Subvencije poljoprivredi za 2014

danas u emisiji Brazde je bio prilog sa poljofakulteta gde se Glamocic slozio sa predlogom poljoprivrednika da subvencije budu 6000 direktno na racun + 6000 da se pravda racunima za gorivo,djubrivo i eventualno i za seme ko koliko hoce i cega hoce.
Shvatio sam da je to samo predlog s kojim ce izaci pred vladu,da to jos nije definitivno......................a regres za gorivo jos nisam dobio predao sam 6.12.2013.
Bio i neki picopevac koji je opet lupetao daa je evropska praksa da se subvencije daju po ostvarenom prinosu /kg a ne po Ha.........madjari dobijaju po Ha kakav prinos,kakvo lupetanje

Bio i neki picopevac koji je opet lupetao daa je evropska praksa da se subvencije daju po ostvarenom prinosu /kg a ne po Ha.........madjari dobijaju po Ha kakav prinos,kakvo lupetanje

Nisi dobro razumeo,čovek je pričao da su u evropskim zemljama najpre davali subvencije po prinosu,pa kad su podigli nivo prinosa na željeni nivo onda su uveli subvencije po Ha.

danas u emisiji Brazde je bio prilog sa poljofakulteta gde se Glamocic slozio sa predlogom poljoprivrednika da subvencije budu 6000 direktno na racun + 6000 da se pravda racunima za gorivo,djubrivo i eventualno i za seme ko koliko hoce i cega hoce.
Shvatio sam da je to samo predlog s kojim ce izaci pred vladu,da to jos nije definitivno......................a regres za gorivo jos nisam dobio predao sam 6.12.2013.
nemoj da se nerviras cela evropa daje po hektaru pa cemo morati i mi

Nisi dobro razumeo,čovek je pričao da su u evropskim zemljama najpre davali subvencije po prinosu,pa kad su podigli nivo prinosa na željeni nivo onda su uveli subvencije po Ha.
dobro sam ja razumeo i sve to cuo, madjari nikad nisu imali po kg subvencije, a on moze da prica nama na TV sta hoce ne bi li opravdao svoje interese da nam sto manje daju a sto vise ushtinu, kad mi nemamo gde proveriti sta je nekad davno bilo u EU

Vise ne znam sta razumem a sta ne razumem, samo znam jedno, da ce da dave seljaka dok nas ne upropaste i dok zemlju ne pokupe koje-kakve interesne grupe i bogati pojedinci, koji su uzgred kapital zaradili postenim radom, sposobnoscu, pamecu, bez kriminalnih radnji, a kad zemlja bude u njihovim rukama, onda ce drzava Srbija da placa subvencije na nivou EU, a obican, prosecan seljak u Srbiji ce da postane jeftina najamna radna snaga.

Ja sam mislio da je svuda po EU subvencija po prinosu, pošto se poteglo pitanje na jednom od predavanja zašto se izbacuje tretiranje semena svuda. Odgovor je bio da su se vršila neka ispitivanja i šteti pčelama između ostalog. Mali off- mislim da mnogo više štedi pčelama prskanje jabuka i drugih voća, pa i uljane repice... Ali pošto je odgovor da šteti pčelama i tako bio pod navodnicima, pravi odgovor je taj da su sve robne rezerve po Evropi ispunjene i osigurane za narednih 4-5 godina. I onda zašto bi dali pun iznos subvencija po prinosu, kad se taj prinos može smanjiti nekim faktorima na kojima ne može poljoprivrednik da utiče. Ovako sam ja čuo i razumeo, e sad da li je to tako, ne znam, ali ako su u EU subvencije po prinosu, ova priča deluje realno.

Voleo bih da si u pravu,ali s obzirom da izbori treba da budu 16.marta,a verovatno ce obnavljanje registracija poljoprivrednih domacinstava ponovo biti rok do 31.marta.......daj boze da bude tako kako mislis.Jedino ako budu odustali od preregistracija,sto su govorili i prosle godine,pa smo ipak morali opet u redove i popunjavanja.

Voleo bih da si u pravu,ali s obzirom da izbori treba da budu 16.marta,a verovatno ce obnavljanje registracija poljoprivrednih domacinstava ponovo biti rok do 31.marta.......daj boze da bude tako kako mislis.Jedino ako budu odustali od preregistracija,sto su govorili i prosle godine,pa smo ipak morali opet u redove i popunjavanja.

Blizu si istine-samo nam ostaje da čekamo da se smiluju.

Mozda je neko gledao juce na tv- u, govori se da ce u buducnosti biti subvencije samo na zemlju u vlasnistvu. Kako rekose da se preciste mahinacije.

Зато што Бобан мисли да се земља и пољупривреда државе Србије врти око њега и његовог имања и умањује му могућност да се шири и граби све више,па од његових 6о постова сви су у овој теми и издавање државне земље..Боји се човек да ће му неко нешто узети или неће дати..Ко да се за жену боји сунце ти..

Jbg covek nista drugo u zivotu nije spoznao sem zemlje. On nema nikakav drugi motiv za zivljenje nego samo da ima xxx jutara.

Budite ubedjeni da je sve odlicno smisljeno i da ce ove godine subvencije biti ranijne, a sva papirologija ce biti expresno spremljena.
Zamislite da u izbornoj godini, i to sa iborima koji su bas pocetkom setve, uprskaju nesto sa subvencijama. Najmanje sto bi im u tom trenutku trebalao, jesu nezadovoljni poljoprivrednici kojima ne treba puno do blokada. Ono za sta treba da se brinemo jeste 2015.

Ti ovo ozbiljno misliš?
Možda bi ovo bilo moguće u Danskoj, ali ovde gde je sve na staklenim nogama lažnih obećanja - neverujem.

Зато што Бобан мисли да се земља и пољупривреда државе Србије врти око њега и његовог имања и умањује му могућност да се шири и граби све више,па од његових 6о постова сви су у овој теми и издавање државне земље..Боји се човек да ће му неко нешто узети или неће дати..Ко да се за жену боји сунце ти..
Ja drzavne zemlje radim jako malo ali mislim da nije fer prema ljudima koji su recimo juce licitirali zemlju po 30000, 40000, 50000 dinara racunajuci na tu subvenciju,a takvih je najvise u Vojvodini.Sto se tice ukidanja subvencija, smanjenja hektara koji se subvencionsu itd. sve to moze ali uz neku najavu da ce to biti recimo za dve ili tri godine.Nacin ovakvog subvencionisanja bez obaveze svih koji je dobijaju da placaju porez ima za rezultat jedino porast zakupa zemljista.Sto se tice zemlje radim je bar za trecinu manje nego pre uvodjenja subvencija,tad takvima kao ti verovatno nije trebala.

Bobane samo ti teraj svoj život kao i do sada.Pusti se borbe sa ljudima koji su sami sebi najveći neprijatelj.

Ja drzavne zemlje radim jako malo ali mislim da nije fer prema ljudima koji su recimo juce licitirali zemlju po 30000, 40000, 50000 dinara racunajuci na tu subvenciju,a takvih je najvise u Vojvodini.Sto se tice ukidanja subvencija, smanjenja hektara koji se subvencionsu itd. sve to moze ali uz neku najavu da ce to biti recimo za dve ili tri godine.Nacin ovakvog subvencionisanja bez obaveze svih koji je dobijaju da placaju porez ima za rezultat jedino porast zakupa zemljista.
Ko je njih terao da lupaju cifre od 50000 din po ha,pa ludi pera zna unapred da kada se na to dodaju troskovi proizvodnje od zarade nema ni z,nego ajd da se prica kako smo platili zakup,da se kaze da se nesto radi,svasta...

Nazad
Vrh