Subvencije poljoprivredi za 2014

Predlozice ministru finansija, i nada se da ce on to odobriti.

Ministar poljoprivrede je napisao(la):
Predložiću ministarstvu finansija i Vladi da gazdinstva dobiju 6.000 dinara po hektaru, za posed do 100 hektara površine, bez prikazivanja računa, kao što je i do sada bilo, i 6.000 dinara koje mogu utrošiti za nabavku mineralnog đubriva i dizel goriva, a videćemo da tu bude uvršteno i deklarisano seme, dakle da vi izaberete šta kupujete.Bilo bi bolje da je ovaj skup bio sutra, a zašto- o ovoj temi danas razgovaram u Ministarstvu finansija sa ministrom finansija i očekujem njegov pozitivan odgovor.

Pokušaćemo da pronađemo formu da kod dodele novca za mineralno đubrivo gazdinstva prilože analize za zemljište ne starije od tri godine i da sagledamo koji dokaz može biti validan da je dizel gorivo upotrebljeno u poljoprivredi. Na taj način ćemo popraviti i kvalitet zemljišta.

Ovo za analizu bi bilo pametno samo u slucaju kada bi oni finansirali te analize. Koliko mi je poznato cena analize je oko 3.000 po uzorku u zavisnosti sta zelite da dobijete u rezultatu. Za neke parcele mora vise uzoraka da bi znali pravo stanje. Ranije je to bilo besplatno u nekim opstinama.

nasa opstina svake godine finansira analizu zemlje za nekoliko od 22 katastarske opstine,konkretno Uljma je bila prosle godine obuhvacena ovim programom,tako da sam uradio analizu i pocetkom marta 2013. dobio rezultate,doro bi bilo da bude omoguceno da se iskoristi tih drugih 6000 i za seme i djubre i naftu zajedno,naravno uz podnesene racune a ne uz analizu zemlje koju svako ne moze priustiti...

To je tolika glupost da se trazi analiza da bi se pravdao vestak, da je to cudo. Nije mii jasno sta bi drugo radio sa vestakom osim da ga bacam na njivu, jedino mozda da se ohladi pivo :ppozdrav:
Jedino pozitvno je da necemo biti primorani da uzimamo na NIS-ovim pumpama gorivo. Nadam se da racuni za gorivo vaze od 1. januara 2014 jel velika vecina je zatvarala brazdu u ovom mesecu, a to znaci da je i gorivo potroseno ovog meseca.

Maaaa koliko su ga hvalili da je strucan a on kao Boskic...
Nije pogled dizao sa papira dok je drzao govpr, ajd kad treba neke cifre pogledati ali je on izasao bez sopstvenog koncepta I samo procitao kroz nos I caoo.

Polako druze.Namoj se odma zestiti. Desava se nesto i u ministarstvu. Pritisci su sa svih strana i od malih i velikih. Danas sam jedva dobio ministarstvo zbog nekog drugog problema i u razgovoru sa jednim obicnim referentom saznao da je moguce i da se odustane od predloga sa investicijama, a vise nije hteo da mi kaze....A ono za kravu dali jos uvek vazi?
Ovo sam napisao 14012014. Doso i danasnji dan i ministar je izneo svoja vidjenja stvari.Nema krupnih zaokreta i vecih rezova. ceo tekst je obuhvatio problematiku i nagovestio dobru volju da se ona resi. Ko zna kako bi sve bilo da se nije digla tolika prasina. Isti scenario je bio i kad su probali da uvedu nov nacin oporezivanja u poljoprivredu. Ipak je u oba slucaja na vreme je dignut glas i oni su povukli svoje predloge. Zahvalio bi se svima koji su na bilo koji nacin digli glas protiv najavljenih mera, a narocito nasem clanu Diklofen cija je pojedinacna inicijativa otisla naj dalje.

Jel to nesto nije u redu ili stvarno nema komentara na ovu temu? Toliko se prasilo prethodnih dana, a sada kada je izneto nesto konkretno tajac.

Ovaj "predlog" ministra nema nikakve veze sa time sto su poljoprivrednici digli glas. Nikada vlast nije poslusala glas poljoprivrednika sem onda kada izadju traktorima i blokiraju puteve. Ovaj govor ministra je bio govor u predizbornoj kampanji. Evo odustalo se i od zakona o radu , tako da ce i ove godine da placaju prinudne odmore u propalim firmama. Sada je sigurno da ce se ici na izbore. Nebi im islo u prilog da radnici izadju na ulice a poljoprivrednici ponovo prave blokade u vreme predizborne kampanje. Zadrzace ovaj mir i obecavace nam med i mleko dok ne prodju izbori a posle...
Nebi me cudilo da se sutra pojavi lozak na pumpama po 70dinara.

:haha: :haha::haha:

Izbora će biti
demotivacijarspoliticari.jpg

Za sada slušaju glas naroda (koliko, toliko) a šta će posle izbora biti, PRIČAĆE se.

Nazad
Vrh