Subvencije poljoprivredi za 2014

Nije mi samo jasno zbog cega se toliko insistira na analizi zemlje, ne kazem da nije dobro, moja je stvar da li cu da izvrsim analizu ili ne i kad, i da li cu da postupam po tim upustvima ili ne.Isto tako moja je odluka da li cu da bacim djubrivo ili ne, ili cu samo da ga kupim i ostavim u dvoristu, znaci, imacu manji prinos.Svaki normalan, ko se bavi poljoprivredom i iskljucivo od poljoprivrede zivi bori se da ima sto veci prinos, sto cistiju njivu i sto bolji proizvod, pa od toga zivi, ne treba niko da ga tera.Poslovi ministarstva su da uvedu u red otkupljivace i preradjivace da ne ucenjuju seljaka, da stanu na kraj koje-kakvim manipulacijama oko subvencija, i da iste dobijaju oni koji se bave poljoprivredom a ne manipulatori, da distributeri repromaterijala imaju realne cene a ne da naplacuju koliko hoce.Umesto toga svega oni treniraju strogocu nad bednim i jadnim seljakom, koje-kakvim uslovljavanjima, da bi dobio bednih par hiljada po ha, dok je samo iz ove zadnje tri banke ukradeno vise od milijarde evra i nikom nista.

Netrebaju vam za ovu godinu analize zemljišta ali za sledeću spremajte polako ako se vlast ne promeni. Analiza zemlje je korisna stvar, daje ti smernice koje i koliko đubriva treba da primeniš i u kakvoj je kondiciji e sad što neke mrzi da ih vade to je druga stvar.

Ja sam nosio zemlju na analizu i na svim mi dali iste preporuke iako je promenjiva kiselost zemljista.Kasnije sam saznao da mnoge uzorke nisu ni pregledali nego samo prepisali a,dobili novac od drzave.Takodje ne rade N-min metodu tako da ova moja PSSS je totalni promasaj.

Netrebaju vam za ovu godinu analize zemljišta ali za sledeću spremajte polako ako se vlast ne promeni. Analiza zemlje je korisna stvar, daje ti smernice koje i koliko đubriva treba da primeniš i u kakvoj je kondiciji e sad što neke mrzi da ih vade to je druga stvar.
Sve to znamo, nisam rekao da je analiza zemljista beskorisno, naprotiv, vrlo je korisno, ali dosta sa uslovljavanjima, te kupi gorivo od toga, te ovo, te ono, jos malo ce mo biti u situaciji da kupujemo robu od onog proizvodjaca koji ponudi bolju proviziju onima koji odlucuju o subvencijama.Tako ne bi trebalo da bude, urediti zakonom ko ima pravo na subvencije, realan iznos, do kada moraju da budu isplacene i kraj.

Ne smemo dopustiti da nam to bude uslov!!!
6000,- kes + 100l po 60,- din za bilo koje gorivo sa bilo koje pumpe!
120l je po meni puno!
A djubrivo i seme treba izbaciti sa liste uslova za subvencije!

Ne smemo dopustiti da nam to bude uslov!!!
6000,- kes + 100l po 60,- din za bilo koje gorivo sa bilo koje pumpe!
120l je po meni puno!
A djubrivo i seme treba izbaciti sa liste uslova za subvencije!
Svako vuce na onu stranu gde mu odgovara? Zasto seme ne bi bio uslov. To je naj sigurniji osnov da si iskoristio subvencije na pravi nacin. Ako ne posejes deklarisano seme nema ni prinosa. Ovo donekle ne vazi samo kod psenice. Takodje bez vestaka nema prinosa. 120l nafte je previse za ratarsku proizvodnju, Mozda je i 100 puno.

I ja bi se složio da seme bude uslov a ne nafta (ako več mora da se uslovljava).Naftu mogu da potroše i automobili a seme ne.Ali u ovoj varijanti bi svi iskoristili a to našoj vlasti baš ne bi odgovaralo.

Svako vuce na onu stranu gde mu odgovara? Zasto seme ne bi bio uslov. To je naj sigurniji osnov da si iskoristio subvencije na pravi nacin. Ako ne posejes deklarisano seme nema ni prinosa. Ovo donekle ne vazi samo kod psenice. Takodje bez vestaka nema prinosa. 120l nafte je previse za ratarsku proizvodnju, Mozda je i 100 puno.

i za soju - i u vezi semena i u vezi vestaka...
ali jeste: kvalitetno seme je naravno najsigurgurnija investicija, jer ne trosi seme nijedan auto :haha:
a mozda i nije puno ta kolicina goriva... ako pocinje neko da vuce stajnjak na strnjiku, pa i svoj traktor tovar, pa vuce, rastura, pa da ugari... pa to x na Y k.j... napr. u tom slucaju i nije previse...

Nije mnogo nafte ali ako ne radiš usluge može nešto i da se ušpara za auto.A ja ko za inat teram benzinca.Prvi sledeči će biti dizelaš.

NA-kukuruz i suncokret,ne verujem da iko to još radi.

Malopre se cuo sa sestrom koja je u PSSS.Kaze da od Ministarstva nista nisu dobili vezano za analizu i subvencije.

Jucerasnja izjava ministra :

Министар Глaмoчић нajaвиo je, дa ћe у нaрeдних мeсeц или двa бити дoнeти сви пoтрeбни прaвилници зa рaспoдeлу субвeнциja, гoривa и осталог. .....:haha:

http://www.mpt.gov.rs/articles/view/13/3482/index.html?menu_id=10

Kako neko rece , ovom narodu je pomeren genetski kod ... j..u nas kao kauboj zdrebe !

Nazad
Vrh