Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Te "gluposti" nisu umrle, jer nikad nisu ni postojale, Procitaj Orvela i sve ce ti biti jasnoJednakost,ravnopravnost,i te slične gluposti su umrle sa Titom
PIO placati prema kolicini poseda, ali onaj ko radi 5 ha ratarstva, suvog kao suva drenovina, nema sta da trazi u ovom nacinu subvencionisanja. Sigurno je da treba naci zajednicki jezik i sesti za "zeleni sto", ali ne sa Kosticem i slicnim.E sad jedno pitanje,a usko je vezano za ovo,kako neko ko ima 3 hektara obradive zemlje mora da plati penziono-socijalno naprimer 50000 din(ovo je sve primer)a onaj ko ima 33 hektara zemlje mora da izdvoji istu sumu,naravno da je ovom sa 33 hektara lakse izdvojiti tu sumu,pa samo od subvencija dobije 33x6000 skoro 200000 din,a ovaj sa 3 hektara dobije 18000 din.E tu se kao govori o nekoj jednakosti.Ako lepo sagledamo stvar onaj ko je poljoprivrednik s malo zemlje je u startu najeb....jer zakon je pravljen za velike a ne za male.
Zasto ukidati subvencije, ja sam za to da se svima isplacuju. Ukidati subvencije u situaciji kada se u nasu zemlju uvozi roba koja je 2 puta jeftinije proizvodnje i 7-8 puta vise subvencionisanija od nase bilo bi ludo. Pitacu vas pose prvog januara kad i ono malo zastite na uvoz robe iz EU padne. Zamislite onog Nemaca, Francuza,Holandjana... Koji dobije 400-700e po h i nas nesrecnike sa 100e Jos plus imaju kredite od 1-2% kod nas od 4-18% zivo me zanima kako mislite da to prezivite. Da nece mozda politicari da vas spasavaju ??? Da ne govorim o GMO usevima. Mi Srbi smo vecito bili podeljeni , a nasi politicari to znaju da koriste bace lepo kost mi se koljemo ko ce da je oglodje, a oni pojeli meso i sede u foteljama i smeju se.
---------
Zaboravih da napisem, ako mogu da subvencionisu strance sa 10.000e po radnom mestu, da im sredjuju papire u rekordnom roku, da im daju besplatno zemljiste... Onda mogu i da isplate pislj**h 12000din !
Naime, stvari stoje ovako. EU poljoprivrednici imaju takve subvencije da mogu i pobacati ono sto proizvedu.
Moram da te pitam druze dali jedino tacno sto prica 7 sila ili rts,cnn,pink,prva.Možeš li navesti odakle ti ova informacija, čisto da i ostali vide u orginalu kako je to napisano (pročitao u novinama, gledao na CNN ili RTS ili Pink, rekao komšija, lično mišljenje, pročitao na Internetu, agriculture-internationale.com ili agrifuture.com ili horizon-magazine.eu ili agropartner.rs, pročitao u nekoj stručnoj knjizi, čuo na nekom fakultetu).
Ovako kako si napisao nije jasno da li je to tvoje lično mišljenje ili činjenica.
Možeš li navesti odakle ti ova informacija, čisto da i ostali vide u orginalu kako je to napisano (pročitao u novinama, gledao na CNN ili RTS ili Pink, rekao komšija, lično mišljenje, pročitao na Internetu, agriculture-internationale.com ili agrifuture.com ili horizon-magazine.eu ili agropartner.rs, pročitao u nekoj stručnoj knjizi, čuo na nekom fakultetu).
Ovako kako si napisao nije jasno da li je to tvoje lično mišljenje ili činjenica.
Roughly one third of the food produced in the world for human consumption every year — approximately 1.3 billion tonnes — gets lost or wasted, according to an FAO-commissioned study.
Each year, Germans throw away an estimated 20 million tons of food