Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Sad je ispalo da su vecina clanova foruma tajFuni? Kome god odgovara ovaj nacin subvencionisanja on je alav ili tajFun? Jesam ja alav ako radim 200ha zemlje ali za rad boljeg sutra? Jesam ja tajfun ako na ovih 200ha zemlje zivi nas 10-oro iz kuce i jos 4 radnika, koji imaju PIO, socijalno itd., koji uvek kada zavrse svoj eradni dan mogu slobodno da udju kod mene u kucu da veceraju ili popiju nesto?

E vala ako si im rekao. Pozdrav

Ma to za tajFuna je relativna stvar... ZNAM nekoliko drugara koji rade 100ha i vise 50ak ha i vise svoje zemlje imaju i oni za mene NISU tajfuni,lopovi nego deca iz porodicnih kuca gde se radi generacijama,stice,kupuje,ulaze u zemlju,masine,stale,hladnjace i zasto njima ne dati subvencije ?
Odavno pricam da subvencije treba da dobije HEKTAR,a ne COVEK i opet poslati inspekciju ovim "sposobnima" sto su pre max 10godina krenuli od krave i livade,a sad ih zulja limit od 100ha.

Sad je ispalo da su vecina clanova foruma tajFuni? Kome god odgovara ovaj nacin subvencionisanja on je alav ili tajFun? Jesam ja alav ako radim 200ha zemlje ali za rad boljeg sutra? Jesam ja tajfun ako na ovih 200ha zemlje zivi nas 10-oro iz kuce i jos 4 radnika, koji imaju PIO, socijalno itd., koji uvek kada zavrse svoj radni dan mogu slobodno da udju kod mene u kucu da veceraju ili popiju nesto?
Ja barem nesmatram nekoga tajfunom koje svoje imanje stekao na pošten način ali ima i onih koji nisu stekli na pošten način ili je bio dobar sa nekim ministrom pa mu je to drzava legalno, na nepošten način, omogućila i koji danas u svom posedu ima na 1,000 hektara. Na osnovu toga ovaj vid subvencija je uglavnom pisan, za njih a ne za tebe. Ti si se igrom slučaja našao u ovoj priči. Smatram da subvencije i dalje treba da budu limitirane, do 100 ha a ti ako si sposoban radi i više.

Poslednja izmena:
PIO je trebao da ostane kao obaveza da bi se utvrdilo ko sta i gde radi.
ko se bavi iskljucivo poljoprivredom staviti ga u prvi rang, pa mu odrediti subvencije po klasi i kolicini zemlje.
ako se ne ostvaruje PIO u poljoprivredi, i tom treba dati subvencije na zemlju u vlasnistvu, da nebi bio primoran da je daje u fiktivni zakup i tako krsili zakon...

ovo poistovecivanje svih, paora, polutana, zadruga i zemljoposednika u isti kos, vodi jos u dublje razjedinjenje
Petrovic da je zadrzao subvencije iz 2010 i da ih malo bolje selekionisao, DS bi i danas vladao.

Smanji Dragane za par iljada ha:osmeh: Inace ako mislis rub atara prema Dolovu onda i nije daleko,kod nas mozemo da svratimo u Vladimirovac na pivo kad odemo na njive:haha:
Nemam sta da smanjujem kad toliko ima,od tog je oko 700 drzavno i oko 600 almexovo.Ne mislim samo na prema vama nego sa svim selima sa kojima se granicimo.Koliko vi duzi imate prema nama do granice atara?

Nasa zadnja prema Dolovu je 9 duz i 8 i 9 su po 550m.Vase zadnje su u breg.Neznam koliki je kod vas atar,samo sam do leanke isao i jednom dok smo bili klinci na Devojacki bunar,ali to ima vise od 10god.

Pogledaj na Google,samo ce ti se kazti ciji je veci:haha:.Ukucaj samo ime mesta i pokazace ti granice.
Izvinjavam se za:off_topic:,tek sam sad video da je tema subvencije.

Poslednja izmena:
ko se bavi iskljucivo poljoprivredom staviti ga u prvi rang, pa mu odrediti subvencije po klasi i kolicini zemlje.
ako se ne ostvaruje PIO u poljoprivredi, i tom treba dati subvencije na zemlju u vlasnistvu, da nebi bio primoran da je daje u fiktivni zakup i tako krsili zakon...

ovo poistovecivanje svih, paora, polutana, zadruga i zemljoposednika u isti kos, vodi jos u dublje razjedinjenje
Petrovic da je zadrzao subvencije iz 2010 i da ih malo bolje selekionisao, DS bi i danas vladao.

Cekaj zasto bi bio uslov PIO? Da li ti iz tog fonda dobijas subvencije? Ja isto kupujem semena, djubrivo, sredstva za prskanje itd. i takodje placam pdv na tu robu koju koristim u poljoprivredi. sta to posebno placas dodatno osim toga. Kazi mi da li to sto ti placas PIO ima neke veze sa subvencijom?

Ispade da je Srbija bas bogata zemlja,subvencionise radna mesta strancima sa 10000 eura,sad ce da subvencionise posede sa vise desetine hiljada hektara,sto je lepo,samo da mi neko objasni,ako neko dobije,od nekog mora da se uzme,OD KOGA SE UZIMA.Cini mi se da se ovaj program ministarstva poljoprivrede naziva "PORODICNO POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO",radi toga molicu da mi neko objasni sta je "PORODICNO POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO",sustinu toga?

Ja se više nego slažem sa tobom ali ne PIO kao uslov jer i sam znaš da je nekima taj PIO kap u moru ali zato zakopaš ove sitnije.Treba da se zna red i slažem se sa tobom,treba odrediti status poljoprivrednika,obići gazdinstva i videti ko šta i kako radi a ne verovati papirima i PIO osiguranju.Koliko je blo fiktivnih gazdinstava a dobili su subvencije.Ne može neko da se bavi poljoprivredom a da ne zna ni gde je zemlja koju bi trebalo da obrađuje.

Ja se više nego slažem sa tobom ali ne PIO kao uslov jer i sam znaš da je nekima taj PIO kap u moru ali zato zakopaš ove sitnije.Treba da se zna red i slažem se sa tobom,treba odrediti status poljoprivrednika,obići gazdinstva i videti ko šta i kako radi a ne verovati papirima i PIO osiguranju.Koliko je blo fiktivnih gazdinstava a dobili su subvencije.Ne može neko da se bavi poljoprivredom a da ne zna ni gde je zemlja koju bi trebalo da obrađuje.
Ti kao poljoprivrednik!
Zasto radis u firmi,pa jos u drzavnoj?

Ti kao poljoprivrednik!
Zasto radis u firmi,pa jos u drzavnoj?

Za sada radim.Kakve to veze ima,pa pola foruma negde radi ili je do juče radilo u nekoj firmi.Možda sam i bolji poljoprivrednik od nekoga koji samo misli da je poljoprivrednik jer je platio PIO.Pa i ja plaćam PIO državi i to mnogo veći nego ti.

Samo se vi nadmudrujte ko treba a ko ne treba da dobije nekima to savrseno odgovara i koriste ovako veliku slogu medju poljoprivrednicima.

Samo se vi nadmudrujte ko treba a ko ne treba da dobije nekima to savrseno odgovara i koriste ovako veliku slogu medju poljoprivrednicima.

Neko da mu točirom sipaš neće shvatiti da se sa 400E ne postaje poljoprivrednik.Neka se pohvale da li su izmirili PIO do dolaska Dragina (malo morgen).Mora da plati da bi se lečio ali takvih je tako mali broj da je to smešno.Svi mi ili radimo ili smo radili a pošto se sada teško dolazi do posla ostaje se u poljoprivredi
Neko nikad neće shvatiti da subvencije dobija zemlja a ne pojedinac

Za sada radim.Kakve to veze ima,pa pola foruma negde radi ili je do juče radilo u nekoj firmi.Možda sam i bolji poljoprivrednik od nekoga koji samo misli da je poljoprivrednik jer je platio PIO.Pa i ja plaćam PIO državi i to mnogo veći nego ti.
Prekini da koristis demagogiju.Da ne kazem tezu rec.
Ti ne placas PIO,nego tebi firma u kojoj radis,ona ti uplacuje socijalno i penziono.
Lako je tako raditi zemlju,kad je iz drzavnog budjelara finansiras.
Budi ti dzek,pa je od krava finansiraj.

Pun mi je kufer takvih kao ti,koji su na drzavnim jaslama i pri tome rade zemlju i sisaju drzavnu sisu.
Vama bi ja poslao inspekciju,a ne tajkunima.

Nazad
Vrh