Subvencije u poljoprivredi za 2016

Pa ti uz takvo ponasanje kao da si Boga uhvatio za noge ne mozes lako proci u zivotu! Opet ti govorim da ja znam gde pripadam za razliku od tebe! U pravednoj drzavi bi j.. cvorka u ledja zbog takvog ponasanja i bio bi optuzen za sva ta izlajavanja o manjinama! Ali i to ce doci na svoje mesto!

Ti zaboravljas da postoji i Ruska manjina u Srbiji,u kojoj zivis:osmeh:
Nikoga ja nizasta nisam uhvatio,samo ne dozvoljavam sebi da precutim da neko olajava drzavu i narod kojoj i kojem pripadam a uopste niti je veran toj drzavi,ojadi je na svakom koraku gde stigne i pise o njoj i narodu u najgorem kontekstu...
Niti sam napisao bilo kakvu uvredu za razliku od tebe prema manjinama,niti imam problem,sta vise Rumuni kao narod su cesti nadnicari na nasim podrucijima,pogotovo ko se bavi povrtlarstvom,i pre Eu smo bili gazde za njih i bugare i sl,a nisu ni sad nista bolje ekonomske situacije,jer ih jos ima da dolaze i niko nije otisao sa losom reci iz nasih dvorista,,tako da ako vec hoces nesto da pises,pisi nesto sto znas a ne da baljezgas po forumu kako su svi ovakvi onakvi samo si eto ti pametan i zvezda vodilja i da bi eto trebalo biti kako ti mislis..tako da ziveo sav posten narod,a ti gde se nadjes tu. :)

Poceo je Djokovic da igra finale i vise mi se gleda mec ovog naseg velikana od neke rasprave sa tobom! Ti si totalno nebitan za mene a verovatno i za tvoju okolinu! Aj zdravo!!!

Za sve su krive subvencije ili podsticaji, oni uvek stvaraju problem iako na prvi pogled deluje kao dobar potez, one služe kao jedna od metoda koja utiče na smanjivanje broja poljoprivrednih gazdinstava , tako što će nepravilnom raspodelom uvek favorizovati jednog na uštrb drugog i tako stvarati veći jaz i razliku izmedju gazdinstava i stvarati jedan broj većih i uspešnih ali po broju manjih a veći broj neuspešnih gazdinstava, jer ako podjete da delite na bilo koji način bilo koju pomoć na osnovu veličine i materijalne moći gazdinstva uvek ćete dobiti da oni koji su jači dobiju još više i tako odskoče u odnosu na male, inače da subvencije služe da pomognu manje da opstanu samo bi se njima davale i li bi bio neki reprocitet ili procentualno umanjenje kako gazdinstvo jača , to je samo jedna od metoda koja kaže............NE MOŽE VAS BITI TOLIKO , jedan broj mora da nestane ,a to je jako teško reći kao stav ili zvanična politika bilo kom političaru u bilo kojoj zemlji , malo sam filozofirao al tako je .........

Najbolji primer koji sam ja lično doživeo ove godine na obnovi registracije - nekoliko nas stoji pred trezorom i raspravljamo o 2000 din subvencija. Ja kažem da neću podnositi papire jer mi se ne isplati ni vremenski ni u živcima ni u parama jer imam svega 6 ha. Drugi kaže isto, treći a četvrti, najglasniji, najviše kukao kako mu je teško, digao kredit da kupi zemlju, ne zna kako da sklopi kraj s krajem, uzeo ove godine još par hektara u zakup, drugi traktor - ja podnosim za subvencije, na 100 ha kad uzmem po 2000 dinara, ih, koja para...

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

a odakle ja poticem i pripadam ti nemas apsulutno pojma,jer si ipak u sustini samo jedan Rumun,koji nema pojma o tome,a vidis ja znam malo vise o tome i o toj drzavi u kojoj zivis..A dovoljan rejting imas ovde na forumu od poruka na pp koje mi stizu o tebi,ko si i sta si,tako da za raspitivanje nema potrebe.

Ovde nema potrbe ba prozivaš nekoga i izigravaš neku kvazi DB po forumu, jer ako je neko obični Rumun, onda si ti neki kvazi DB-ovac u fazonu Ilije Čvorovića. Mislim ako želiš da prozivaš i vređaš druge članove, pa možemo i mi tebe, možemo i mi o tebi da dobijamo razno razne PP ovde na forumu.

Ali namena ovog foruma to nije i takav stil pisanja i ponašanja nije dobro došao na poljoinfo.

Zato bih te lepo zamolio da se držiš tema, a maneš prozivki na forumu.

dodatne u vidu podsticaja za biljnu proizvodlju koju dodeljuju pojedine opstinske vlasti.. onda jeftini opstinski krediti i slicno...

Prvi put cujem za ovako nesto. Napisi konkretno u kojim opstinama ovo vazi + jel postoji neki dokument,zapis o ovome koji moze da se pogleda online?

Deluje mi zaista nemoguce da je neka opstina u Srbiji u stanju da izdvoji 10-20 miliona eura za na primer neke jeftine kredite kad im toliki nisu ni budzeti...

https://www.google.ba/url?sa=t&rct=...xw4ZnEBL2MhrNcZXA&sig2=K_T86ABeQr_9vk5or2_d9A Све постоји само мало потражити..И кад се ово погледа види се колико колега није управу јер доста општина северно од дунава има додатне субвенције,Бач,Инђија,тако да тврдње падају у воду.

И кад се ово погледа види се колико колега није управу јер доста општина северно од дунава има додатне субвенције,Бач,Инђија,тако да тврдње падају у воду.

Ima, ali je pitanje ko stigne do tih subvencija, na nivou opstine , tu se mnogo lakse namsete za pojedince od republike ili pokrajine..

Busili ovi iz Zrenjanina bunare, ja uredno spremio dokumentaciju , predao u roku , kad ono ispod crte sam , 57 na listi , a buse samo 50kom , posle se hvale po novinama izbusili 74..
Posle sam i cuo par prica ko je i kako dobio ,ali sta je tu je , bitno je da mi poljoprivrednici imamo subvencije i pomoc drzave , opstina, eu ..

Tačno je !

Prvo je bilo do 20. novembra, pa su onda izmenili pravilnik u tom delu i odredili 30. 09. tekuće godine.

A nikako da proverim da li su izmenili i deo oko važenja računa za sledeću godinu. Zna li neko ?

Da li pravilnik o povraćaju 40-55 % za kupljenu mehanizaciju važi i za sledeću godinu i to od 15 oktobra 2016 -do 15 oktobra 2017 , ili se čeka nov pravilnik ili uredba, znači ,ako se kupi nešto u periodu do nove godine može li se konkurisati za povraćaj u sledećoj godini!?

Nazad
Vrh