Subvencije poljoprivredi za 2014

Vruce hladno, hladno vruce tako zvuce njihove informacije od emisije do emisije.

Pomazu pomazu poljoprivredu prosle godine kukuruz 28 din kg ove 15 suncokret 55 ove 24 itd pa nemojte ovako vise da nas pomazete to jest ubijate sve vam lopovsko..... vi samo znate krediti i krediti a ne pitate ko moze vise od poljoprivrednika i da ih dobije od prezaduzenja, sto nama ne date te kredite kao sto vi dobijete po 2 posto na godisnjem nivou nego nama preko banke 25 posto i vi pomazete . Kukuruy duplo jeftiniji dali ce i semenske kuce skinuti cenu ili ce imati neko objasnjenje kako su im povecani troskovi proizvodnje naravno da ce cena biti visa i mi cemo to progutati jer ovo je Srbija, a tek stocarstvo koliko cete pomoci ove 2014 aaa da pa vi ste u toj struci gospodine ministre tako da mozemo da zamislimo kolko cete pomoci stocarstvo , sela umiru stoke sve manje a vas u javnim sektorima sve vise i vise ali sve ce to narod izdrzati.

Sta se nervirate za subvencije, te pare su i ovako se prelile u dzepove neradnika koji nam prodaju zemlju u zakup po 300 evra lanac, ako ukinu subvencije pasce i cena zemlje i opet smo na isto, nema neke razlike verujte mi.:osmeh:

A zasto su se prelile?zato sto smo budale i zato sto kazemo da, pa ako dobijem subvenciju ciste su pare nisam radio za njih,pa mogu da dignem cenu arende i slicno,nek ide zivot...ja mislim da ce biti razlike ako ukinu subvencije......i treba da ukinu! Jos da dodam da ako ukinu,veliki ce malko da povuku rucnu,pa samim tim ce i nama malima biti lakse...

To sam i hteo da kazem, da nece da nam fali nista ako nam ukinu subvencije.

- - - - - - - - - -

Mozda cemo da se malo i bolje ponasamo jedni prema drugima i jos brdo drugih stvari.....

Sta se nervirate za subvencije, te pare su i ovako se prelile u dzepove neradnika koji nam prodaju zemlju u zakup po 300 evra lanac, ako ukinu subvencije pasce i cena zemlje i opet smo na isto, nema neke razlike verujte mi.:osmeh:

....................
bogami batice nisi u pravu.Ne radi o tome kome pare i ko ih dobija nego o tome da nas guraju u faking(po Vuku Karadzucu) eu a znamo kake su tamo subvencije i sad mi njima da pariramo a to oni i oce da **greška od merkelove bude zadovoljno da njihovu robu ona nama da gura e tu smo ga ugasili .svi vicu evropa daje ovo ono noko ne govori sta uzima
primera radi da ono tamo i mi vamo pravimo sir za 500 din. kg on dobije subvenciju 300 din po kg i dodje ti u prodavnicu po ceni 300 din(200+trokovi) i sta mislis koji ce guzice iz novog sada i beograda da kupe pa normalno ovaj za 300 kao prvo manja cena kao drugo to je iz nemacke,austrije, francuske,holandije,italije to su cuvene zemlje po proizvodnji sira recimo a budalama lepse zvuce ta inena nego "kupila sam srpki sir" Pa oni kad bi probali domaci nas sir mislim na ove iz eu usrali bi se ko svabe na ruskom frontu bre
e tu je poenta subvencija da njihova jaka industrija moze to da prati a nasa ?
oce u vojvodinu da vrate svapsku zemlju zato i rade to prvo su nas sjebali sa privatizacijama (jer to tako mora ) a sad ce jos i da zabrane ovima da daju subvencije(kake take):zli::nono:

Poslednja izmena:
Kolege paori pa radili smo zemlju i bez subvencija i podsticaja samo sto kada su poceli da ih daju nisu davali samo paorima vec su dospele i do onih koji ne rade zemlju i do mnogih drugih koji ne zasluzuju da dobiju,bar je tako u mom mestu! Sada kada je uradjen popis i ima ministarstvo bar nekoliko podataka o stanju na selu trebalo bi da daje subvencije i podsticaje onim ljudima sto rade zemlju! Mada sam misljenja da nemaju nista da daju paorima!!

Bravo za rezon,divno,ukidaju nam subvencije,cena arende padaju,pticice pevaju,sve je divno u drzavi ''nazadnjackoj'' ,tri puta ura za nase vlastodrsce,neka rasire straznjicu,ima ovde nekih koji bi im u istu usli svojim ''bisernim komentarma''...:haha:

Ово је почетак уништавања, малих и средњих пољопривредника. Јер наша држава нема вољу да помаже ситне, то се види из интервјуа нашег министра пољопривреде, који каже да се поседи морају укрупњавати. Ако читате између редова, јасно је рекао да ће у наредним година, радити држава да мале пољопривреднике примора да продај усвоју земљу, тајкунима или онима који имају новца да исту ту купе и то управо са овим начино подстицаја. Поента је да је лакше радити са пар десетина људи и договорити се око свега, него са нас пар десетина хиљада. Србија, ради како јој европејска унија каже, а то је да се све што доноси било какав приход, а конкурент је њима, мора да нестане или постане њихово власништво. Ми њиховим производима нећемо у скоријој будућности бити конкуренти и то из једног разлогам јер они мог упроизвести увек много јефтинију производ од нас, са циљем да убију конкуренцију, а држава ће стати иза произвођача и помоћи им...

.

Ово је почетак уништавања, малих и средњих пољопривредника. Јер наша држава нема вољу да помаже ситне, то се види из интервјуа нашег министра пољопривреде, који каже да се поседи морају укрупњавати. Ако читате између редова, јасно је рекао да ће у наредним година, радити држава да мале пољопривреднике примора да продај усвоју земљу, тајкунима или онима који имају новца да исту ту купе и то управо са овим начино подстицаја. Поента је да је лакше радити са пар десетина људи и договорити се око свега, него са нас пар десетина хиљада. Србија, ради како јој европејска унија каже, а то је да се све што доноси било какав приход, а конкурент је њима, мора да нестане или постане њихово власништво. Ми њиховим производима нећемо у скоријој будућности бити конкуренти и то из једног разлогам јер они мог упроизвести увек много јефтинију производ од нас, са циљем да убију конкуренцију, а држава ће стати иза произвођача и помоћи им...

.

Isto razmišljamo a ovakvih poruka će biti sve više kako vreme bude odmicalo.

29zqxx2.jpg

To sam i hteo da kazem, da nece da nam fali nista ako nam ukinu subvencije.

- - - - - - - - - -

Mozda cemo da se malo i bolje ponasamo jedni prema drugima i jos brdo drugih stvari.....

Bas mudro zboris .. svaka ti dala ! Tebi nije skupa nafta , seme , vestak ?? Svasta cu ovde procitati ! .... Ako radis preko 100 Ha i bole te PATAK jel ? , skromno i mudro !!

Kod nas je to glavna tema kada se daje zemlja u zakup....SUBVENCIJE...e samo zbog toga ce mi biti drago ako ih ukinu....

Na jedan nacin mogu naterati ljude da prodaju zemlju, tako sto ce da uvedu placanje pio fond za sve clanove domacinstva i to ce biti kraj malim domacinstvima!

Zasto mislite da ce da padne cena arende posle ukidanja cubvencije? Poznavajuci nas mentalitet i glad prema obradivoj zemlji, po meni nista se u vezi cena promeniti nece, eventualno ako bude dobra godina moze cak i visa da bude

Cena arende nece padati, sve ce biti isto i jos gore, ali treba ukinuti subvencije cisti da se iskristalise situacija i da se vidi ko radi a ko se zzzzbava jer 90% poljoprivrednih gazdinstava je koristilo u ne namenske svrhe i uzivalo cist dobitak a nije radilo nista, ko god je imao koji hektar zemlje mogao je da ucenjuje i licitira drzavnu zemlju a zatim istu davao u podzakup uzimajuci subvencije a ne radeci nista... Neka oni nama samo realno placaju nase proizvode i daju nam realne cene reprimaterijala i dosta od njih ne treba da pomazu vise...

Nazad
Vrh