Ma nemojmo se uopste zamajavati da drzavni organi rade nesto za dobrobit poljoprivrede.Koju su privrednu granu u zemlji podigli ili barem stavili na klimave noge?Nijednu,samo tajkunski sektor ide uzlaznom linijom poslovanja.A poljoprivrednici,bilo mali ili veliki nemaju gde,iz ove se koze ne moze.Sve sto nam budu servirali moracemo da progutamo.Jer nema vise odakle da se popunjavaju rupe izresetanog budzeta.Stedece na nama preko subvencija (videcemo kakvog vida ce biti),oporezovace nas dodatnim nametima,evidentirati nam prinose,prihode,rashode i prosto staviti sapu na nas.I bice kao u "stara dobra vremena",dzak zita tebi,dva dzaka drzavi.Temeljite reforme,kako u oblasti cele privrede,tako i u agraru nema.Da je njima u interesu da imaju jakog poljoprivrednika kao oslonac i zamajac privrednog prosperiteta,jer poljoprivreda trenutno jedina to moze biti,oni bi vec nesto konkretno uradili po tom pitanju i svi mi bismo sada pevali drugu pesmu.Ovako mi se bakcemo da li cemo u narednoj godini dobiti bedu od 6.000 po ha uplatom na racun ili kroz amortizaciju cena repromaterijala.A samo u mom kraju su strancima po radnom mestu uplacivali i do 10.000 evra,pored ostalih privilegija,da bi iste otpustali posle nekoliko meseci i angazovali nove,sa novim podsticajima,a ti radnici rade za bedu od 150-180 eura.To je,ako se ne varam daleko od drzavnog proseka.Po meni,i ovih 6.000 bolje da nam ne daju.Ovako nas samo iritiraju.Neka sva ta sredstva usmere ka sistemima za navodnjavanje,sredjivanju infrastrukture,povoljnim poljoprivrednim kreditima svima dostupnim...u ono sto ce biti od opste koristi na duze staze i znacajno popraviti stanje u agraru.