Marko i to je u redu,ali je na zalost takvih najmanje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da,i to će baš sad i baš ovi uspostavljatiOvo što piše NA,sa jedne strane je OK,jer će se oni koji su u ime drugih "velikih gazda" zakupljivali velike količine zemlje znači do 100ha,biti onemogućeni,samim tim i te gazde. Ali sa druge strane nisu svi takvi ima i onih koji imaju svoje zemlje 2,3,4,5 ha i zakupljuju još toliko ,od rodbine,prijatelja,komšija ...,po meni su to em mali poljoprivrednici koji su itekako do sad bili ugroženi (a ako se ovo obistini, mislim da će biti izumiranja istih), em pošteni koji nisu sigurno varali da bi dobili subvencije,i mislim da se tu uvek vratimo na jednu priču,a to je da je lakše zaseći na jednom mestu,pa neka stradaju kao koleteralna šteta i ovo ugroženi,nego da raznorazne kontrole i inspekcije dignu **greška iz Beogradskih stolica i dođu malo na teren,da vide ko pošteno radi a ko vara,i mislim da dok se tako nešto ne uspostavi ,nama će biti samo gore.
Da,i to će baš sad i baš ovi uspostavljati
Kako da ne
Smeh je za ekipu(sa vrha) "udri me do zore,a posle ću sam",budite sigurni,sve novine će ići u prilog upravo onim najvećim,tipa matijević,mišković i ...Ne razumem tvoj smeh,ja sam napisao šta bi trebalo da se radi,a to da ovi neće primenjivati tako nešto, zna i malo dete i ne treba biti puno pametan i to zaključiti.
Tačno, babu i mamu stavi kao članove tvog gazdinstva i onda se i njihova zemlja u tvom gazdinstvu vodi kao vlasništvo.
Ovo je tacno ,a kod nas u Kikindi nisu hteli ni da prihvataju ugovore o zakupu izmedju clanova istog gazdinstva.Baba, mama, deda, stric, brat, sestra I sl, ako su svi clanovi istog gazdinstva, ne moraju ni da imaju ugovore sa nosiocem gazdinstva, a sva ta zemlja je njihovo vlasnistvo, tj vlasnistvo clanova gazdinstva I dobijaju se subvencije na tu zemlju, mislim da ti Daneru to ipak proveris u trezoru.
Jasno je napisano, ali jos nije bilo na skupstinskoj raspravi, i jos nije usvojeno. To znaci, da jos uvek moze biti promena. Sve je to za sada samo predlog ministarke i njenog ministarstva.Konacno ce biti kada vide sta smo mi sve uradili(smuckali) prilikom obnove gazdinstava. Sa ciljem da se sto manje para podeli.Svasta ste napisali. Jasno je receno do 20ha i jedina izmena je sto nema subvencija na drzavnu zemlju.
Uzmi procitaj izmene i dopune tog zakona pa ces videti da li su to jedine promene.Nisu mi tu trenutno papiri da prepisem sve izmene,ali uzecu ih ovih dana pa cu da ispisem.Svasta ste napisali. Jasno je receno do 20ha i jedina izmena je sto nema subvencija na drzavnu zemlju.