nikola indjija
Član
Ocigledno si i ti jedan od njihMozda imam i vise,svi vi ovde pisete kako odgovara cijoj guzici
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ocigledno si i ti jedan od njihMozda imam i vise,svi vi ovde pisete kako odgovara cijoj guzici
Od kojih njih,nisam ja napisao kolko imam da bi ti mogao da me svrstavasOcigledno si i ti jedan od njih
@paorpaor
Grozim se politike i uopste svega u dodiru sa tim. Ovo sto ja mislim, je samo da bi se na taj nacin delimicno obezbedilo da mali ne propadnu i ne prodaju vecoj ribi zemlju dugorocno.
Druga stvar je sto nekima nikad nije dosta. Trebaju i drugi ljudi da zive, ne samo 5-6 porodica u selu.
Pa tebi ocigledno odgovara,a po tebi neko drugi nema pravo da mu neodgovaraPo meni nema veza dali je svoja zemlja,arenda,pio ili ne do 20ha je ok.
I meniBilo kako bilo meni je dobro i do 20 hektara
Izrešetaće oni takve već ove godine,a i zakupodavce koji neplaćaju porez,naravno i zakupce pravna lica - fizička lica u PDV sistemuMoje misljenje, do 10 h. ZA ratarstvo socijalni program, ili usmeriti na povrtarstvo I vocarstvo. Do 100 h. Subvencije davati u punom iznosu. ZA preko 100 h. Oporezovati svaki hektar po posebno utvrdjenoj stopi . I jos da ne zaboravim strogo obratiti paznju i kaznjavati one koji daju zemlju u zakup a registruju istu i naplacuju subvencije koje im po zakonu ne pripadaju...
Neznas ti kako su se bogatili pojedinci na racun drzave kada je bilo do 100ha licitirajuci za drugo lice.Sada nemogu da mrdnu.Moje misljenje, do 10 h. ZA ratarstvo socijalni program, ili usmeriti na povrtarstvo I vocarstvo. Do 100 h. Subvencije davati u punom iznosu. ZA preko 100 h. Oporezovati svaki hektar po posebno utvrdjenoj stopi . I jos da ne zaboravim strogo obratiti paznju i kaznjavati one koji daju zemlju u zakup a registruju istu i naplacuju subvencije koje im po zakonu ne pripadaju...
Što,20xmnogo i etotiMeni neodgovara do 20 ha.
Ko su to mali, nikako da ukapiram? Ja ne poznajem ni jednog poljoprivrednika sa 5-10 ha, a i ako ih ima , oni ne proizvode soju, kukuruz , psenicu.. Rade nesto profitabilnije. Poznajem gazdinstva sa tako malim posedima, al to nisu poljoprivrednici. Svi su u radnom odnosu (prosecan licni dohodak u Srbiji oko 40000 din) ili su penzioneri. Tako da ti "mali " ne mogu propasti. Da se mene pita, cistim poljoprivrednicima ni dinara ne bih dao. Dao bih onima kojima je drzava i do sada davala raznorazne privilegije. Cak su u pravu sto zene ne mogu reg. gazdinstva, sto neko sa 15 i sa 30 god. placanja penzionog ima istu penziju, uveo bih da oni koji imaju 10 ha placaju 10 puta manji PIO od onih sto imaju 100 a davao im iste penzije ...@paorpaor
Grozim se politike i uopste svega u dodiru sa tim. Ovo sto ja mislim, je samo da bi se na taj nacin delimicno obezbedilo da mali ne propadnu i ne prodaju vecoj ribi zemlju dugorocno.
Druga stvar je sto nekima nikad nije dosta. Trebaju i drugi ljudi da zive, ne samo 5-6 porodica u selu.
Meni neodgovara do 20 ha.
Što,20xmnogo i etoti