Subvencije u poljoprivredi za 2016

Za sledeću godinu će stvarno biti još jednostavnija papirologija.Neće ni trebati papiri jer subvencija neće ni biti.

Ključno pitanje u vezi subvencija u poljoprivredi za Srbiji ili BIH je : " Dali se ulaskom u EU više dobija ili gubi ?" Ja lično mislim da se više dobija , ali većina ipak ne misli tako . Ulaskom u EU visina subvencija bi bila uslovljena , i viša nego sada , ali neki misle da nije tako .

Za nas je vasiona Eu! Jedan korak napred i to samo usmeno a 10 nazad, onako sa sladokuscem!
U prevodu, ko vas j... sve iz Eu, bitno da vi izdvojite silne novce bez povracaja ( donacije) u svim resorima a mi cemo i dalje ljubiti guzu rusima od kojih ne da nismo nikad nista videli vec nas i ka...ju gde god mogu, primer nafta-gas!
Ne da neki ne misle tako vec bice kasno kad budu progledali!
Nema, sta nije vreme pokazalo!

Ključno pitanje u vezi subvencija u poljoprivredi za Srbiji ili BIH je : " Dali se ulaskom u EU više dobija ili gubi ?" Ja lično mislim da se više dobija , ali većina ipak ne misli tako . Ulaskom u EU visina subvencija bi bila uslovljena , i viša nego sada , ali neki misle da nije tako .
Dobija se Momo vise subvencija po jedinici povrsine, ali se zato zemlja deli strancima i sakom i kapom. Ove banana drzave ne vide ili ne zele da vide da ce nam stranci postati vlasnici zemlje (delom vec jesu). Danas je neki Tenis, a sutra je neki ... Prvo i osnovno nam je da zastitimo da zemlja ostane srpskom seljaku, nek se on siri i ukrupnjava. Ne svabama i ostalim. Nazalost ovde se nikad nije radilo u intresu seljaka.

Sto se tice subvencija, ja moje poklanjam nek se okreci neki javni klozet ili nek se lupi neki kamen temeljac (ima valjda za koji dzak cementa). Ionako su sramne.

To oko zemlje kao resursa jeste problem , al to je samo jedan od problema procesa globalizacije koje je teško zaustaviti , bar mi nznamo kako , jedino nekom totalnom promjenom svjetskog poretka . Ili samo pustiti neka ide kako ide , sve se jednog dana uruši samo pa i to.

Ulaskom u EU visina subvencija bi bila uslovljena , i viša nego sada , ali neki misle da nije tako .

Ovako mali Perica zamišlja ekonomiju, državno i društveno uređenje !

Poljoprivreda je deo realnog sektora ekonomije, proizvodna grana. Isto kao rudnik, železara, termoelektrana, fabrika konfekcije ili obuće, softverska proizvodnja, zanatska proizvodnja, ali i kao zanatske usluge na primer zidarija, servisiranje alata i vozila i tome slično. Dakle sve one aktivnosti koje direktno stvore opipljiv, materijalni, proizvod.

Država je organizacija koja raspolaže monopolom fizičke prinude. Taj monopol ostvaruje i uglavnom manifestuje ubiranjem poreza i potrošnjom tako stečenih sredstava.

Najviše poreza se ubira od realnog sektora. Po različitim osnovama.

Količina sakupljenog novca je konačna.

Kako će se taj novac potrošiti odlučuje Narodna Skupština tako što Vladi odobri zakon o budžetu.

Analizom tvoje izjave, koja samo iskazuje stav svih vas EuRopskih zagovornika, dolazi se do zaključka: mi, narod i građani, nosioci suvereniteta SVOJE DRŽAVE nismo sposobni da odlučimo o visini poreza i načinu utroška tako skupljenog novca, već nam je potreban tutor u liku EuRopske Unije da nam raspodeli naš novac i za tu uslugu naplati proviziju !

To iz već viđenih primera izgleda ovako: povećajte poreze, prireze, razreze, a kroz subvencije vratite zareze ali na način: svi zarezi samo našim pulenima koji su naši državljani i kod vas privređuju, ali poreze ne plaćaju vašoj već našoj državi !

Da li ste vi, EuRopski nastrojeni, ikada razmišljali na ovakav način ?

Ako niste to vas čini intelektualno indisponiranima. A ako jeste pa i dalje želite gore pomenuto to odražava vašu duševnu izopačenost.

Mada ja lično smatram da ste svi samo obične žrtve opsenara u liku vlastodržaca.

Na kraju da dodam, ne pristajem i odbacujem bilo kakva sumnjičenja i prozivke da bilo koga vređam ovim pisanjem.

Budali reći da je budala nije uvreda već dijagnoza.

I nas zdravorazumske i slobodarske duše vređa da nas oglašavaju poslovno nesposobnima i pokušavaju nam nametnuti tutora.

Tako je, Srbija se nece saginjati!
I ne treba, samo terati i dalje tvrdoglavost i mrznju skoro prema svima, pa cemo isplivati sigurno jednog dana iz ovakvog djubriva u kojem se nalazimo!

Pa ni mi mladji necemo doyiveti procvat,a kamoli vi matorci :haha:
Salu na stranu, ulaskom u EU ove nase **greška bi nas obrlatile samo tako, mi ce mo opet ostati suva k...a, a oni bi napunili dzepove sa takojde nekim jajarama iz tih evropskih fondova u talu!!!! Zakasnili smo mi za tu rabotu na zalost, to su Djindjideve **greška trebale da odrade, al su oni prvi znali da od toga nema nista, pa su posegnuli linijom slabijg otpora i razcerupali nasu industriju, vojsku i sve ostalo!!!
Kad bi bio referendum za ulazak u EU ja bi glasao protiv!!! A proRusko opredeljenje bi nas tek dotuklo :cao:

Srbija funkcioniše ovako -
SRB - Imamo problem! Rusijo pomozi!
RUS - Ok, šta treba?
SRB - Pa da se reši problem!
RUS - Pa mi vas podržavamo ajde rešavajte a mi vam pomažemo.
SRB - A, ne, mi smo mislili da nam vi rešite jer mi smo braća!

SRB - EU, hoćemo sa vama!
EU - Ok, ali morate da rešite neke svoje probleme.
SRB - To se vas ne tiče, vi ste istrebljivali jevreje, crnce, ko ste vi da nama pričate šta da radimo...
EU - Ne, ne, ljudi, imate loše zakone, problem u sprovođenju, odrađujete sve aljkavo...
SRB - Pa kad nas primite to će sve da se samo sredi...

Srbija sedi sama i plače - Buuu, nas niko ne voli i neće da pomogne a mi hoćemo lepo sa svima...

Zapad - Evo vam naši investitori pa da taj vaš narod nešto radi a mi da zaradimo kad vidimo da nemate ništa...
SRB - Jeee i samo bahato, narod je stoka, ko ih j...

RUS - Evo mi ćemo uzeti od vas 1000 Fijata
SRB - To carevi, daj pare...

I tako dalje, takav narod, takva država takva i poljoprivreda...

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

Svi ovi politicari pricaju o ulasku u EU ali nijedan ne spominje referendum o toj raboti i volju naroda.Ustvari kod jedne vrste diktature kao sto vlada kod nas nema sta da se pita narod,mi smo glupi i ima ko pametniji da razmislja o nama i nasem bolje"sutra"ovaj malosutra.

Da bi nas rusija ozbiljno razumela mi treba ozbiljno da se i ponasamo.Hocemo u EU i lizemo bulju zapadu a da nas rusi pomazu.Ej pa mi smo jajarska zemlja nezaboravite to,svaki drugi stanovnik je teska jajara koji bi i oca i mater prodao za svoju dobit a rusi nisu bas sisali vesla kao sto mnogi misle.Imaju oni oci,vide oni dobro ko smo i sta smo.

- - - - - - - - - -

Primer od skoro;Dosli ruse da kupe Krusku i Sljivu od nas po ceni 3 puta vecoj od trzisne i sta su dobili,svaki drugi seljak mu je doterao gajbe pune crepa ispod voca.Sta reci Rusi nas mrze nece da kupe nasu ciglu i crep:haha:

Ma mi smo posten narod,jesmo varali ali u skladu s propisi:haha:

Kolega Bradonja , moram samo na brzinu da odgovorim jer si dotakao srž razmišljanja nas nekih kako ti kažeš eu-rops... , jer ti smatraš da ovako kao ja razmišlja mali Perica , a ja nemislim da sam mali Perica . Znam ja kako funkcioniše država i znam da naši političari mogu i to i rade , uzimaju pare iz realnog sektora i rasporedjuju ih za ostalo pa i za subvencije . Problem je u tome što uopšte nemam povjerenje u naše domaće stranke i njihove glavešine i članstvo i mislim da su totalno nesposobni i gledaju kroz neku maglu pred očima . Ne zato što nevolim naše domaće trenutne stranke nego zato što to jeste tako , zašto ... to ne znam.
Nisam glasao do sada ni na jednim izborima i niko mi nemože reći da sam bio za ove ili one , ali ne zato što sam lijen ili kontraš , nego zato što ih sve saslušam i ničiji do sada ključni stav mi se ne svidja . Podržavam koga većina izabere , i volim naše ljude za druženje , pomaganje i slično , ali za ozbiljne poslove kao npr vodjenje opštine ili države su svi ovi do sada totalno nesposobni , šta im ja mogu . Kad se pojave na tv i nešto ozbiljno objašnjavaju ili odgovaraju na pitanja ja ih lično ništa ne razumijem , jer pričaju nekako pragmatično , uopšteno , sa puno nekih pretpostavki i šta ja znam , pogrešnih i nelogičnih izjava kolko oćeš.
Čim se pojavi neki eu političar ili zvaničnik , čovjek iako je stranac priča potpuno razumljivo i nemoram ništa čitati izmedju redova , i odmah uočiš više ili manje tačnih stvari i sve ti je jasno .
Zašto je to tako , dal sam ja možda glup , i većina Evrope , ili se nešto dogadja drugo sa nama zadnjih desetljeća ja neznam , i tužan sam zbog toga , al tako vidim i šta ću .

Zato što smo ovde svi navikli da lažemo i preterujemo - počev od običnog seljaka do političara. Jer onaj ko kaže iskreno i istinu taj je u manjini, ismejan i budala. E, zato naši političari pričaju bajke i nerazumljivo a narod to voli

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

uopšte nemam povjerenje u naše domaće stranke i njihove glavešine i članstvo i mislim da su totalno nesposobni i gledaju kroz neku maglu pred očima .

Nisam glasao do sada ni na jednim izborima i niko mi nemože reći da sam bio za ove ili one

Podržavam koga većina izabere ,

Čim se pojavi neki eu političar ili zvaničnik , čovjek iako je stranac priča potpuno razumljivo i nemoram ništa čitati izmedju redova , i odmah uočiš više ili manje tačnih stvari i sve ti je jasno .
.

Momo, izdvojiću ključne stavove tvog izlaganja.

Niti želim da te vređam, niti ti smeš da se uvrediš na ono što ću reći. Ti si pošten momak koji je lepo i otvoreno izneo nazore velikog broja pripadnika našeg društva.

Nemanje poverenja u ovdašnju političku elitu i partijsko članstvo, posebno naglašavam članstvo.

Ne verujem svojim bližnjima, rođacima, komšijama, prijateljima, antipatičnim zemljacima, sugrađanima, sunarodnicima itd. Svi oni vide zamagljeno, odnosno iskrivljeno.

Šta misliš kako bi na ove tvoje reči reagovao neki psihijatar koji te profesionalnim povodom sluša ?

Jeste sudbina genija da ostane neshvaćen, ali nije svaka neshvaćena budala genije.

Nisam nikada glasao.

Nezadovoljan sam stanjem u društvu, to javno saopštavam i zagovaram nekakva rešenja, a nikada nisam učinio napor da makar pokušam promeniti nešto na društveno prihvatljiv i zakonit način !

Podržavam koga većina izabere.

Pokornu glava sablja ne seče, jel da ?!

Čim se pojavi neki stranac ja ga odmah razumem i ne moram čitati između redova.

Verujem da si pročitao "Hajduk Stanka" od Janka Veselinovića. Priseti se lika turske ulizice Marinka. Onog Marinka kome je njegov sopstveni duvan ukusniji iz subašine duvankese.

Eto, pa porazmisli malo...

Zdravo mi bio delijo.

Procitaj ti ponovo moj post tamo lijepo pise zasto nisam glasao , ne zato sto ne cinim nista da se popravi stanje nego zato sto mi se ne svidjaju stavovi ni jedne stranke . Kad se pojavi licnost ili stranka koji mi pasu ( u srbiji ih je i bilo ali nema vise ) ja cu glasati . Na dosadasnjim izborima sam smatrao koji god dodju nece unaprijediti drzavu nego unazaditi i zato nisam glasao za njih . Evo sad ti reci jesam li bio u pravu . Jesu li ovi dosadasnji unazadili ili unaprijedili . I pusti ti sad psihijatra nek radi svoj posao ..

Nazad
Vrh