Subvencije u poljoprivredi za 2017 godinu

I ja sam gledao na nekoj emisiji da može. Sada može sa iste adrese više domaćinstva registrovati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mogu da nadjem obrazac za regres djubriva,da ne lutam mnogo,neka neko postavi ako moze :ppozdrav:
Kucaj ...Захтев-за-регресирање-ђубрива.pdf , pa skini sa neta

Inace vrlo brzo su isplatili regres za djubrivo za cca 2-3 nedelje........naravno kad su subvencije u ratarstvu sada CRKAVICA i isplacuju iz malog dzepa........bitno da mi napredno napredujemo....u p.m.

Da mi je nekako ukinuti nekim mojim komšijama te poticaje. Pregone brate sa đubrenjem pa žito izleglo a i ja ću nešto izleći dok to pokupim. I tako svake godine a kod sirotinje nije ništa izleglo. Ima malo i trave pa valjda to drži kao neka armatura.:osmeh:

Ima li ko viška računa za đubrivo.

Ja nikad ne uzimam račune uz đubrivo. Uzmem ih onog dana kad predajem. Odem kod trgovca i zatražim tačno koliko mi treba da predam. Tako većina radi a trgovci uvek imaju viška. Zatraži od trgovca, videćeš da imaju gomilu st.by računa.

A ti takvi što đubre pšenicu sa 2.000 subvencije sigurno će da ima polegne

Sta ima od subvencija osim tih 200 kg/h djubriva? i do kad je zadnji rok da se podnese zahtev?Hvala unapred

Kako videh u njivi kod drugara, ako ne prskaš herbicidima onda je dovoljan dobro provreo stajnjak. Njemu je komšija oprskao 4reda i tu je kukuruz ispod kolena a ostatak neprskanog je do iznad pojasa.

Realno, za one koji koriste stajnjak treba duplirati subvencije. A kod nas je obrnuto.

Dejo, kad su njive pod stajnjakom, bilo cvrstim bilo osokom, zastita od korova je igra bez granica. To da semenke travuljina propadaju tokom previranja mozemo obesiti macku o rep. :ppozdrav:
Izvinjavam se za of.

Tu gde je stajnjak je botanička bašta jer se kroz lucerku,slamu,seno unese sve vrste trava ali ako ima kiše onda i rodiiii.Po nekom mom iskustvu-tu gde baciš stajnjak a da ne žališ,sigurni si miran bar 5 godina i možeš se nadati rodu.

Molim za par odgovora na moja pitanja. Šta se sve može dobiti kao povraćaj u vezi navodnjavanja? Da li ako se uradi ceo sistem i nabavi oprema sad u septembru ili oktobru se može naplatiti u ovoj godini ili može da se preda sva dokumentacija pa da se naplati u sledećoj? Koliki je maksimum za povraćaj za sistem za navodnjavanje? Ima li nekih ograničenja i slično? Hvala na odgovorima.

Mirban, zakasnio si druze. Pravilnik je vazio do 1 jula.

Члан 12.
Поступак за оствaривање права на подстицаје покреће се подношењем захтева за одобравање права на подстицаје министарству надлежном за послове пољопривреде - Управи за аграрна плаћања (у даљем тексту: Управа), за сваку календарску годину, у периоду од 15. априла до 1. јула текуће године.

Evo sta je sve obuhvaceno:

(1) Системи за наводњавање: 1.1 пумпе за наводњавање, 1.2 агрегати за покретање пумпи (дизел, бензински и електро погон), 1.3 системи за наводњавање „кап по кап”: капајући окитени-полидрип цеви, капајуће траке (само за јагоду, поврће и цвеће), цеви, вентури цеви, вентури комплети, дозатори ђубрива, филтери, мрежни улошци за филтере, диск улошци за филтере, капљачи, затварачи за капљаче, носачи полидрипова, бужири, затезачи, копче, тефлон траке, славине, регулатори притиска, ваздушни одушци, бушачи цеви, манометри, кључеви за спојнице, фитинзи (нипле, муфови, колена, лактови, редуцири, разделници, холендери, спојнице, шелне, гумице, затварачи, завршни елементи, стартери, вентили, обујмице, прикључци, изводи, продужеци); 1.4 системи за наводњавање вештачком кишом:системи за наводњавање у типу „ренџер”, „центар пивот” и „линеар”, водени топови, тифони и цевна линија са распрскивачима, систем бочних кишних крила (бк систем); (2) 1.5 покривка за акумулацију (водонепропусна покривка за базене за наводњавање) (3) 1.6 цистерне за наводњавање (4) (2) Системи за наводњавање у циљу заштите од мраза: разводне цеви, латерале, микрораспршивачи, распршивачи, распрскивачи, спојнице, филтери, вентили као и славине.

Nazad
Vrh