoke da dobija subvenciju a pogotovo ovi na planinama i zapustenim podrucjima.A sta je sa kravama? Koliko sam razumeo, za umaticene ostaje 25000, a uvode za neumaticene 5000?
Ako sam dobro shvatio,a mislim da jesam, od ove godine ce moci na tom principu. Spominjo se valjda i neki rok za odgovor sad , dal bese 60 ili 90 dana....Ja sam danas nešto slušao na radiu o tome, ali nisam baš obraćao pažnju jer znam da ja tu nigde ne upadam (ni mlad, ni marginalna područja, ni itd...). Ali na kraju sam čuo da će davanja za novu mehanizaciju ostati ista kao i prošle godine, s' tim da se uvodi ponovo povraćaj za plugove. To bi mi možda bilo interesantno (želja mi je onaj bosanski plug 3 brazde ravnjak ), samo kad bih znao da ću sigurno dobiti povraćaj. Bez tog povraćaja mi je to slabo ostvarivo...
U pravu si, nisam slusao od pocetka ''krave za proizvodnju teladi'' ce dobiti 5000din ovde sam ja poceo da slusam kad je rekao da ce ljudi dobiti 5000 na pocetku tova da investiraju u stocnu hranu, sad tek shvatam da je i ovo jedan od njihovih promasaja, ljudi koji drze krave muzare jedva cekaju da se tele obelezi i da putuje, i kakav ce to efekat imati?Koliko sam shvatio te pare ce dobiti vlasnici krava a ne tovljaci junadi.
A ko ce u sistemu da pokrene to pitanje kad time izmice stolicu sam sebi.....?
Po izjavi Glamočića ratari su za 13% povećali proizvodnju a stočari za 2% smanjili (ako sam dobro razumeo), nešto slabo ove subvencije utiču na rast stočarstva.