Subvencije poljoprivredi za 2014

A sta ja da kupim,kad mi nece prihvatiti ED kao pogonsko,mozda TNG,pa da odma stedim 50 dinara za litar? Samo djubre i seme mogu da uzmem.

Video sam ovde na forumu da ste govorili o tome,a da l ce prihvatiti,to je na njima,a ne na nama. Moram ici u trezor da pitam detaljnije sta i kako,mozda ima neke razlike,mada sumnjam,uglavnom,kako se ovde napise tako i bude.

Ja kupuje direktno naftu iz rusije, po direktnoj subvencionisanoje ceni, tako da se nezezam više sa nešim nesposobnim političarima koji govore a ništa nekažu.

A što se generalno tiče subvencija, bojim se da ih neće biti dok neustanemo i neizađemo na ulice, tek će onda gospoda odrešiti kesu.

Da li ste vi sigurni za prvih 6000 din ? vidite da to niko ni ne spominje, sve mi se cini da ce biti samo 3000+3000, a ne 6+3+3 ???? Da li gresim ?, izgubio sam se u ovoj temi.

U kojoj vrednosti treba prikazati racuna za vestak a koliko za gorivo po ha. Dali se zna.

Što napadoste čoveka,lepo je on postavio pitanje samo deluje drugačije ako ga pažljivo pročitaš.
Po ovome če biti potrebno 20l dizela da bi ostvario subvencije.Suviše je dobro da bi bilo istinito.A para sigurno u ovoj varijanti neće biti do isteka roka.

Ima vec postavljeno u prethodnim postovima tekst iz novina, sajt ministarstva, i video zapis izjave ministra. Ako ni posle svega nekom nesto nije jasno onda stvarno....

u zadnjih par strana jedino sto sam mogao procitati je da ce vaziti racuni od prvog januara, da ce gasno ulje biti u prodaji od 15-og aprila i da ce davati povracaj 3000 za naftu i 3000 za djubrivo , nigde ne pise koju kolicinu(vrednost) nafte i djubriva treba po ha prikazati racunima da bi se ostvario povracaj

Ima vec postavljeno u prethodnim postovima tekst iz novina, sajt ministarstva, i video zapis izjave ministra. Ako ni posle svega nekom nesto nije jasno onda stvarno....
A tebi je baš sve izgleda jasno? Eto objasni onda da li će biti dovoljno da se kupi 3000 din gasnog ulja(20 litara) i računom ostvariti subvenciju. Ili će opet biti subvencionisano 60 litara po 50 dinara? To nije jasno, isto za račune nije najasnije. U prethodnom periodu se pričalo da će samo sa nekih privatnih pumpi biti dozvoljeno da se toči a ne sa svih. Onda važeće računi od 1.1. a nigde nije bilo gasnog ulja. I to je diskutabilno jer gledao sam juče u dnevniku kažu računi važe od 1.1 a onda 10 sekundi posle kažu napokon će gazdinstva početi sipatii subvencionisano gorivo. Hheheheh pri tom niko nije spominjao gasno ulje kao takvo već gorivo kao kategoriju. Tako da nisam ja baš siguran da je IKO a ne samo ti baš razumeo šta je ministar rekao. Pogotovo što će tek pravilnik da izađe. Zato nemojmo još žuriti sa zaključcima...Ja ako dobijem informaciju sa NIS pumpe javljam Vam....

ih ostvario

Neznam za ostale, ali ni meni prvom nije jasno!!!!!!! Koliko litara ED ili gasnog ulja treba da bude na racunu koji cu da prilozim u trezor da bih ostvario povracaj od 3.000 za 1 hektar!!! Isto pitanje me interesuje i za djubrivo.......... Koliko KG djubriva treba da bude na racunu koji cu da prilozim u trezor da bih ostvario povracaj od 3.000 za 1 hektar (1 hektar sam naveo proizvoljno)

u zadnjih par strana jedino sto sam mogao procitati je da ce vaziti racuni od prvog januara, da ce gasno ulje biti u prodaji od 15-og aprila i da ce davati povracaj 3000 za naftu i 3000 za djubrivo , nigde ne pise koju kolicinu(vrednost) nafte i djubriva treba po ha prikazati racunima da bi se ostvario povracaj
Tako je. Sve ostalo je nepoznanica i ministar pojma nema šta će i kako biti u ovom trenutku. Nikom tu ništa nije jasno ali zato čekamo pravilnik...

Onda važeće računi od 1.1. a nigde nije bilo gasnog ulja. I to je diskutabilno jer gledao sam juče u dnevniku kažu računi važe od 1.1 a onda 10 sekundi posle kažu napokon će gazdinstva početi sipatii subvencionisano gorivo. Hheheheh pri tom niko nije spominjao gasno ulje kao takvo već gorivo kao kategoriju.

Eh kolega pa šta će vam gasno ulje,valjda je normalno sipati u traktore od 30 i kusur godina ED, kako neke kolege ovde savetuju.:haha:

Sad sam prolazio kroz Sentu tamo ima gasno ulje na reklamama (Nis) cena dinar jeftinije negi EuD , dali moze kupiti to neznam......:sta:

Imam jedno pitanje dobijaju li se i 6000 din. u kešu plus 3000 din za gorivo plus 3000 din.za đubrivo a šta je sa semenom :sta: zar se za seme ne dobija nikakva crkavica :sta: ili ja nisam pratio na času :osmeh:

A tebi je baš sve izgleda jasno? Eto objasni onda da li će biti dovoljno da se kupi 3000 din gasnog ulja(20 litara) i računom ostvariti subvenciju. Ili će opet biti subvencionisano 60 litara po 50 dinara? To nije jasno, isto za račune nije najasnije. U prethodnom periodu se pričalo da će samo sa nekih privatnih pumpi biti dozvoljeno da se toči a ne sa svih. Onda važeće računi od 1.1. a nigde nije bilo gasnog ulja. I to je diskutabilno jer gledao sam juče u dnevniku kažu računi važe od 1.1 a onda 10 sekundi posle kažu napokon će gazdinstva početi sipatii subvencionisano gorivo. Hheheheh pri tom niko nije spominjao gasno ulje kao takvo već gorivo kao kategoriju. Tako da nisam ja baš siguran da je IKO a ne samo ti baš razumeo šta je ministar rekao. Pogotovo što će tek pravilnik da izađe. Zato nemojmo još žuriti sa zaključcima...Ja ako dobijem informaciju sa NIS pumpe javljam Vam....

Ne može nam to sad niko objasniti-može samo da se tumači na 2 načina a koji je pravi ( to je nagradno pitanje).Kao i svake godine stalno muljaju.Kada nama bude odmah sve jasno predočeno da svako može da razume onda će i majmuni početi da se šišaju-do tada smo mi na berberskoj stolici...

Tezak smo narod, tvrdoglav, pravimo problem gde ga nema, a glupih ima iha ha i zato tako i prolazimo.

Vidim da se razvukla ova prica oko nafte,pa evo da dam i ja svoje vidjenje zasto je potrebno bas 20 l za prolecne i verovatno jos toliko za jesenje radove. U nekom svom postu sam napisao vec da je ucesce drzave u ceni dizela oko 50% . Ako uzmemo za pretpostavku daje cena dizela 150 d. onda 75 d. uzima drzava po raznim osnovama. Dakle ako drzava zeli da POMOGNE poljoprivrednicima ona nece opteretiti njihovo gorivo dazbinama. Kupovinom 40 l. dizela mi “njima” damo 3000 d. koje nam oni kasnije vrate .Posto se islo sa dvokratnim davanjem [prolece-jesen] dolazi se do cifre od 20 l. Uzgred po ovoj racunici je bilo potrebno u prosloj godini kupiti samo 80 l. a zasto se postavio uslov od 120 l. niko se nije zapitao.

Nazad
Vrh