Subvencije poljoprivredi za 2014

A šta je u ovoj državi i vezano za poljoprivredu i do sada bilo logično?Nikad i ništa.
Oni moraj naći model po kojem opet nećemo moći doći do tih para.Prošlogodišnji mode od 120l/ha im se lepo isplatio.Nema šanse da za 1ha bude dovoljno samo predati račune vrednosti 3000rsd za naftu i isto toliko za đubrivo.

Ima i te kakve sanse sto da ne?! Ali zato ako ce nam biti ovo sa gorivom i djubrivom toliko jednostavno onda necemo vise videti onih drugih 6000 din. na racunu o kojima ne kazu vise ni rec!
Pa ja ovima ne verujem ni kad ih vidim da se valjaju po zemlji.

http://www.mpsv.gov.rs/vest/12231/НИЈЕ-СВЕ-ШТО-ПОРУЧУЈУ-ИЗ-БРИСЕЛА-И-ГОТОВА-СТВАР

:cool:...čovek lepo kaže.....

Оних 6.000 по хектару је чиста социјална помоћ, а њу радо примају и они што обрађују 1 и 100 хектара. Или: да сам одлучио да субвенције за минерално ђубриво добијају само они који имају анализу земљишта, а у неким регионима лабораторије то не могу да спроведу. Или: да смо одмах за набавку горива расписали набавку као лане и да по томе домаћини иду и 70 километара по нафту...? Уважио сам предлоге пољопривредника и отоврено рекао – политику субвенција коју дајемо по хектару треба променити, али неко, а не сектор пољопривреде, мора преузети социјалну бригу за село. Поручио сам: „анализу ораница урадите због вас, а не због мене”. А људи су чудни. Чак и они којима је општина, као што је случај у Панчеву, платила анализе били су против анализе и потврде.

....S O C I J A L N A P O M O Ć.....i jeste tako toga treba biti svestan...
:cool:

Sve je to lepo rečeno i mnogo rečenica upotrebljeno ali GU nema u prodaji.Mi sa traktorima starijih modela možemo da sviramo ----- dok se nadležni smiluju.Jedina novina je što nismo ograničeni nekim kratkim rokom ali iz toga proizilazi da se povraćaj za naftu i đubrivo može očekivati tek u kasnoj zimi 2014-2015.To je poenta ove ujdurme-da prolongiraju isplate.

Vecina kuka jer stanje nije dobro ali ti ga pretera. Sipaj Evrodizel i teraj koji ce ti Gasno ulje kad je i losijeg kvaliteta! Ili mozda ti smeta ime tog goriva?! Da su ga zvali Rusodizel mnogi bi ga sipali pa makar crko traktor za pola sezone!

Nisi ti mene razumeo druže.Radi se o tome što ED ne mogu da prikažem radi subvencija.Ja sam već kupovao ED da zatvorim oranje.Sad ako kupim još i za spremanje i setvu-treba mi oko 200 lit i nakon toga da kupujem GU.Jednostavno se radi o nepotrebnom ulaganju u proleće kada ti je svaki dinar potreban.Tu je poenta priče a ne da se bojim da sipam ED (sigurno je bolji od GU)

Jel vi ispod Save i Dunava vecina vas gleda , Rumunsku i Bugarsku TV .. ili imate cenzurisan internet ? :D , ili si mozda skupio sve racune potrebne za celu godinu .. Boze , zar je tesko procitati par strana unazad ?? :ppozdrav:

Posle 01.05.2014 ce verovatno krenuti prijem zahteva
Sta ćemo kad nismo napredni ko vi s gornje strane Save i Dunava. Normalno da pitam kad gledam u ekran od 4 inca. Fala na odgovoru.

Е за ово имаш пиво од мене кад тад...

Daće Bog.:ppozdrav:

Samo me mrzi da ih citiram inače bi mi trebalo nedelju dana da iznesem njihove kuknjave.
Ja ne kukam,samo kritikujem odnos ministarstva prema nama i kritikujem one kojima su ove uredbe kristalno jasne a ne umeju da ih pojasne itd.Takvim ponašanjem podcenjiju one kojima nisu jasne što i jeste tačno.

Ма пусти,ко помније прати форум види да ово више није расправа о субвенцијама него расправа неколико чланова коју су "преко ноћи" ојачали и сад се кидају на државу да МОРА да им да јер немају рачуна да раде,а код једног скоро дошао ЊУ Холанд комбајн,код другог нов трактор,код трећег итд,итд...Они нормални људи,са морем проблема другачије гледају на ову тему и јаве се кад морају да питају као и ти сам..Што ти Зоране не можеш да купиш нов трактор или да платиш јутро 10 000.е.? а они који кукају могу? ТО је ПИТАЊЕ људи моји?

Po meni ovdi se mlati prazna slama .Šta bi bilo kad bi bilo ??
Kad izađe uredba znaćemo na čemu smo i gotova stvar ,
Znate li da nisu još isplaćeni podsticaji iz prošle godine ?? A pojedini bi već da naplate subvenciju za ovu godinu a uredba još nije ni izašla .
Izbegavao sam da se uključim u ovo prepucavanje ali sam morao i ...toliko od mene u ovoj temi :cao:

Po meni ovdi se mlati prazna slama .Šta bi bilo kad bi bilo ??
Kad izađe uredba znaćemo na čemu smo i gotova stvar ,
Znate li da nisu još isplaćeni podsticaji iz prošle godine ?? A pojedini bi već da naplate subvenciju za ovu godinu a uredba još nije ni izašla .
Izbegavao sam da se uključim u ovo prepucavanje ali sam morao i ...toliko od mene u ovoj temi :cao:
sve si u pravu glasali smo za promene pa neka nam ih mi vise neznamo ni sta treba da radimo ni kada da radimo a kad je vec tako videcete sta ce tek uraditi za otkup robe kad nas ovako j..u za setvu. SRETNA NAM OVA POLJOPRIVREDNA GODINA. Ko prezivi pricace

Sada je drzavni sekretar Radosevic rekao kod Urosa da nije potreban dokaz preko saobracajne dozvole za koriscenje evro dizela za starije traktore. Takodje, ne treba ni izjava, vec samo fiskalni racun.

Nazad
Vrh