Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

- - - - - - - - - -

Komšija Savato pisao sam na prošloj strani, ponovo Nis. Nažalost ponovo ćemo dobiti onu kvalitetnu naftu koja je specialno pravljena za nas poljoprivrednike :zli:
Evo deo dopisa iz Min.Poljoprivrede od juče :
Regresirano dizel gorivo startuje 2. Aprila na pumpama NIS-a. Zbog velike opterecenosti trezora molimo poljoprivrednike koji PRVI PUT REGISTRUJU GAZDINSTVO da prvih 5 do 7 dana od primene mere prvo provere na pumpama da li su uneti u bazu. Zahtevi za subvenciju 6.000 dinara/ha moci ce da se podnose od 01.05.-30.06.2013. Zelimo vam svako dobro i uspesnu setvu.

Узмите следећу ситуацију, дође човек на своју њиву, и почне да ради када си ти као закупац скинуо усев. Да нећеш можда да га истераш са његове њиве пошто имаш уговор са претходним власником. Заборави. Можеш само да тужиш претходног власника. Исплати ти се тужба само у случају да је у питању нека већа површина. Преносим своје искуство и савете које сам добио од адвоката. Можда је он мене лоше саветовао.
ti tuzis njega za ometanje poseda,a on neka tuzi prethodnog vlasnika..

"Zelimo vam svako dobro i uspesnu setvu", e, ovo je vrh bezobrazluka od ministarstva poljoprivrede.Bez obzira na subvencije,ja cu moju zemlju posejati,kako znam i umem,ali od ministarstva mi ne trebaju lepe zelje,i nisu oni tamo postavljeni da upucuju lepe zelje,nego da izvrsavaju svoje obaveze i obecanja koja su dali narodu.

ti tuzis njega za ometanje poseda,a on neka tuzi prethodnog vlasnika..
Тачно, и кад дођемо до пара онда почнемо да размишљамо рационално. Прерачунаш се и одлучиш колико ти је битан закон, а колико да истераш своје. Некако сам рационалан.

Zuti su ispusili na izborima zbog subvencija, tako ce i ovi na sledecim, samo socijalisti izvlace korist iz svega ovog jel jos nisu imali ministra poljoprivrede.
ovo i nisu subvencije, ovo je mazanje ociju ratarima.

To jeste realno kao što bi realno bilo da ako hoće da imaju svoje seljake konkurentne Evropi tako ih i subvencionišu.

a mi i ako uđemo u evropsku uniju nećemo moći da imamo subvencije veće od 25% od njihovih znači oni imaju 100e a mi samo 25e

Mislim da niko od poljoprivrednika ne ceka te pare da bi posejao, bar u praksi to nikad nije ni bilo da su pare legle pre setve, to su vise izjave za javnos, onih poljoprivrednika koji daju inervjue za razne televizije.
te pare ljudi vise vezivaju za rate kredita i povecanje arendi! sto je po meni opet nerealno u ovakvoj drzavi!
ja te pare uopste ne racunam za bilo sta razvojno u poljoprivredi jel tako i deluju te subvencije, kao neka zajebancija pa ih tako i trosim...

Gresis druze ja sam imao takvu situaciju.Imao sam ugovor na 5 god i vlasnik je umro.Deca nasledila zemlju i resili da je prodaju,a da meni nisu ponudili vec lokalnom tajkunu koji je kupio.Kada se sve zavrsilo oko prepisa mene zvali i rekli da su prodali zemlju sa pricom da im je on ponudio visoku cenu.Posto sam bio besan zbog tog ne postovanja resio sam da ne izadjem iz te parcele(u pitanju je 12kj) sve dok ne istekne ugovor.Nasao sam se sa novim vlasnikom i dogovorio da arendu placam njemu do isteka ugovora od 2 god. a u medjuvremenu sam se raspitao kod advokata i on mi rekao da su sva prava na mojoj strani.

Gresis druze ja sam imao takvu situaciju.Imao sam ugovor na 5 god i vlasnik je umro.Deca nasledila zemlju i resili da je prodaju,a da meni nisu ponudili vec lokalnom tajkunu koji je kupio.Kada se sve zavrsilo oko prepisa mene zvali i rekli da su prodali zemlju sa pricom da im je on ponudio visoku cenu.Posto sam bio besan zbog tog ne postovanja resio sam da ne izadjem iz te parcele(u pitanju je 12kj) sve dok ne istekne ugovor.Nasao sam se sa novim vlasnikom i dogovorio da arendu placam njemu do isteka ugovora od 2 god. a u medjuvremenu sam se raspitao kod advokata i on mi rekao da su sva prava na mojoj strani.
Po isteku ugovora od 2 godine čija je zemlja tvoja ili lokalnog tajkuna.

Danas isao da dodam jos dve njive i jedna baka dosla da registruje gazdinstvo i napala onog iz trezora trazi odmah pare recima "videla sam ja ministra na televizor pare su odvojene samo da registrujem i pare uzimam neces vala ti da koristis moje pare ocu odmah da mi pustis na racun sto mi pripada" meni je to mnogo mnogo bilo komicno da smo se par minuta nas nekoliko valjali od smeha,eto sta uradi marketing na televiziji a sto se tice duga drzava mi ostala duzna preko 200 000din sto na svinje sto na bikove sto na umaticena grla i iskreno ne nadam se za te pare!

Ko ceka subvencije da poseje-treba zemlju ili da proda, ili da da u zakup! Realno!!!
U glavnom ceka sirotinja da plati struju,ali me puno vise nerviraju ovi sto ne znaju koliko su suplji i odakle im duva,s jeseni nabijaju arendu,a s proleca sve podizu na paritet i cekaju neku milostinju od drzave pa tako izguraju do jeseni pa na jesen jos malo nabiju arendu ne bi li uzeli koje jutro vise misle zaradice,a na prolece opet ista prica sve na paritet i crtu...srecom jedan mladi je iz sela uvukao rogove morao je da proda malo dedovine da pokrije minuse pa bar nece nabijati arendu ove jeseni,sto ne znaci da se neka nova budala nece pojaviti.

Ovde se mnogi okrenuse protiv subvencije. :sta:

A ja tek planirao za par godina da se registrujem, da i ja dobijem kakav dinar. :haha:

U glavnom ceka sirotinja da plati struju,ali me puno vise nerviraju ovi sto ne znaju koliko su suplji i odakle im duva,s jeseni nabijaju arendu,a s proleca sve podizu na paritet i cekaju neku milostinju od drzave pa tako izguraju do jeseni pa na jesen jos malo nabiju arendu ne bi li uzeli koje jutro vise misle zaradice,a na prolece opet ista prica sve na paritet i crtu...srecom jedan mladi je iz sela uvukao rogove morao je da proda malo dedovine da pokrije minuse pa bar nece nabijati arendu ove jeseni,sto ne znaci da se neka nova budala nece pojaviti.
Imamo i mi neke mlade poljoprivrednike koji prodaju sad vecito da bi peglali te dugove na crtu...a nisu veliki dugovi 40-50 k eura

Управо сам јуче имао тај случај. У једном трезору ми кажу мора раскид. А у другом тј мом трезору ми госпођа објасни да није потребно, већ да је потребно да тај претходни ту земљу не пријави, што је и логично. Нормално ти мораш имати уговор са власником земље и предати га њима. За њих као трезор је довољан тај нови уговор и то да тај стари закупац не пријави земљу што аутоматски значи за њих да је не ради. А то да ли ће се касније стране сукобити и доћи до парнице то њих не занима.
Трезор је логично на НБГ, па питај и јави шта је било.

Zavrsio sam danas. Nije morao da se raskida ugovor. Ukoliko prethodni zakupac povuce parcelu nema raskida, ukoliko nece onda vlasnik zemlje raskine ugovor i potpise sa novim arendasem. Onom prethodnom ukoliko ne povuce parcelu propada komplet registracija. Tako mi je receno u trezoru na NBG. Inace ugovor koji sam ja sacinio je do 2069. godine.

ps. Je l' definitivno da ce se gorivo uzimati samo na NIS pumpama, malo pre mi se pohvalio tocioc na njihovoj pumpi.

Nazad
Vrh