Subvencije poljoprivredi za 2014

Posto ce pravilnici biti doneti tako kasno, promena biti nesme!

Naravno od sledeće godine tražiće sve, po meni i treba da se traži sve kao i svuda u svetu. Da se subvencionišu oni koji to i zaslužuju a ne oni koji ošljare u ovom poslu. A ima ih mnogo. Ko nije u stanju da pročita neku stručnu knjigu ili da se na internetu zanima za sve vezano za posao poljoprivredne proizvodnje i tako unapredi svoj rad, taj i ne treba da dobija subvencije. A što se ove godine tiče biće potpuno sve kao i prošle. Znači od 1. Aprila svi ponovo na NIS-ove pumpe po gorivo. Nema Luk Oil nema privatne pumpe, računi će se priznavati samo onom ko bude kao i prethodnih godina sipao na NIS-u. To je dogovoreno i kad prođu izbori biće objavljeno. Rusi su nas uzeli u svoje kandže i jasno je da nas neće tako lako pustiti. Neće Ruje da se odreknu profita koji im privilegovan položaj distributera goriva omogućava. neko je proturao od političara priče o računima na bilo kojoj pumpi u Srbiji ali taj je dobio prošle nedelje po ušima pa je ta priča i utihnula a ovo što sam naveo gore je dogovoreno....NIS nam ne gine ovog proleća i jeseni naravno....

I obavezno rusko djubrivo, rusko seme i ruska hemija, i naravno subvencije ce vaziti samo za one koji voze ruske traktre.

Vi se zezate ali i sami znate da sam u pravu. Rusima se nažalost niko ne može suprostaviti, ni bivša ni sadašnja a ni buduća vlast jednostavno nisu imali hrabrosti za to. Ovo za gorivo je provereno tačno e sad što se vi tešite kroz šale je razumljivo i ljudski..Ali to je ipak slaba uteha...Pozdrav....

Da,ja zaboravio da na tvom ne piše SSSR :osmeh:
Ali svejedno,Evro-azijska unija
Šoštar,čoveče o čemu ti pričaš...razmisli ko okupira našu zemlji i po čijem nalogu se uništava privreda i kome treba da se dozvoli da kupi našu zemlju...sigurno ne Rusija

OMG....Pa ja i nisam za Ruse, naprotiv. Hheheh pa ja bi ih odavno odavde poslao da ne kažem gde. Ja samo pričam o činjeničnom stanju i o tome kako, gde i kada ćemo sipati gorivo.....Ići ćemo kod onih koji su odlučili da imaju monopol, to objasnili našim političarima koji su kao i oni u Ukrajini klimnuli potvrdno glavom. A seljak će opet da se drnda.....Niste me skontali očigledno...Ali verujte da je ovo proverena informacija...

Što se analize zemljišta tiče, to je OK. Sumnjam da Srpski seljak svoje njive đubri sa većom količinom veštaka od one koja je potrebna čak naprotiv, đubri samo da bi se reklo da je nešto bacio. Razlog tome su male cene poljoprivrednih proizvoda a velika cena veštaka i ostalog repromaterijala.

Naravno od sledeće godine tražiće sve, po meni i treba da se traži sve kao i svuda u svetu. Da se subvencionišu oni koji to i zaslužuju a ne oni koji ošljare u ovom poslu. A ima ih mnogo. Ko nije u stanju da pročita neku stručnu knjigu ili da se na internetu zanima za sve vezano za posao poljoprivredne proizvodnje i tako unapredi svoj rad, taj i ne treba da dobija subvencije. A što se ove godine tiče biće potpuno sve kao i prošle. Znači od 1. Aprila svi ponovo na NIS-ove pumpe po gorivo. Nema Luk Oil nema privatne pumpe, računi će se priznavati samo onom ko bude kao i prethodnih godina sipao na NIS-u. To je dogovoreno i kad prođu izbori biće objavljeno. Rusi su nas uzeli u svoje kandže i jasno je da nas neće tako lako pustiti. Neće Ruje da se odreknu profita koji im privilegovan položaj distributera goriva omogućava. neko je proturao od političara priče o računima na bilo kojoj pumpi u Srbiji ali taj je dobio prošle nedelje po ušima pa je ta priča i utihnula a ovo što sam naveo gore je dogovoreno....NIS nam ne gine ovog proleća i jeseni naravno....

Neka nam daju subvencije od 500 E i da vidiš kako mi i bez knjige znamo kada i koliko đubriva treba bacati.Naš seljak je osiromašen a ne glup.Ima tri vrste đubriva i sad otvoriti skupštinsku raspravu o istim.Ja bacam stajnjak-o kojem sa JAKO MALO priča i koji malte ne nema cenu.
Stalnim bacanjem veštaka u dogledno vreme ćemo imati velikih problema.Ko razume shvatiće.

OMG....Pa ja i nisam za Ruse, naprotiv. Hheheh pa ja bi ih odavno odavde poslao da ne kažem gde. Ja samo pričam o činjeničnom stanju i o tome kako, gde i kada ćemo sipati gorivo.....Ići ćemo kod onih koji su odlučili da imaju monopol, to objasnili našim političarima koji su kao i oni u Ukrajini klimnuli potvrdno glavom. A seljak će opet da se drnda.....Niste me skontali očigledno...Ali verujte da je ovo proverena informacija...
Nije mene briga za koga si ti al naši neprijatelji nisu u Rusiji već u ove dve skupštine...

U ovoj temi vecito kukanje i samo kukanje i nista osim kukanja :spavam:.

A tebi @Mil nije do kukanja? Nije valjda da si misljenja da je sve idealno i da sve funkcionise kako treba i da su i subvencije kojim slucajem mozda i previsoke?!!!
Pa ljudi moji da je sve normalno u ovoj drzavi i da funkcionisu stvari kao u normalnim drzavama niko ne bi ni znao ko je min. poljoprivrede ili ko je ko od njih.
Kod nas je sva ova politika neizbezna tema jer nam kroji zivot i egzistenciju! A ovi politicki igraci kako god dolaze na vlast, na svakom koraku nas sutnu nogom od pozadi u d..e, a cesto vole da nas hvataju u raskoraku i opale i izmedju nogu!
A mi budale i trpimo! Kad smo imali nasih pet minuta, umesto tada da smo bili slozni i da smo pokazali snagu, mi se svadjali oko toga ko je veci a ko je manji poljoprivrednik i kome ce drzava i zasto deliti vise novca!
Znate kad cemo jos imati priliku da izadjemo na neke proteste? Kad budemo usli u EU! A znate kad ce to biti NIKADA!

Jeste moze preduzeli nesto da promenite situaciju? NISTE. Jel prosecan ratar zivi bolje od prosecnog coveka u Srbiji? ZIVI. Jel mozemo imati subvencije kao ovi u EU? NE MOZEMO.

Nazad
Vrh