galicije83
Član
наш пријатељ је издао 40 јутара по цени од 400 евра по јутру, лик је из суседног села дао толке паре за аренду...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I onda vlasnici registruju gazdinsto dobijaju subvencije i daju zemlju u arendu nekome ko hoce da radi. Taj ce svejedno uzeti bez ugovora jer nema subvencija. "Pametnih" predloga uvek ima, posebno od strane ucenih ljudi, ne bi me cudilo da ministarstvo i usvoji neki od njih.Subvencije treba isplacivati samo na zemlju u vlasnistvu,tako ce se vrlo brzo iskristalisati oni koji je rade ozbiljno i posteno,a ovi ''kvazi poljporivrednici'' koji do pre deset-petnaest godina nisu znali sta je brazda,nece ici vise na licitacije da se proser... ciframa o zakupu,kako bi imali osnov za lov u mutnom,da na konto te zemlje mute sa subvencijama,znaci,subvencije na zemlju u vlasnistvu u duplo vecem iznosu pa nek onda gospoda idu na licitacije da stave mu... u procep,al na svoju odgovornost,dosta je bilo lova u mutnom....
Prosla su ta vremena kada su zemlju radili oni bez skole.Ovi sto uzimaju pod zakup jutro zemlje za 30 000 - 40 - 50 000, a ginu za 7-8 000 subvencije ili vec koliko, bolje da su malo ucili skole, a ne bili priuceni seljaci. Posle im kriv ko zna ko, pa kazu onu izlizanu frazu '' da komiji crke kokoska'' jel tako bese.
Sve se to lepo da proveriti,kad jednom lupe zabranu registrovanja zelje koja je bila predmet takvih i slicnih zloupotreba na 3 i vise godina ,onda ce se i drugi cesati po glavi ,dal da mute ili da rade posteno,kada bi se cesljali papiri iz proslih godina i videlo se koliko je ko mutio,bomeee,bilo bi svega,od zabrane registrovanja pa i do corkeI onda vlasnici registruju gazdinsto dobijaju subvencije i daju zemlju u arendu nekome ko hoce da radi. Taj ce svejedno uzeti bez ugovora jer nema subvencija. "Pametnih" predloga uvek ima, posebno od strane ucenih ljudi, ne bi me cudilo da ministarstvo i usvoji neki od njih.
@galicije83 pitaj tvog kolegu kako to da osnovne zivotne namirnice u Nemackoj imaju prilicno konstantnu i pristupacnu cenu.
Da, u pravu ste, dosta ima skolovanih ljudi koji su odlucili da se bave poljoprivredom, ali ima jos mnogo ljudi koji nemaju tako mnogo skole ali se ipak uspesno bave poljoprivrednom proizvodnjom, cak uspesnije nego skolovani.Drugo sam hteo da kazem, jos nisam cuo da se neko neskolovan bavio nekakvim mahinacijama i muljanjem, obicno su to posteni, moralni i radni ljudi, na drugoj strani, sve mahinacije i muljanja za koja sam cuo su uradili ti "skolovani" ljudi, naravno da nisu svi takvi.Drugo, odavno pisem da treba subvencionisati samo zemlju u vlasnistvu, je l automatski prestaje svo muljanje, imas zemlju u vlasnistvu imas subvencije, nemas, nema subvencija, ne bi tako trebalo, mnogo postenih seljaka ima sa kirijom 10, 30, 50 ha, ali ima mnogo i onih koji muljaju, pa je ovako najcistije, igranku sa kirijom neka placa svako za sebe.Na kraju, sa cenama kirije od 85000 din/ha i uzimanjem velikih povrsina po tim cenama, mnogo su mi jasnije neke price od 05. 10 2000 god.Prosla su ta vremena kada su zemlju radili oni bez skole.
Sve se to lepo da proveriti,kad jednom lupe zabranu registrovanja zelje koja je bila predmet takvih i slicnih zloupotreba na 3 i vise godina ,onda ce se i drugi cesati po glavi ,dal da mute ili da rade posteno,kada bi se cesljali papiri iz proslih godina i videlo se koliko je ko mutio,bomeee,bilo bi svega,od zabrane registrovanja pa i do corke
Ko god da plati 85000 zakup nije nista zaradio to je sigurno ni sa 50000 nije.Sto se tice subvencija samo za zemlju u vlasnistvu tad ce subvenciju uzimati i oni koji zemlju daju u zakup(ima toga dosta i sada)to je vec muljanje ali nemam nista protiv mozda ce se tad bar smiriti cena zakupa.Da, u pravu ste, dosta ima skolovanih ljudi koji su odlucili da se bave poljoprivredom, ali ima jos mnogo ljudi koji nemaju tako mnogo skole ali se ipak uspesno bave poljoprivrednom proizvodnjom, cak uspesnije nego skolovani.Drugo sam hteo da kazem, jos nisam cuo da se neko neskolovan bavio nekakvim mahinacijama i muljanjem, obicno su to posteni, moralni i radni ljudi, na drugoj strani, sve mahinacije i muljanja za koja sam cuo su uradili ti "skolovani" ljudi, naravno da nisu svi takvi.Drugo, odavno pisem da treba subvencionisati samo zemlju u vlasnistvu, je l automatski prestaje svo muljanje, imas zemlju u vlasnistvu imas subvencije, nemas, nema subvencija, ne bi tako trebalo, mnogo postenih seljaka ima sa kirijom 10, 30, 50 ha, ali ima mnogo i onih koji muljaju, pa je ovako najcistije, igranku sa kirijom neka placa svako za sebe.Na kraju, sa cenama kirije od 85000 din/ha i uzimanjem velikih povrsina po tim cenama, mnogo su mi jasnije neke price od 05. 10 2000 god.
jel ti znas nekoga ko je izlicitirao tako visoke cene a nije platio zakup i stvar legla ili bilo sta od toga sto si napisao ako znas treba da odes u policiju i prijavisNema tu crne zone,ko muti,ta zemlja 3 godine van registra,pa tako redom,da se na vreme sankcionisalo ne bi niko nastavio da mulja,i jos nesto,jedno su cene sa licitacije za javnost a drugo one koje su stvarno licitirane,tj uplacene,drugo,licitacije su namestene,trece-u mnogim slucajevima se zakup ni ne uplati,a suvbencije legnu na racun,zato lepo koliko ko ima svoje zemlje toliko da dobije subvencija,naravno prilagoditi ih ratarskim gazdinstvima-najmanji iznos po ha,vocarskim,povrtarskim najveci-razlog mnogo veci obim posla,angazovanog rada,ulaganja,znaci sve moze lepo da se uredi,al nema volje,jer u tom slucaju nema mesta mahinacijama na koje su mnogi navikli...
i kod nas se drzavna zemlja placa u napred za sledecu godinu sa druge strane ugovore smo dobijali 31 marta u 12 casova tako da smo imali citav jedan sat da tu zemlju prijavimo u gazdinstvokod nas se zemlja placa avansno