Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

kod nas samo udarili pecat odnazad. Radi ko sta hoce, niko tu nema pojma.

01.04. ujutro otisli u trezor i tamo rekli, nista mi neznamo Otidjite na pumpu, od tri samo a jednu, bar to su znali, izracunajte koliko imate h puta 60l i toliko kupite. Mi na pumpu, pitamo koliko cega imamo pravo, posto su u petak na TV rekli 80 % D2 a 20% evro dizela, oni pojma nemaju za evro dizel dal se priznaje itd. Onda je lepo telefon u ruke, okreci ministarstvo u BG. Tamo mi se javila teta, ja je pitam za evrodizel, ona kaze nema pojma,sacekajte. U pozadini se dovikuje sa nekim cikom, pa se javi meni i rece da,da.

Poenta price, jebe lud zbunjenog,

A ko je tebi u petak rekao da samo 20% moze ED?
Jel to pise u uredbi negde?

Ni taj što je pisao uredbe ne zna šta je napisao.Nisu svi ljudi na forumu pa se tu nešto i načuje.Ako i treba tako,nismo mi bolje ni zaslužili.Više administrativnih radnika treba na jednom poljoprivrednom gazdinstvu nego u opštini.
Ko ispunjava uslove daj mu i onda ga iskontroliši pa ako je mućko cepaj brate i to je to.Ako se bavim poljoprivredom verovatno ću obraditi njivu a ko mućka nos će mu se zacrveniti

Ovo su mnogo zakomplikovali a ima toliko nacina da pojednostave proceduru oko subvencija.Ne znam,ali kao da im je cilj da sto duze odloze isplatu,jos kupovinom i placanjem goriva u napred jos ih i finansiramo pa onda cekamo da nam izvrse povracaj kad oni odrede da je vreme.Ministar Knezevic samo sto ne iskoci iz frizidera,toliko se pojavljuje,i pricajuci da su pare spremne,da imaju plan za pomoc agraru,ali izgleda da sve rade na nasu stetu.

Ovo su mnogo zakomplikovali a ima toliko nacina da pojednostave proceduru oko subvencija.Ne znam,ali kao da im je cilj da sto duze odloze isplatu,jos kupovinom i placanjem goriva u napred jos ih i finansiramo pa onda cekamo da nam izvrse povracaj kad oni odrede da je vreme.Ministar Knezevic samo sto ne iskoci iz frizidera,toliko se pojavljuje,i pricajuci da su pare spremne,da imaju plan za pomoc agraru,ali izgleda da sve rade na nasu stetu.

zalosno je to da mi ne finansiramo kupujuci gorivo u drz.kasu nego rusima drzava tamo nema nista tako da je to srb-rus dogovor
inace nema kredita a d2 kolko ima zaliha tolko ce ga biti pa onda evr diesel +neki aditiv na 50l oko 150 dingosa (za starija vozila)
i rekao mi kolega radi na nis (al se vise nece tako zvati)nema vise premijuma samo evro premijum

Neki izgleda nisu jos shvtili da oni(ministarstvo) ustvari ne zele da bude jednostavno bas zato da STO VISE LJUDI NEDOBIJU subvencije iz razloga sto se nece snaci u papirima i zahtevima i rokovima za predaju zahteva i sve to u ko zna u koliko navrata treba raditi (prolece pa jesen pa setvena struktura za redovnih 6000 hiljada pa onda nesto fali pa tako u nedogled)
Inace dobro je sto se druzimo preko foruma pa tako ipak uspevamo da pohvatamo sve konce (barem se nadam):osmeh:

To za 80% D2, i 20% ED se ne odnosi na poljoprivrednike! To se odnosilo na ponudjace na konkursu, da moraju imati u ponudi XY tona nafte, od toga 80% DS, a ostatak ED.
Ko ima uslova za ED, moze da kupi celu kolicinu, bez ogranicenja.

(Објављено у „Службеном гласнику РС”, број 29/13 од 29. марта 2013. године)

Овај правилник ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у
„Службеном гласнику Републике Србије”.

Jel to znaci da nam nece prihvatiti racune za naftu uzeta pre isteka 8 dana

(Објављено у „Службеном гласнику РС”, број 29/13 од 29. марта 2013. године)

Овај правилник ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у
„Службеном гласнику Републике Србије”.

Jel to znaci da nam nece prihvatiti racune ko je uzeo naftu pre isteka osmog dana

- - - - - - - - - -

Prihvatice racune od 1.4.2013.

jel to aprilska sala il si ozbiljan

Ja sam danas uzeo Eurodizel . Das broj gazdinstva ,prodavac ga ukuca u kompjuter i upise na poledjinu racuna ,poptise i lupi pecat.
R

- - - - - - - - - -

Racuni vaze od 1.04.2013 godine.

x3plx.jpg

Nema nikakve veze datum kada izlazi pravilnik sa onim sto pise u njemu... U pravilniku je lepo navedeno od kada do kada vaze racuni.

Nazad
Vrh