Subvencije u poljoprivredi za 2016

Mogla bi nova tema da se otvori...
Jutros sam na kratko cuo o subvencijama.Nesto ce podici,a subvencije po hektaru ostaju iste.Za to nema para,tako da ce i dalje biti 4000 po ha.

Ako sam dobro razumeo ministra,ukida se subvencija za gorivo, a ostaje za đubrivo i to 4.000 po ha.Radi se na tome da se iduće godine obezbedi plavi dizel,samo za paore, a veza je površina obradive zemlje.

nikako nemoze plavi dizel, ili zelen ili evro dizel da bolje radi ili trosi ,manje nego sto trosi ekto dizel.cabe on jevtinji kad nevalja.ja sam poceo ekto da sipujem i svaka cas.

Kako sam ga ja shvatio, povećali su podsticaje za ulaganja. Za traktor recimo, ako sam dobro čuo, vraćaju 50% Ipak, nisam siguran, imao sam goste kada je to emitovano na malom ekranu moga TV prijemnika

Kako sam ga ja shvatio, povećali su podsticaje za ulaganja. Za traktor recimo, ako sam dobro čuo, vraćaju 50%

Pominju se specijalizovani traktori za vocarstvo i vinogradarstvo, ne generalno traktori koliko sam procitao na internetu. A kakvi ce to traktori biti, to cemo videti (mozda budu zahtevali da bude sa izolovanom kabinom zbog prskanja). I dolazi do povracaja za traktore bas kada je dokrajcena nasa domaca proizvodnja traktora.
Ukupan budzet je povecan za nekih 3 milijarde dinara a od toga 2,5 milijarde idu za upravu za agrarna placanja.

Zvao juce za povracaj za atomizer, i jos neke sitnice, kazu zajtev u zavrsnoj fazi obrade...da li je u redu? -kazu, jeste. Kad se ocekuje zavrsetak i isplata? -kazu, uskoro(to su rekli i pre 3 nedelje- uskoro).

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Ja kad sam trazio prosle godine za povracaj novca za prskalicu,nisu mi dali jer imamo dug prema PIO ,a taj dug se odbija od kada smo dobili poljoprivrednu penziju,i sad sta god da uzmem neku masinu nemam prava na povracaj novca.

Nazad
Vrh