Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druze, nisam rekao da su Banacani stekli na pokvaren nacin svoju imovinu.. Jasno sam NAGLASIO Da nemam nista protiv tih ljudi, i rekao ako hocemo vise para ne treba voditi ljude u bogate krajeve, nego ih gurati u sto losije krajeve da bi nam vise dali,... NAdao sam se da cete procitati moj post do kraja i ne uzimati iz konteksta odredjene reci tipa da sam recimo ljubomoran ili da ljudi iz banata nisu posteno stekli! Ko procita moj post moze da vidi da ja nista lose nisam rekao za ljude iz Banata, sta vise naglasio sam da svi APSOLUTNO svi treba da dobijemo subvencije, a vidim da drug @PEET nije me razumeo najbolje pa da objasnim:Ako je drzava spremna na sve nacine da nam nametne nove uslove i oteza zivot, sto mi ne bi organizovali proteste recimo veliki organizuju a ako gospoda hoce da obidju poljoprivrednike onda ih posaljemo kod onih koji nemaju puno, i tako mozda izvucemo vece subvencije Ovo je trebalo svi da shvate iz mog posta, a ne da se izvlaci iz konteksta tipa kao da ja govorim da su neposteni ljudi iz Banata,.. Ja to nisam rekao niti cu ikada reci, ljude iz Banata, Srema i Celokupne Vojvodine postujem, pa ko razume moj post shvatice, ko zeli da izvlaci iz konteksta i stvara nekakvu netrpeljivost nemoj da pokusava, nece uspeti...Jugi nacinio si izmisljenu pricu o kojoj mozes sam da sanjas da ce ti doci u dvoriste bivsi PPV iliti sadasnji PV! Nece doci ni na jugu ni na severu i odrace kozu sa seljaka ova vlada jer vise nemaju ni koga ni kako jer su svi propali ko mu.a kroz cepane gace osim poljoprivrede!
A sto se tice voznog parka Banacana i ostalih koji obradjuju do 100kj ili 50-60 ha nemoj mnogo da brines ili pogotovu da tretiras te ljude da nisu posteno zaradili ono sto imaju! Nikako ne mozes takve da bacis u isti kos sa onima sto rade stotine ili hiljade ha!
Ko je rekao da ti nista ne znas??? Rekao sam u prevodu da 20h i 100 ne moze da se porede u obimu posla!
Jos da dodam,po njima mi kanda ne treba da zivimo.Naravno da se ne može porediti,kako se povećava gazdinstvo tako treba prilagoditi mehanizaciju,veće gazdinstvo jednako veća mehanizacija,to je ok, ALI u današnje vreme ko radi do (ajd)20 ha uglavnom nije čisto ratarstvo nego povrtarsvo,stočarstvo ili neke druge delatnosti,a tu tek ima obaveza.Primer(kod primera uglavnom krećem od sebe)radim 2ha duvana,ceo avgust,septembar neznam gde mi je glava a gde d..e,plaćam nekoliko radnika(nekad 6,nekad 8 njih)juri, trči itd.Sve u svemu da se nešto razjasni,meni lično ne smetaju ljudi sa velikim posedima,za mene je čovek ko se ponaša kao čovek ne pravim razliku na osnovu budjelara,al kod pojedinih *gazda* neke stvari su postali bolest,zaraza,otimanje zemlje to je kod nas postala svakodnevnica,to je neka vrsta gladi,bezobrazluk,nemam reči za takvog.Pitanje vremena kad će neko nekog upucati zbog pola jutra zemlje.Jednostavno rečeno nekim ljudima ne bi bilo dosta da obradjuju pola Vojvodine.A što se tiče subvencije... pa ako daju uzeću ako ne i onda je dobro, preživeću i bez njih.Pratim poljo forum redovno,većinom čitam raznorazna iskustva(što me zanima)ono što neznam ili nisam siguran pitam tu na forumu,uvek se nadje neko ko je voljan pomoći i hvala im na tome,ALI užasno mi smeta kad u nekoj temi pročitam omaložavanje,ismejavanje malih vrednih paora, pa zar taj mali paor nije čovek?Toliko od mene,ako ovaj post nije prikladan temi,molim moderatore da izbrišu ili prebace u odgovarajuću temu.P.S,ovim postom nemam nameru da uvredim nikog .Pozdrav kolege.