Nije mi samo jasno zbog cega se toliko insistira na analizi zemlje, ne kazem da nije dobro, moja je stvar da li cu da izvrsim analizu ili ne i kad, i da li cu da postupam po tim upustvima ili ne.Isto tako moja je odluka da li cu da bacim djubrivo ili ne, ili cu samo da ga kupim i ostavim u dvoristu, znaci, imacu manji prinos.Svaki normalan, ko se bavi poljoprivredom i iskljucivo od poljoprivrede zivi bori se da ima sto veci prinos, sto cistiju njivu i sto bolji proizvod, pa od toga zivi, ne treba niko da ga tera.Poslovi ministarstva su da uvedu u red otkupljivace i preradjivace da ne ucenjuju seljaka, da stanu na kraj koje-kakvim manipulacijama oko subvencija, i da iste dobijaju oni koji se bave poljoprivredom a ne manipulatori, da distributeri repromaterijala imaju realne cene a ne da naplacuju koliko hoce.Umesto toga svega oni treniraju strogocu nad bednim i jadnim seljakom, koje-kakvim uslovljavanjima, da bi dobio bednih par hiljada po ha, dok je samo iz ove zadnje tri banke ukradeno vise od milijarde evra i nikom nista.