Subvencije poljoprivredi za 2014

Ja vise nemam snage ni volje da citam ovu temu...

Nisu oni ludi.Nisu stavili da subvencionišu seme jer bi tako svi bili subvencionisani a đubrivo ne bacaju svi ( veštačko).A mi što bacamo stajnjak-gde mi spadamo,u koju grupu.

To samo ti i još dvojica u Gardinovcima nekoriste uopšte mineralno đubrivo uopšte

Odakle ti te informacije.
Ja se neću osiromašiti a tebi neka da Bog da se obogatiš.

Ja se bavim stočarstvom i tu ide većina ulaganja -koja su malo veća od toga što bi trebao da dam za veštak

Napisao sam kako se vrsi “obracun” za dizel dali ce ovako izgledati neznam veliki broj je “igraca” u igri [ima uticaja i visoka politika]. Vidim da se vise voli pisati no citati i sto napisa @ Spajki “Ja vise nemam snage ni volje da citam ovu temu...” Napisacu jos za mineralno djubrivo .Ja nisam cuo za ovo 400 kg /ha ali se to uklapa u izneti racun za dizel. Dakle : drzava u ovoj robi ucestvuje samo sa PDV-om dakle 20% , cena je dosta neujednacena na nasem trzistu pa uzmimo prosek za azotno djubrivo od 3 700 d.za 100 kg. kupovinom 100 kg ovoga djubriva drzavi dajemo direktno 740din. Sto znaci kupovinom 400 kg. mismo dali “njima” 2 960din. On ice nam to vratiti u vidu , sto neko napisa “poklona”.

Cisto sumnjam da ce neko to tolerisati!
Ja sam neke ugovore obnovio i vise ih nisam uradio kao ugovor o zakupu vec kao ustupanje na koriscenje! Mada to neverujem da ima uticaja. Svi znamo da im gori ispod tabana i treba im svaki je...i dinar.

kroka.....Meni neko da pokloni 300kgNPK ja bi bio zadovoljan. Uzimaj bre kad ti se daje.
Nazalost i ove godine necu imati vajde od subvencija,kao i moji zemljaci u selu,ovde je sirotinja i nema se para da se unapred finansira pa da se ceka na neki povracaj.Da se ne nadje neko uvredjen ali svaki dosadasnji zakon je sklepan tako da ko ima zemlje ima i da mu se pomogne,ko je sirotinja ima da crkne.Da se ja pitam a ne pitam se:osmeh: subvencionisao bi po klasi zemljista jer ja radim zemlju sedme klase,a imam i jednu pola hektara osma klasa i dobijam isto kao i onaj ko ima zemlju prve klase a njemu treba 100 kg NPK po hektaru a ja sa tih 300 kg nemogu kako treba ni hektar da nadjubrim.

Zna li neko da li se placa porez na dobit ako napravimo ugovor o zakupu bez naknade?

Pisao sam već,ali ponoviću,ako su i zakupodavac i zakupac fizička lica,porez na zakup(a ne na dobit) plaća zakupodavac,ukoliko ja zakupac u sistemu PDV (u tom slučaju se posmatra kao prevno lice) porez na zakup plaća ZAKUPAC

Zakon o porezu na dohodak,član 99,tačka 4

Poslednja izmena:
I onda, od kad vaze racuni ? Jel od 15. aprila onda mozemo sipati gorivo za prolecne radove 2015. ?
Ja cu samo na NIS-u da sipam zbog patriotizma i podrske Rusiji. Ostale kompanije su sve strani placenici i domaci izdajnici i njihovo gorivo sigurno ne valja, a pogotovo evro dizel koji ce nam sve traktore pojesti iznutra. Najbolje je za nase traktore GU 01 koje jedino moze da se kupi na NIS-ovim pumpama.
Ja ga cekam, a VI ?
:osmeh:

Kod nas možeš da sipaš samo ED.Opet ćemo mi sa starijim traktorima morati sipati na NIS.ovim pumpama jer će jedino oni imati GU

Nazad
Vrh