Subvencije u poljoprivredi za 2016

Isto tako i nama, predmet je u zavrsnoj fazi obrade.
Banke su imale zimski seminar gde je bio i ministar poljoprivrede koji je "obecao" svasta nesto, izmedju ostalog i da ce se u roku od 10 dana isplatiti sva dugovanja prema poljoprivrednicima. Za koji dan ce proci 10 dana od tog seminara :sta:

U poslednjoj uredbi o subvencijama je navedeno, u dve stavke 3,5 milijardi dinara za isplatu zaostalih podsticaja iz 2016. godine. Nadam se u toku sledece nedelje da ce krenuti s isplatom!

I ja se nadam isplati za sejalicu jos od Marta meseca ,ali jos nista,premda levi dlan me zasvrbio ovih dana:osmeh:

Opet ce ispasti majmuni oni koji su redovno placali.

Bas tako kolega... Ako se otpise kamata onda stvarno svaka cast drzavi, koja po ko zna koji put pomaze lopovima (oni koji su imali odakle da plate a bas ih je bilo briga da plate)... Sto bi rekla jedna pametna zena iz jedne banke koliko puta se desilo na primer: da se ne plati jedne godine, pa se naredne placa za 2 godine, tad niko nije otpisao kamatu. A drzavi nema kamate kad kasni sa nekim uplatama, npr stocar koji ceka na neku premiju on mora tu stoku svaki dan da hrani...

Pa vajda ko je redovno placao dobice penziju lecili se o drzavnom trosku. Ovi sto nisu placali nisu imali knjizicu a nece imati ni penziju. Najbolje bi bilo da to bude dobrovoljno pa o starosti misli svako za sebe

Za ovu zadnju recenicu svaka cast!!! Evo jedan primer: Da je poljoprivrednik uplacivao 30god x 100 000(okvirno)=3 000 000, da prozivi do 75god(sto je po nekom istrazivanju zivotni vek muske populacije u nasoj zemlji, a zamislite koliko njih ne dozivi penziju), on koristi penziju 10god x 10 000 mesecno=1 200 000, znaci 3 000 000-1 200 000= 1 800 000, iz toga moze da se uzme jos jedna penzija od 10god i ostane taman da drzava plati neku banju ako do toga dodje. Lekove i preglede vecina placamo posto kazu da se brze prodje i da je bolje kod privatnika... Onda sam razmisljao da je bolje da se osiguras u nekoj osiguravajucoj kuci, jer koliko god para da uplacujes, oni ti daju neku kamatu, kad ti posle izvesnog vremena trebaju pare mozes sve da podignes, sam odredjujes koliko hoces da ti bude mesecna penzija i sto je najvaznije kad odes na onaj svet neko nasledjuje tvoju penziju...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh