mirmag
Član
Ja sam zvao knjigovodju sinoc da danas proveri da li sta se moze odraditi posto je kupljen traktor u septembru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav družeNisam siguran za do 50 ha, iskreno mrzi me da čitam ponovo, znam da postoje izvesna ograničenja za kupovinu mehanizacije. Znam da je za opremu za svinje što mene interesuje nebitna površina zemlje, ali je maksimum 200 svinja na gazdinstvu, da bude upisana proizvodnja i broj životinja u trezoru. Nije mi jasno da li taj broj treba da bude 200 uslovnih grla (što su grla teža od 100 kg) ili uopšteno 200 grla, To sad nije ni bitno jer sam upisao 185 grla i tako sasvim slučajno preživeo bar taj udar.
Ovaj konkurs mi izgleda kao jedan lavirint gde se zbog jedne prepreke ispada bez koske.
Pozdrav druže
Ograničenje do 50ha odnosi se na kupovinu mehanizacije za biljnu proizvodnju a u slučaju stočarstva, sudeći na osnovu teksta Pravilnika, ne spominju se uslovna grla već broj grla određene vrste stoke.
Napravi ček listu i skupljaj jedan po jedan papir, posle kad ti sve proveriš onda daš nekom trećem, ko nije u materiji da se tebi ne bi potkrala "autorska" greška, da još jednom proveri i onda nema bojazni da nisi kompletan. Sredstva možeš da ne dobiješ jedino zbog nedostatka novca u tom slučaju a to već nije u tvojoj moći.
Povedi računa o potvrdama...jedna ti treba iz poreske uprave, druga od organa lokalne samouprave (Opštinska Uprava Opštine Rača) i treća takođe od strane opštine da nisi koristio neka sredstva za poljoprivredu od strane opštine. Nama vojvođanima treba i četvrta i to iz sekretarijata za poljoprivredu (juče svi koji su išli u sekretarijat, podobijali su potvrde).
Pozdrav veliki
Skoro sve sam spremio, dobra je ideja da neko treći prekontroliše jer može da se u brzini i pogreši. Nedostaje mi potvrda od Opštine da li sam ili nisam koristio sredstva, nisu sigurni ko da je izda jer naša Opština ne ulaže u poljoprivredu već samo u polj proizvode kao što su pečeni prasići i jagnjići.
Ovo i jeste pravilno i ljudski.A ne kao kod nas-ne dostavis kopiju licne karte i automatski te odbiju uz obrazlozenje - "nekompletna dokumentacija".Ovde kad predajemo papire za posticaj važno je samo da se preda zahtjev u roku , kasnije zovu i traže da se kompletira dokumentacija šta fali.Evo mene danas zvali iz ministarstva da pošaljem još neku kopiju što sam predao za povrat od crijeva kap po kap.