Ali ja jos nisam ni cuo da je neko "izbacen" iz drzavne zemlje u periodu od 3 godine kad je izlicitira,ne verujem ni da su svi(osim za prvu godinu) placali redovno,a i dalje rade.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
jel ti znas nekoga ko je izlicitirao tako visoke cene a nije platio zakup i stvar legla ili bilo sta od toga sto si napisao ako znas treba da odes u policiju i prijavis
Ovih dana se desilo u jednom okolnom selu za zemlju koja je bila prosle godine prodata na period od 3 god po ceni od ~90000din/ha da je Ministarstvo raskinulo ugovore jer nisu izmirili obavezu za 2014 god.Bobane nikad ne mozez da tvrdis da se ne muti i na taj nacin! Siguran sam da niko ko je licitirao nije ti pokazao uplatnicu. A ako nije platio unapred i da trazis da proveris komisija ti nece pokazati! Tako da je jako tesko doci do istine.
i ne tvrdim ja da su svi platili ali ne znam nikoga da nije platio ali isto tako znam da ukoliko ne plati nema pravo na subvenciju sledece godine,nema prava na drzavni kredit,nema prava da licitira drzavnu zemlju sledeci put...,a vi ako znate ko su ti ljudi treba to da prijaviteBobane nikad ne mozez da tvrdis da se ne muti i na taj nacin! Siguran sam da niko ko je licitirao nije ti pokazao uplatnicu. A ako nije platio unapred i da trazis da proveris komisija ti nece pokazati! Tako da je jako tesko doci do istine.
Nisam mislio na tebe nego na sve clanove.Koja bese ovo tema?Ne plačem ja, nego iznosim informaciju o kretanju cene zakupa u svom ataru. Svako neka radi po svojoj savesti.
Opet vas pitam, kako cete spreciti nekoga da registruje svoju zemlju, dobija subvencije, a radi je neko drugi? Na koji nacin ce se to moci proveravati i sankcionisati lakse nego sto se sada moze proveriti ko radi drzavnu zemlju i ko koliko placa zakup? Cak i da neko nece da muti i lepo izda drugome zemlju, taj koji uzima zemlju imace jos veci razlog da radi zemlju u "crnoj zoni", dakle bez ugovora, bez prijave te zemlje u gazdinstvu, jer nece imati razloga da pravi ugovore, vadi listove, kada nema koristi od toga.Nema tu crne zone,ko muti,ta zemlja 3 godine van registra,pa tako redom,da se na vreme sankcionisalo ne bi niko nastavio da mulja,i jos nesto,jedno su cene sa licitacije za javnost a drugo one koje su stvarno licitirane,tj uplacene,drugo,licitacije su namestene,trece-u mnogim slucajevima se zakup ni ne uplati,a suvbencije legnu na racun,zato lepo koliko ko ima svoje zemlje toliko da dobije subvencija,naravno prilagoditi ih ratarskim gazdinstvima-najmanji iznos po ha,vocarskim,povrtarskim najveci-razlog mnogo veci obim posla,angazovanog rada,ulaganja,znaci sve moze lepo da se uredi,al nema volje,jer u tom slucaju nema mesta mahinacijama na koje su mnogi navikli...
a ko je izdavao drzavnu zemlju pre 14 g licitacije su pocele pre 7gне циљ теме је да се каже истина шта се ради задњих 14 година, са државном земљом...не тврдим да сви тако раде, али већина да...
Pazi da ne budes banovan kao ja ne smes ovde da spominjes takve stvari :ако имаш везе преко партија, а већина их има, све се то лепо стави на страну и куд који мили моји....
Cilj teme je,da vam prodje vreme.[/QUOTE Spremno sve za izbore u martu, ko zna da li će subvencija i biti sa novom garniturom.
Nista se nezna jos uvek.jer se zna koliko ce biti goriva po hektaru i koliko ce biti povrcaj?
Pazi da ne budes banovan kao ja ne smes ovde da spominjes takve stvari :
Radi se o fizickom licu ili firmi?Ovih dana se desilo u jednom okolnom selu za zemlju koja je bila prosle godine prodata na period od 3 god po ceni od ~90000din/ha da je Ministarstvo raskinulo ugovore jer nisu izmirili obavezu za 2014 god.
Mnogi se pitaju zasto drzava nije reagovala kako je trebala u tom slucaju jer imaju garanciju placanja od pojedinih firmi,nego je samo raskinula ugovor i zemlju dala na ponovnu licitaciju.