Subvencije poljoprivredi za 2014

наш пријатељ је издао 40 јутара по цени од 400 евра по јутру, лик је из суседног села дао толке паре за аренду...

Subvencije treba isplacivati samo na zemlju u vlasnistvu,tako ce se vrlo brzo iskristalisati oni koji je rade ozbiljno i posteno,a ovi ''kvazi poljporivrednici'' koji do pre deset-petnaest godina nisu znali sta je brazda,nece ici vise na licitacije da se proser... ciframa o zakupu,kako bi imali osnov za lov u mutnom,da na konto te zemlje mute sa subvencijama,znaci,subvencije na zemlju u vlasnistvu u duplo vecem iznosu pa nek onda gospoda idu na licitacije da stave mu... u procep,al na svoju odgovornost,dosta je bilo lova u mutnom....
I onda vlasnici registruju gazdinsto dobijaju subvencije i daju zemlju u arendu nekome ko hoce da radi. Taj ce svejedno uzeti bez ugovora jer nema subvencija. "Pametnih" predloga uvek ima, posebno od strane ucenih ljudi, ne bi me cudilo da ministarstvo i usvoji neki od njih.
@galicije83 pitaj tvog kolegu kako to da osnovne zivotne namirnice u Nemackoj imaju prilicno konstantnu i pristupacnu cenu.

Ovi sto uzimaju pod zakup jutro zemlje za 30 000 - 40 - 50 000, a ginu za 7-8 000 subvencije ili vec koliko, bolje da su malo ucili skole, a ne bili priuceni seljaci. Posle im kriv ko zna ko, pa kazu onu izlizanu frazu '' da komiji crke kokoska'' jel tako bese.

Ovi sto uzimaju pod zakup jutro zemlje za 30 000 - 40 - 50 000, a ginu za 7-8 000 subvencije ili vec koliko, bolje da su malo ucili skole, a ne bili priuceni seljaci. Posle im kriv ko zna ko, pa kazu onu izlizanu frazu '' da komiji crke kokoska'' jel tako bese.
Prosla su ta vremena kada su zemlju radili oni bez skole.

I onda vlasnici registruju gazdinsto dobijaju subvencije i daju zemlju u arendu nekome ko hoce da radi. Taj ce svejedno uzeti bez ugovora jer nema subvencija. "Pametnih" predloga uvek ima, posebno od strane ucenih ljudi, ne bi me cudilo da ministarstvo i usvoji neki od njih.
@galicije83 pitaj tvog kolegu kako to da osnovne zivotne namirnice u Nemackoj imaju prilicno konstantnu i pristupacnu cenu.
Sve se to lepo da proveriti,kad jednom lupe zabranu registrovanja zelje koja je bila predmet takvih i slicnih zloupotreba na 3 i vise godina ,onda ce se i drugi cesati po glavi ,dal da mute ili da rade posteno,kada bi se cesljali papiri iz proslih godina i videlo se koliko je ko mutio,bomeee,bilo bi svega,od zabrane registrovanja pa i do corke:osmeh:

Колко сам из приче схватио, ако даш земљу у закуп, не можеш да добијеш за исту субвенцију, јер је ти и не радиш, а нем оже ни овај други да је добије (ово још морам да проверим)....немачка је уређена држава, којој је циљ да сви лепо живе, а на само 1-2 посто људи...тамо лепо, како ми бвб рече, живе и сељаци са свега пар хектара земље, јер се баве повртарством и то овим здравим на које добијају веће субвенције од осталих...такође и онај који ради 10-20-30 хектара своје земље (ако се не варам ових има ту негде око 30-35%), лепо живи и може да занови своју механизацију, као и онај који има више од 100 ха (којих је свега око 5% у односу на остале), а све из разлога јер је НЕМАЧКА уређена држава, а њихови властодршци нису стекли богаство преко ноћи као наши којима никад доста пара (мислим на ове наше тајкуне), већ се то стицало генерацијама...

тај који набија аренду од преко 300 евра, или мути нешто или није нормалан, али мислим да је ово прво у питању...

тај који набија аренду од преко 300 евра, или мути нешто или није нормалан, али мислим да је ово прво у питању...

----------------------

Ili ima negde arendu po 150eura.(pa mu prosek opet dobar)

Prosla su ta vremena kada su zemlju radili oni bez skole.
Da, u pravu ste, dosta ima skolovanih ljudi koji su odlucili da se bave poljoprivredom, ali ima jos mnogo ljudi koji nemaju tako mnogo skole ali se ipak uspesno bave poljoprivrednom proizvodnjom, cak uspesnije nego skolovani.Drugo sam hteo da kazem, jos nisam cuo da se neko neskolovan bavio nekakvim mahinacijama i muljanjem, obicno su to posteni, moralni i radni ljudi, na drugoj strani, sve mahinacije i muljanja za koja sam cuo su uradili ti "skolovani" ljudi, naravno da nisu svi takvi.Drugo, odavno pisem da treba subvencionisati samo zemlju u vlasnistvu, je l automatski prestaje svo muljanje, imas zemlju u vlasnistvu imas subvencije, nemas, nema subvencija, ne bi tako trebalo, mnogo postenih seljaka ima sa kirijom 10, 30, 50 ha, ali ima mnogo i onih koji muljaju, pa je ovako najcistije, igranku sa kirijom neka placa svako za sebe.Na kraju, sa cenama kirije od 85000 din/ha i uzimanjem velikih povrsina po tim cenama, mnogo su mi jasnije neke price od 05. 10 2000 god.

он ради доста земље у мом селу, јер у његовом нема више и сву земљу плаћа ту око 300 евра, а ради преко 200 јутара те земље у мом селу...ту земљу коју ради у свом селу је 5 пута мања површина од ове које овде ради...иначе цена аренде у мом селу се креће ту око 150 евра, +/-10 евра зависно од потеза...

Sve se to lepo da proveriti,kad jednom lupe zabranu registrovanja zelje koja je bila predmet takvih i slicnih zloupotreba na 3 i vise godina ,onda ce se i drugi cesati po glavi ,dal da mute ili da rade posteno,kada bi se cesljali papiri iz proslih godina i videlo se koliko je ko mutio,bomeee,bilo bi svega,od zabrane registrovanja pa i do corke:osmeh:

Namerno nisam hteo da napisem: "Samo mi nemojte dati odgovor..." jer sam znao da cete ovako odgovoriti. Ako imaju zelju da proveravaju, to mogu i sada da rad, jer i sada imaju, bar na papiru, dobre sankcije za muvatore. Mislim da bi sa ovim sto ste vi predlozili bilo isto dosta muvanja, jer bi mnoga zemlja otisla u "crnu zonu", jer je veoma tesko otkriti ko radi zemlju. Te mere bi opet najvise pogodile one koji imaju 10-ak kj svoje zemlje i 20-ak u arendi, jer ni sada ne mogu da dodju do sredstava za kupovinu zemlje, a ne da im se ukinu i subvencije. Ovi veliki su se nakupovali zemlje, da pristojno mogu ziveti.
@galicije83 to si u pravu. Vidjao sam tamo mnogo ljudi koji imaju malo zemlje, ali su tu plastenici, organska proizvodnja, vece cene, a na pijaci veca guzva kod njih nego kod ovih drugih, znaju ljudi da cene prave proizvode.

Da, u pravu ste, dosta ima skolovanih ljudi koji su odlucili da se bave poljoprivredom, ali ima jos mnogo ljudi koji nemaju tako mnogo skole ali se ipak uspesno bave poljoprivrednom proizvodnjom, cak uspesnije nego skolovani.Drugo sam hteo da kazem, jos nisam cuo da se neko neskolovan bavio nekakvim mahinacijama i muljanjem, obicno su to posteni, moralni i radni ljudi, na drugoj strani, sve mahinacije i muljanja za koja sam cuo su uradili ti "skolovani" ljudi, naravno da nisu svi takvi.Drugo, odavno pisem da treba subvencionisati samo zemlju u vlasnistvu, je l automatski prestaje svo muljanje, imas zemlju u vlasnistvu imas subvencije, nemas, nema subvencija, ne bi tako trebalo, mnogo postenih seljaka ima sa kirijom 10, 30, 50 ha, ali ima mnogo i onih koji muljaju, pa je ovako najcistije, igranku sa kirijom neka placa svako za sebe.Na kraju, sa cenama kirije od 85000 din/ha i uzimanjem velikih povrsina po tim cenama, mnogo su mi jasnije neke price od 05. 10 2000 god.
Ko god da plati 85000 zakup nije nista zaradio to je sigurno ni sa 50000 nije.Sto se tice subvencija samo za zemlju u vlasnistvu tad ce subvenciju uzimati i oni koji zemlju daju u zakup(ima toga dosta i sada)to je vec muljanje ali nemam nista protiv mozda ce se tad bar smiriti cena zakupa.

Nema tu crne zone,ko muti,ta zemlja 3 godine van registra,pa tako redom,da se na vreme sankcionisalo ne bi niko nastavio da mulja,i jos nesto,jedno su cene sa licitacije za javnost a drugo one koje su stvarno licitirane,tj uplacene,drugo,licitacije su namestene,trece-u mnogim slucajevima se zakup ni ne uplati,a suvbencije legnu na racun,zato lepo koliko ko ima svoje zemlje toliko da dobije subvencija,naravno prilagoditi ih ratarskim gazdinstvima-najmanji iznos po ha,vocarskim,povrtarskim najveci-razlog mnogo veci obim posla,angazovanog rada,ulaganja,znaci sve moze lepo da se uredi,al nema volje,jer u tom slucaju nema mesta mahinacijama na koje su mnogi navikli...

Nema tu crne zone,ko muti,ta zemlja 3 godine van registra,pa tako redom,da se na vreme sankcionisalo ne bi niko nastavio da mulja,i jos nesto,jedno su cene sa licitacije za javnost a drugo one koje su stvarno licitirane,tj uplacene,drugo,licitacije su namestene,trece-u mnogim slucajevima se zakup ni ne uplati,a suvbencije legnu na racun,zato lepo koliko ko ima svoje zemlje toliko da dobije subvencija,naravno prilagoditi ih ratarskim gazdinstvima-najmanji iznos po ha,vocarskim,povrtarskim najveci-razlog mnogo veci obim posla,angazovanog rada,ulaganja,znaci sve moze lepo da se uredi,al nema volje,jer u tom slucaju nema mesta mahinacijama na koje su mnogi navikli...
jel ti znas nekoga ko je izlicitirao tako visoke cene a nije platio zakup i stvar legla ili bilo sta od toga sto si napisao ako znas treba da odes u policiju i prijavis

Ja sam moju drzavnu zemlju uzeo na 20 godina, i plaćam jednu godinu unapred i to do kraja septembra prethodne godine i plus sam položio garanciju za još jednu godinu tj. sad to ispada 2 godine unapred. A meni za dizel uzeli parre prošle godine a subvencija tj. njihova akciza još mi nije isplaćena, kao ni podsticaj za kupovinu nove mehanizacije iz 2013.

U Opštini Vrbas prošle nedelje je bila licitacija državne zemlje, početna cena 30.000 din. po ha. Izlicitirane parcele su bile po 65.000 din. po ha. Pitam se koja subvencija može to pokriti.?' Koja je tu matematika ?

Plachete na tudjem grobu...Pustite vi Te koji su platili toliki zakup da razmisljaju o tome da li im se isplati sa subvencijama ili bez njih!

Nazad
Vrh