Subvencije poljoprivredi za 2014

Kako i gde se uzima izjava da traktor trosi euro dizel?

Izjavu ne uzimas, vec je pises. Ukoliko imas traktor koji trosi ED a ne pise tako na saobracajnoj, pises izjavu da trosis ed, i prilozis u trezoru sa racunima za naftu. Tako sam ja uradio prosle godine.

I o ovome smo pričali. Na NIS-u ne smu da pečetiraju račune pre 15. Aprila što mene navodi na zaključak da će bez obzira šta ministar govorio ipak važiti računi od 15. Aprila i to ne sa svih pumpi . Jer ne verujem da bi NIS namerno išao u svoju štetu ovim ne overavanjem računa, ipak mislim da oni imaju neke informacije koje mi nemamo. Al videćemo...

Šoštar upravu si Ministar nezna ništa i nije bitno šta priča, važno je šta kažu ljudi iz Nis-a :haha:.
Nemogu da verujem kakve gluposti se ovde pišu, zar ste tolko naivni i mislite da će Ministar Poljoprivrede bez obzira kakav bio, da tako lako pogazi reč zbog Nis-a

Neće pogaziti reč ako ne očekuje mesto nekog savetnika u nisu za neku siću od 3000 e mesečno(Knežević je sada zaposlen kao savetnik g.dir.nisa za ODNOSE sa Vladom rs)

Šoštar upravu si Ministar nezna ništa i nije bitno šta priča, važno je šta kažu ljudi iz Nis-a :haha:.
Nemogu da verujem kakve gluposti se ovde pišu, zar ste tolko naivni i mislite da će Ministar Poljoprivrede bez obzira kakav bio, da tako lako pogazi reč zbog Nis-a
Prvo i Vučić sluša Kravčenkove reči a ne tamo neki ministarčić u "tehničkoj" vladi. A drugo je to da sam se samo začudio zašto bi NIS zabranio overu fiskalnih računa ako će isti ljudima trebati za pravdanje. Priznaćeš da tu nema nikakve logike.

Juce kupio ed na nisovoj pumpi i dobio overen racun.
Na mnogim Nis-ovim pumpama prodavci jednostavno neće da se raspravljaju sa mušterijama i mimo raspisa overe račun. Ali nije poenta u overi ili ne overi već je poenta u tome zašto bi NIS zabranio overe? Da li zato što ti računi neće važiti pa da se ljudima ne daje lažna nada ili zbog nečeg drugog? Ne verujem da računi važe a NIS neće da pečatira iz zle namere. To nije u skladu sa poštovanjem kupca i to sigurno nije razlog tog neoveravanja. E sad koji je to ćemo tek videti. Očekujemo pravilnik i nagađamo do tada.... S tim da je ministar uzbunio sve sa tvrdnjom o računima od 01. 01 i njihovim priznavanjem a da pri tome nije objasnio koje gorivo može biti na tom računu. Da li sem Euro Dizela može biti i Gasno ulje- EL ili gasno ulje lož ulje kao i to da li će biti opet podeljene kategorije pa će neko morati sipati gasno ulje a neko Euro Dizel ili će svi moći sve i na svim pumpama. Ima tu dosta začkoljica koje ni ministar toga dana kada je davao intervju ne bi znao da objasni. Zato čekamo pravilnik....A kad će????? Ne znamo....

Danas sipao na nisu evro dizel jer nama gasnog ulja i nece da overavaju racune, kazu tek od 15 aprila.Znaci potrosicemo opet duple novce jer do tad ce mnoge njive biti posejane a posle cemo kupovati za subvencije.

Danas priča radio u traktoru 100 litara/ha ćemo trebati kupiti goriva da bi dobili 3000 dindži...:sjasi::sjasi::sjasi:

Izmislice oni neku zvrcku ,bilo bi jako lepo da kupimo za 3000rsd pa da nam i vrate. Ja cedim iz cisterne, valjda ce do uredbe izdrzati:haha:

Купио на НИС-у ЕД, нису хтели да овере рачун, кажу добили су забрану. Тек наводно после 15. априла ће се моћи оверити рачини. Тако да сам се прешалтао на Лук Оил где без проблема оверавају ЕД рачуне.

I na kraju se može desiti da subvencije za gorivo dobiju samo oni koima je rezervoar sa desne strane traktora ,i da pritom nije veće zapremine od 15 lit.:haha:

Nešto ne razumem. Svi pričaju da se gorivo može točiti na svim pumpama ,međutim niko ne spominje da li možeš da biraš šta želiš da točiš ili je ostalo isto kao i prošle god. ?! Pošto ja nemam traktor na ED , da li mogu isti i uzeti ili ipak moram GU ?

Napravis sa kumom, Pajom, Sajom..... Neko ko ima traktor a trosi ED ugovor o iznajmljivanju traktora za izvodjenje potrebnih radova u tvom gazdinstu, pa tocis ED i nejebendises se sa gasnim uljem koje nije ni za onu stvar.....

Nazad
Vrh