Zuza92
Član
Ispravljeno, hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Opusteno ljudi, nisu svi u mogucnosti da izdvoje 1000e godisnje na PIO, ne znaci da su prevaranti ako NEMAJU.
Nisam ni za taj sistem,tj nisam u potpunosti.100 h zemlje kod nas nije isto kao kod vas.Losija zemlja samim tim i manji prihodi po h.Sto se radnika tice ja ne mogu da nadjem radnika u sezoni da vozi traktor i prikolicu!Dnevnica 20 e moja hrana i pice.on sedi i ponekad lezi na kraju njive dok ja vrsem u prasini.I opet to je malo,hteli bi vise.Takvi su radnici kod nas a,sve ih je manje i izvoljevaju a,taj kad nece da radi za 20 e dnevno nece sigurno za 300e mesecno.Mora se traziti neko drugo resenje.E zato treba kopirati sisteme nekih drzava.Odrediti optimalni limit zemljista po gazdinstvu.Recimo da bude 100ha.Svako ko bi imao preko te povrsine bi morao da placa extra namete ili da jednostavno zaposli tj. prijavi jos jedno lice na PIO.Apsolutno nije normalno da neko placa PIO 5000din godisnje a neko 500000di godisnje.Za sve postoji resenje ali nema sluha i hrabrosti.
Toliko sam ja dobio,a ratarske kulture proljece tamo nece pre.Samo 8.6% ?? Kad li će za pšenicu premiju po kg isplaćivati ? Čekam i za soju , al to obično bude proljeće-ljeto.
Ne mozemo svi biti u sistemu Pdv a.Nije realno a i mnogi u tom sistemu ne bi se snasli.Priznali mi to ili ne drzavi je u interesu da ima par velikih proizvodjaca a ne hiljadu malih.Lakse ce kontrolistai velike i vise ce doprinositi.Tako je svuda u razvijenom svetu tako ce biti i kod nasNije to sveto pismo,lakše od kopanja,ko god je pismen!.
- - - - - - - - - -
A i vratila bi se realna cifra registrovanih poljoprivrednih gazdinstava!
Ne mozemo svi biti u sistemu Pdv a.Nije realno a i mnogi u tom sistemu ne bi se snasli.Priznali mi to ili ne drzavi je u interesu da ima par velikih proizvodjaca a ne hiljadu malih.Lakse ce kontrolistai velike i vise ce doprinositi.Tako je svuda u razvijenom svetu tako ce biti i kod nas